Pérez és a spanyolosítási projekt

Mourinho lehetséges távozása megkönnyíthetné a fõvárosi együttes spanyolosítási törekvéseit, amelynek Isco és Carvajal lehetne a zászlóshajója.

Florentino Péreznek még van egy függõben lévõ feladata, mégpedig a Real Madrid 2009-ben bejelentett spanyolosítása. Alig egy év alatt hat holland játékos (Van Nistelrooy, Sneijder, Drenthe, Robben, Van der Vaart és Huntelaar) került leigazolásra, a második mandátuma elsõ nyarán viszont szerzõdtette Xabi Alonsót, Arbeloát, Albiolt és Granerót, 2010-ben pedig Canales és Pedro León érkezett. Azóta viszont mindössze Callejón és Diego López került spanyol állampolgárként a Real Madridhoz, az utóbbi három pedig már nem is a keret tagja. Ezzel szemben viszont olyan labdarugók érkeztek, mint Altintop, Sahin, Adebayor, Modric, vagy Essien…

Két játékos azonban már van Florentino tarsolyában, Isco és Daniel Carvajal személyében. A málagai játékos még csak 20 éves (a saját korosztályában Európa legjobb játékosának választották), de több nagy európai klubnak is felkeltette már a figyelmét. A madridi Carvajal 21 éves, a blancók pedig júliusban élhetnek a 6.5 milliós visszavásárlási záradékkal a Bayer Leverkusennel szemben.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK