Ancelotti: Itt az ideje, hogy Cristiano nyerje az Aranylabdát

Az olasz szakember az El Larguero nevû TV-mûsorban elmondta, hogy mennyire meglepte a portugál játékos professzionalizmusa, mikor megérkezett a klubhoz, valamint elárulta, hogy õ preferálta Di Maríát Özillel szemben.

Itt az ideje, hogy Cristiano megnyerje az Aranylabdát, megelõzve Messit és Ribéryt. Õ lepett meg engem a legjobban a professzionalizmusával. Nagyon komoly, és elképesztõen figyel a részletekre. Ez az, amivel a legtöbbet segít nekünk, hiszen õ nem csak gólokat lõ.” – meséli Ancelotti.

Ezután a Real Madrid trénere kifejtette döntését Özil távozásával kapcsolatban. Azt állítja, hogy inkább Di Maríát részesítette elõnyben az egyensúly kedvéért, Bale érkezése után. Özil eladása egy technikai döntés volt. A csapat egyensúlyának érdekében inkább Di Maríát választottam. Õ kevésbé minõségi, mint Özil, de a karaktere, és az, ahogy segíti a csapatot, meggyõzött. Bale érkezésével sokkal fontosabb volt, hogy legyen egy Di Maríánk, mint az, hogy legyen egy Özilünk.”

Késõbb az olasz szakember kitért Gareth Bale árára is. „Ugyan nem volt olcsó, de ez az ára a piacon. Az volt a kívánsága, hogy itt lehessen, hiába ajánlott neki a Tottenham több pénzt.”

Bale sérülésekkel küszködött az elmúlt hetekben, azonban Ancelotti úgy véli, hogy mostmár teljes fitt, és képes kezdeni az El Clásicón a Barcelona ellen. „Mióta itt van, nem voltak hátproblémái. A sérülése fizikai eredetû volt, amiatt, hogy nem edzett. Most már jól van, készen áll a játékra. Kezdhet a Barcelona ellen. Beszéltem vele, és azt mondta, hogy inkább a jobb oldalon játszana. Úgy gondolom, szeret ott játszani, hiszen így tud lõni a bal lábával.”

Iker Casillas kezdõ volt a Juventus elleni Bajnokok Ligája mérkõzésen, de Ancelotti utalt rá, hogy a szombati mérkõzésen Diego López fog szerepet kapni. Kihangsúlyozta, hogy ennek ellenére a csapatkapitány nem akar távozni januárban. Arra a kérdésre, hogy Iker keresi-e a továbblépés lehetõségét, így felelt: „Ezt a kérdést Ikernek kellene feltenni, de nem gondolom, hogy így lenne. Beszéltem vele, hogy elmagyarázzam a helyzetet. Amennyiben õ szeretne beszélni velem, az ajtóm mindig nyitva áll. Egy edzõ számára az ilyen szituációk elmagyarázása a legnehezebb.”

„Én már ismertem Diego Lópezt. 2006-ban szerettem volna leigazolni az AC Milan csapatához. Az elõszezon elõtt õ volt a kezdõ, és nagyon erõs volt. Nem volt könnyû döntés. Bízom Casillasban, így õ játszik a Bajnokok Ligájában, ez a játék pedig legalább olyan fontos, mint a La Liga. Õ a kapitány, rengeteg tapasztalattal rendelkezik, és megteremti a harmóniát a csapatban. Madridban akar maradni, ez pedig jó nekünk. De a döntésemet már meghoztam. ”

A Real Madrid trénere elmondta, hogy kemény kihívással kell szembenéznie hétvégén a magabiztos Barcelona ellen. „A Barcelona nagy magabiztossággal játszik, hiszen nem változtak szinte semmit. Amikor Mourinho itt volt, voltak problémák, de a Nou Campban fantasztikusan játszott a csapata. Megpróbálunk úgy játszani, mint a kupa elõdöntõjében az elmúlt szezonban, amikor 3-1-re nyert a csapat.”

Ancelotti az interjú zárásaként elárulta még, hogy Del Bosquéhoz érzi magát közelebb, nem pedig Mourinhóhoz.

Forrás: goal.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK