Mourinho: Nem adok sok hitelt az újságíróknak

Elégedetten nyilatkoztak a Real Madrid tegnapi mérkõzésérõl a csapat játékosai, illetve José Mourinho. A fõvárosiak 5-0-ra gyõzték le a Mallorca együttesét, ám mivel a Barcelona is nyerni tudott, nem sikerült csökkenteni a nyolc pontos hátrányt a tabellán.

José Mourinho:
„Szerintem nagyon jó formában vagyunk, annak ellenére, hogy kikaptunk a legutóbbi Bajnokok Ligája-meccsen. A sevillai mérkõzés óta folyamatosan nyerünk, és bár nem játszunk olyan fantasztikusan mint az egész tavalyi idényben, ahhoz elég, hogy kényelmesen gyõzzünk. Már az elsõ helyzetbõl gólt szereztünk, és ez megkönnyítette a dolgunkat. Máskor több lehetõségre van szükségünk, most viszont rögtön sikerült kihasználni, ami a második félidõben megismétlõdött.”

„Fontos volt, hogy nyerjünk egy nehéz pályán egy kemény ellenféllel szemben. Az eredmény alapján utólag sima meccsnek tûnik, de valójában csak azzá vált. Elõzetesen ez számít az egyik legnehezebb találkozónak. Így kell folytatnunk, és a lehetõ legtöbb pontot kell begyûjtenünk.”

„Tovább haladunk az úton. A tavalyi szezonban, márciusban 10 ponttal vezettünk a második elõtt, és úgy éreztük, hogy semmi sem dõlt el. Most nem március, hanem október van, és nem 10, hanem nyolc pontot kell ledolgoznunk. Továbbra is a közvetlen riválisra kell összpontosítanunk, most pedig két ilyen is van, hisz az Atléticónak szintén tekintélyes elõnye van velünk szemben.”

„Problémát jelentett Xabi Alonso eltiltása, mert egyébként is vannak sérültjeink. Szerdán viszont készen áll a játékra, és valaki más fog pihenni, aki egyébként kezdõ lenne.”

„Azokhoz a játékosokhoz hasonlítom Essient, akik a fontos pillanatokban büntetõt hibáznak. Azok maradnak meg a történelem emlékezetében, akik hibáznak, nem azok, akik nem vállalják el. Baresi, Sergio Ramos, Roberto Baggio…Essien ott játszik, ahol én akarom, ugyanazzal a lelkesedéssel és mentalitással, amirõl beszélt, miközben kevesebbet keres, mint a Chelsea-ben. Ha a sajtó két éven keresztül az elsõ számú ficsúrnak titulálja Khedirát, majd arról beszél, hogy nélküle nem képes játszani a csapat, nem tudom nagyra értékelni, amit írnak. Nem sok hitelt adok nektek.”

Varane:
„Nehéz meccsnek ígérkezett a mostani, de megtettük, ami a gólhoz kellett. A mester bízik bennem, és remélem, továbbra is játszhatok, és segíthetek a csapatnak. Nagyon jól éreztem magam, szívesen játszok Pepével. A csapat jó volt, és így kell folytatnunk.”

„Újabb három pontot gyûjtöttünk be, és így kell tennünk ezután is. Minden meccsen csak magunkra kell gondolnunk, és nem a Barcelonára. Ez egy nehéz szezon, de harcolnunk kell, hogy mindig nyerjünk.”

Morata:
„Nem volt újdonság számomra, hogy pályára léptem. Azzal, hogy az elsõ csapat tagja vagyok, tudom, hogy bármikor lehetõséget kaphatok, és megpróbálhatok segíteni. Ez egy nehéz pálya, ahol nem könnyû nyerni, így csodálatos eredményt értünk el. Ennek a csapatnak mindig a gyõzelemért kell játszania, és sikerült teljesítenünk ezt a feladatot. Valahányszor a mester pályára küld, óriási vágyak támadnak bennem, és maximálisan ki akarom használni a lehetõséget. Minden társam igyekszik segíteni, amiben csak tud. Biztatnak engem.”

„Cristiano gólokat lõ, és tovább menetel. Elég megnézni edzés közben, hogy az ember lássa: õ a legambiciózusabb játékos, és mindig próbál jól teljesíteni.”

Sergio Ramos:
„Az eredmény egy kicsit megtévesztõ lehet, mert az elsõ perctõl fogva megnehezítették a dolgunkat. Jó munkát végeztünk, és nagyon sikeresek voltunk a gólszerzésben. Higuaín és Cristiano Ronaldo nem kegyelmeztek, de az egész csapat munkáját ki kell emelni, nem csak az egyéni teljesítményeket.”

„Van egy kis sérülésem, de bizonyos esetekben alkalmazkodni kell a csapat szükségleteihez, és mindig felkészültnek kell lennünk. Jó, ha a futballban vannak érzelmek, de nekünk továbbra is pontokat kell gyûjtenünk, és le kell csökkentenünk a különbséget.”

Higuaín:
„Nem hibázhattunk. Nehéz meccs volt, és elégedettek vagyunk az eredménnyel. Vezetést szereztünk, és az elsõ perctõl kezdve bizonyítottuk, hogy nyerni akarunk. Egy kemény ellenféllel szemben tudtuk a kezünkben tartani az irányítást. A Mallorca mindig megnehezíti a dolgunkat, most pedig megkérdõjelezhetetlen volt a sikerünk.”

„ Két gólt lõttem, és segítettem a csapatnak. Egyénileg és a csapat szempontjából is elégedett vagyok. Azzal az álommal jöttem ehhez a klubhoz, hogy gyõzni fogok és bajnok leszek, most pedig lépésrõl lépésre váltom valóra ezeket az ábrándokat.”

„Fontos a gólszerzés és a gólpassz is. Egy csatár hozzá van szokva az elõbbiekhez, és most szerencsére gólpasszt is tudtam adni. Készen állok bármire, amihez a mesternek szüksége van rám.”

„Nyolc pontos hátrányban vagyunk, ezt pedig figyelembe kell vennünk. Még 29 bajnoki mérkõzés áll elõttünk. Továbbra is nyernünk kell, és ezen az úton kell folytatnunk.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Bellingham
Tovább

A Mallorca elleni kezdőcsapat

Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára a Mallorca elleni bajnokin. Kezdőcsapat 13. Lunin17. Lucas V.22. Rüdiger6. Nacho23. F.…
Toni Kroos (forrás: realmadrid.com)
Tovább

A Mallorca elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a soron következő bajnoki mérkőzésre. A keret Kapusok: Lunin, Kepa, Mario de LuisVédők: Carvajal,…