Pepe: Kizárólag Cristiano érdemli meg az Aranylabdát

A Real Madrid kedd este Koppenhágában lép pályára a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó mérkõzésén. A találkozó elõtt az újságírók kérdéseire a csapat trénere, valamint portugál középhátvédje válaszolt.

Ancelotti

Bale és Xabi Alonso erõnlétérõl: „Bale-nek volt egy kisebb problémája péntek este, de már probléma nélkül edzett, és jól van. Ugyanez a helyzet Alonsóval is. A lehetõ legjobb csapatunkat fogjuk pályára küldeni.”

Di Maríáról: „A játékos még nem beszélt sem velem, sem a klubbal. Úgy gondolom, hogy jól érzi magát. Ha van valami problémája, vagy nem boldog, az irodám ajtaja mindig nyitva áll elõtte. Nyáron talán távozhat, de most nem.”

Xabi Alonso szerzõdésérõl: „Beszéltem Florentinóval és Xabival is errõl, de nincs szükség többszöri egyeztetésre az elnökkel a helyzetrõl, mivel én és az edzõi stáb is ugyanazon a véleményen vagyunk. Reméljük, Xabi hosszabbít. Optimista vagyok.”

Hasonlóságok Di María és Özil között: „Nem pénzügyi, hanem technikai szempontból beszéltem Özilrõl. Egyetértettem az eladásával a technikai oldal miatt, de Di María egy olyan játékos, aki nagyon fontos a csapat számára.”

Hosszú jövõ a Real Madridnál? „Azt hiszem, a dolgok jól mennek. Optimista vagyok és jól érzem magam. A szezon kezdetekor volt némi problémánk, de remekül kijövök mindenkivel. Minden az eredményeinktõl függ, de úgy gondolom, ezzel a csapattal könnyebb jó eredményeket elérni.”

Arról, hogy kit szeretne a csoport második helyén látni: „Számomra mindegy, hogy Conte vagy Mancini jut tovább.”

A København csapatáról: „Próbálkozni fognak, ahogy mi is. Tudják, hogyan kell egy csapatként játszani, remekül védekeznek és jól pressingelnek. A legjobb csapatunkkal fogunk kiállni, és aki jobban játszik majd, az nyer.”

Cristiano és Messi hiányának hatásáról: „Nem szeretem összehasonlítani a Barcelonával azt, amit mi csinálunk. Úgy gondolom, jól játszottunk Cristiano nélkül, mivel a többi játékos számára extra motivációt jelentett a hiánya.”

Pepe

Az Aranylabdáról: „Az egyetlen játékos, aki megérdemli ezt a díjat, az Cristiano, mert a kritériumok szerint az egyéni teljesítmény a legfontosabb tényezõ, neki pedig csodálatos éve volt. 2010-ben a spanyolok megnyerték a világbajnokságot, de nem spanyol játékos nyerte az Aranylabdát. Vannak más példák is. Segíteni fogunk Cristianónak, mögötte leszünk, és meglátjuk, tud-e nyerni.”

Arról, hogy gondolkodik-e a távozáson: „Nem, soha. Szeretem ezt a klubot és a szurkolók szeretnek engem. Boldog vagyok itt.”

Arról, hogy biztos továbbjutóként hogyan készült a csapat az utolsó csoportmérkõzésre: „Teljes professzionalizmussal, hiszen tartozunk ennyivel, ha ezt a mezt viseljük. Úgy kell kimenni a pályára, hogy megnyerjük ezt a mérkõzést. Tudjuk, hogy nehéz lesz, de meg fogjuk próbálni. Profik vagyunk. Bárhová megyünk, nyernünk kell, és ez az, amit meg fogunk próbálni.”

Cristiano Ronaldóról: „Boldog, hogy újra velünk lehet. Remélem, gólt szerez holnap.”

Di Maríáról: „Azt hiszem, jól van. Õ egy nagyszerû játékos. Jól játszik, és segíti a csapatot.”

A Barcelonáról: „Úgy érezzük, hogy csak saját magunkra kell összpontosítanunk, és elfelejteni a többi csapatot. A saját eredményeinkbõl élünk.”

A 4-4-2-es vagy a 4-3-3-as felállást preferálja? „Akkor érzem magam a legjobban, ha játszhatok. Ez minden.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK