Ancelotti: Ahhoz, hogy Isco játszhasson, változtatnom kellene a felálláson

A spanyol bajnokság 21. fordulójában a Real Madrid a Granadát látja vendégül a Santiago Bernabéu-stadionban. A granadai együttes kisebb meglepetésre a 10. helyen áll a tabellán, és idegenben kifejezetten jól teljesít. A mérkõzés elõtt Ancelotti válaszolt néhány újságírói kérdésre.

Carlo Ancelotti: 

A sajtótájékoztató elején a Barcelona háza táján kialakult botrányról (Sandro Rosell csütörtök délután lemondott, miután hivatalos eljárás indult ellene a Neymar átigazolásának ügyében – a szerz. kieg.) kérdezték az olasz trénert, aki így reagált: “Minden egyes klubot tisztelned kell. A Barça egy nagyszerû csapat, a végsõkig harcban lesznek az összes kupáért. Nem szeretném kommentálni, milyen következményei lehetnek ennek a Barcelonára nézve. Én csak a saját csapatomra szeretnék koncentrálni, és hinni abban, hogy mi is minden fronton versenyben leszünk a szezon végén.”

Arról, hogy már csak egy pontra van az élen álló Atlético Madrid és Barcelona mögött: “Ez azt jelenti, hogy jó munkát végzünk, és holnap remek lehetõségünk lesz arra, hogy listavezetõként térjünk nyugovóra (a riválisok ugyanis csak vasárnap játszanak – a szerz. kieg.). De igazából nekünk arra kell gondolnunk, hogy jól játszunk és megnyerjük a meccset..”

Granadáról: “Jól végzik a dolgukat, elértek néhány jó eredményt, és jelen pillanatban remek helyen állnak a táblázaton. Óvatosnak kell lennünk ellenük.”

Arról, hogy januárban hat mérkõzést is megnyertek kapott gól nélkül: “A csapatnak remek az egyensúlya, és nagyon koncentráltak is a játékosok. A védõink és a középpályásaink egyaránt kiváló formában vannak. A csapat megtartotta szilárd védekezését és sok lehetõséget teremtett támadásban. Ugyanakkor óvatosnak kell lennünk, mert bár tovább is fejlõdhetünk, de az is elõfordulhat, hogy egy cseppet visszaesik a teljesítményünk. Mindenre fel kell készülnünk.”

Iscóról: “Az elmúlt néhány mérkõzésen nem volt túl sok lehetõsége, és ennek a játékrendszerünk az oka. Bár néhány alkalommal játszott “hamis kilencesként”, ahhoz, hogy több lehetõséget kapjon, változtatnom kell a felálláson, és ezt talán meg is fogom tenni. Az aktuális felállásunk nem végleges, 4-2-3-1-es formációval is nyertünk mérkõzéseket. Akárhogyis, holnap Di María fog játszani.”

Varaneról: “Elkezdett edzeni az elsõ csapattal, de a keretbe még nem jelöltem. Talán a Bilbao elleni mérkõzésre készen fog állni. De holnap Coentrao és Carvajal fog játszani.”

Zidane hatásáról: “Az akutális jó formánk több dolognak is köszönhetõ. Nagyon fontos volt Xabi Alonso felépülése, csak úgy mint Sergio Ramos fizikai fejlõdése. Zidane munkája is rendkívül fontos, hiszen õ rendkívül karizmatikus, és folyamatosan tartja a kapcsolatot a középpályásokkal és a támadókkal. Emellett a fiatalokkal is rengeteget foglalkozik. De azt gondolom a vezetõedzõ is elég jó munkát végez. [nevet]

Di Maríáról: “Ha rosszul játszik, a közönség ki fogja fütyülni, az edzõ pedig le fogja cserélni. De másnap már az egyébiránt nagyon igényes szurkolóink is segíteni fogják, ahogy mindig is tették.”

Arbeloa és Carvajal rotálásáról: “Hatalmas munkát kell végezniük folyamatosan, ami rendkívüli kondíciót igényel.”

Arról, hogy azt mondta, a francia játékosok lusták: “Nem hiszem, hogy ennek bármi köze lenne az ország kulturájához. Egy interjúban megkérdeztek, hogy mi a különbség az angol és a francia futball között. Mindkét országban 100%-ot nyújtanak a játékosok, akárcsak Olaszországban. Bár az olaszokat talán egy fokkal mégis jobban kell motiválni.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK