Ancelotti: Mindenki azt mondja, hogy a Barca a favorit, ez pedig nem rossz nekünk

A Real Madrid csapata a Barcelona ellen lép pályára szombaton. A szokásos mérkõzés elõtti interjún Carlo Ancelotti válaszolt az újságírók kérdéseire. A mester nem árulta el, hogy ki fog kezdeni az El Clásicón, de kijelentette, hogy Varane és Bale játékra alkalmas állapotban vannak.

Játszani fog Bale? „Most még nem tudom. Megnézem a mai edzést, és eldöntöm majd. Van még némi idõ a felépülésre. A médiaigazgató hibája, mert az edzés elõtt hívta össze a sajtótájékoztatót.”

Bale állapotáról: „Igaz, hogy nincs könnyû helyzetben, de keményen dolgozott, és kihasználta a válogatott szünetet, hogy javítson az állapotán. Mindkettõnk véleménye szerint, készen állt a játékra a kezdetektõl fogva. Bale legjobb arcát fogjuk látni.”

Morata vagy Benzema? „Morata jobb fizikai állapotban van jelenleg, mint Benzema, mivel Karim nagyszerû védekezõ munkát végzett a Juventus ellen. Holnap minõségre van szükségünk, nem csak kemény munkára, és a tapasztalat ezeken a mérkõzéseken is nagyon fontos.”

A motivációról: „Nagyon motiváltak és koncentráltak vagyunk. Magabiztos vagyok, mert a csapat utolsó mérkõzése a Camp Nouban nagyszerû volt (3-1-es gyõzelem a Király-kupa elõdöntõjében – A szerk.). Izgatottak vagyunk.”

A csapat formájáról: „Ez a megfelelõ idõ, hogy a Barcelona ellen játsszunk. Nagyon nehéz mérkõzés lesz, de az elmúlt héten sok dologban fejlõdtünk. Képesek vagyunk jól teljesíteni.”

A stratégiáról: „Célunk, hogy odamegyünk és megpróbáljuk érvényesíteni a minõségünket, a játékunkat. A kulcs, hogy legyen bátorságunk jól játszani. Nem szabad ülni és várni, hanem meg kell mutatnunk a karakterünket. Azzal a szándékkal kell Barcelonába menni, hogy jó focit játsszunk. A kontratámadás egy olyan fegyver, amit használhatunk a Barcelona ellen, de nehéz tõlük elvenni a labdát. Az a fontos, hogy kihasználjuk azt, amikor nálunk van a labda, jól passzoljunk, és ha van terület, akkor kontrázzunk. Miért ne?”

Tata Martinóról: „Nem tudom jellemezni, mert nem ismerem elég jól, de edzeni a Barcelonát Tito és Pep után nem könnyû. Úgy vélem, jó munkát végez, mert egy nagyon szilárd és erõs csapatot csinált a Barcelonából.”

Ki a favorit? „Nem tudom, hogy ki a favorit, de mindenki azt hiszi, hogy a Barcelona, ez pedig jó nekünk.”

Különbség az idei és a tavalyi Barcelona között: „Ugyanaz a filozófiájuk, de most már ott van Neymar, és a támadásaik magasabb minõséget képviselnek, mint tavaly.”

Az elsõ El Clásicója: „Minden El Clásicót nézek. Sok mérkõzést láttam már életemben, de ez az, amit mindig is a legszívesebben néztem. A Madrid sokat javult Mourinhóval, bár rosszul indult, a végére rengeteget fejlõdött. A játékosok ismerik ezt a mérkõzést, így ebben a tekintetben nem kell sokat dolgozni.”

Varane-ról: „Teljes mértékben készen áll. Nem játszott a Juventus ellen, de jól van. Jó esélye van arra, hogy játszik holnap.”

Arról, hogy van-e külön terve Neymar megállítására: „Nincs. Nem állunk elõ különleges tervvel , hogy megállítsuk, mert Messit, Iniestát és Alexíst is meg kell állítanunk. Együtt, egy csapatként kell védekeznünk.”

A három pontról: „Ez egy fontos mérkõzés, de nem ez fogja eldönteni a bajnokságot.”

 

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK