Ramos: Most jobban össze kell tartanunk, mint valaha

Az FC København elleni Bajnokok Ligája mérkõzés elõtt Carlo Ancelotti és Sergio Ramos állt az újságírók rendelkezésére.

Ancelotti

Milyen volt a vacsora Florentino Pérezzel? “Senkinek semmi köze ahhoz, hogy én kivel vacsorázom. Ez személyes ügy, csak ránk tartozik.”

A helyzetérõl a Real Madridnál: “Nem vagyok boldog az Atlético elleni vereség miatt. Sosem jó elbukni egy derbit, de gyorsan kell reagálnunk a helyzetre a magunk módján: eredményekkel és szórakoztató játékkal.”

Az FC Københavnról: “Egy ideje már ugyanazzal az edzõvel illetve taktikával játszanak. Tisztában vagyunk vele, hogy rosszul állnak hazájuk bajnokságában (utolsó elõttiek – a szerk.), ugyanakkor döntetlent játszottak a Juventus ellen az elsõ fordulóban. Nem vehetjük õket félvállról.”

Az öltözõ által forszírozott meetingrõl: “A találkozó nem a játékosok kérésére jött létre. Fontos az edzõ számára, hogy tudja, hogyan gondolkozik a csapata, hiszen mind egy hajóban evezünk. Meg kell érteni, mit gondolnak a játékosok, hogy kiküszöböljük a problémákat, és megtaláljuk a megoldást.”

Igazolásokról: “Florentino a legfontosabb ember a Real Madridnál. Nagyon intelligens, és õ adta meg nekem a lehetõséget, hogy itt dolgozhassak. Kizárólag úgy jöttek létre igazolások, hogy azokban mind egyetértettünk. Ugyanez történt a Paris Saint-Germainnél is. Idõre van szükségünk. A Real hamarosan elkezd jól játszani.”

Álvaro Moratáról: “Megvannak a képességei, hogy õ legyen a Real Madrid középcsatára. Miért ne?”

Problémákról: “Olaszországban mi úgy mondjuk, hogy aki aggodalmaskodik, hamarabb foglalkozik egy problémával, mielõtt az egyáltalán megjelenne. Ez az én felelõsségem. Ha a szurkolók dühösek, az engem még jobban motivál. Azt szeretném, hogy az emberek, akik kilátogatnak a meccseinkre, jól szórakozzanak. Ez pedig nem volt így az utóbbi idõben.”

Benzemáról: “Itt az idõ azon játékosok számára, akik nincsenek kirobbanó formában, hogy megbírkózzanak a helyzettel. Benzema vitája Pepével? Néha a játékosok nem megszokott módon kommunikálnak egymással egy ilyen felfokozott idegállapotban. Ha játszik, ki fog tenni magáért.”

A csapat megerõsítésérõl: “Kiváló csapatom van. Nem tudom megítélni, hogy a mostani-e a legjobb a karrierembõl, mert volt szerencsém néhány remek együttessel dolgoni, de boldog vagyok itt. Mostmár ideje sokkal jobban játszanunk, kizárólag ez az én problémám.”

Sergio Ramos

A találkozóról Ancelottival: “Nem kell annak a meetingnek nagyobb jelentõséget tulajdonítani, mint amekkora szükséges. Ez elõfordult a Santillana-, Camacho-, Pirri- és Juanito-korszakokban is. Ez egy teljesen természetes dolog, és a konklúzió mindig pozitív szokott lenni. Hogy mirõl beszélgettünk konkrétan, maradjon az öltözõ falai közt, de annyit elárulhatok, hogy akkor is szoktak effajta találkozók lenni, amikor jól mennek a dolgaink. Mivel most rosszabb napokat élünk meg, többet kellett beszélnünk, de ez olyasmi, amit minden csapat csinál, és ez egy jó dolog. 

A gyenge produkciókról: “Bízom benne, hogy hamar felismerjük a problémákat, hiszen az elõszezonban jó eredményeket értünk el a jelenlegi edzõi csapat irányítása alatt. Most jobban össsze kell tartanunk, mint valaha. Igaz, hogy nem játszunk jól, de feljavulunk, mert ez a kötelességünk, és mert kiváló csapat vagyunk. Senkinek ne legyen kétsége affelõl, hogy a végsõkig küzdeni fogunk mindhárom trófeáért. Rossz periódusban vagyunk, de én azt mondom, inkább most történjen ez meg, mint a szezon végén, amikor már nem lehet hibázni. A csapat jobban együtt van, mint valaha. Remek a hangulat, boldogok vagyunk az edzõ miatt is, az eredmények pedig jönni fognak.”

Az alkalmazkodásról Ancelotti rendszeréhez: “Kizárólag arra van szükségünk, hogy végre jöjjenek az eredmények. A futballt eredményre játszák, és amikor az nem jön, beindulnak a spekulációk. Rengeteg mindenben kell fejlõdnünk, és apránként haladva egyre jobbak és jobbak leszünk, és akkor majd az eredmények is jönni fognak. Az emberek aggódnak a rossz kezdés miatt, de ekkor kell igazi csapatként mûködnünk, és kiállni egymásért. A Real Madrid hamarosan elkezdi halmozni újra a gyõzelmeket, mint ahogy azt tette a történelem során.”

Az öltözõbeli hangulatról: “Nem lenne jó a múltról beszélni. Kiváltságosnak érezzük magunkat, hogy itt lehetünk, és a Real Madrid mezét viselhetjük. De manapság nem kapod meg csak azért a három pontot, mert kifutsz hófehérben a pályára. Keményen kell dolgoznunk, és kiadni magunkból a maximumot. Mind a közös célért küzdünk, és ez fogja a mi javunkra billenteni a sors alakulását.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK