Egytõl egyig: Real Madrid – Espanyol

Félgõzzel, a lehetõ legkisebb erõfeszítéssel gyõzte le barcelonai ellenfelét a Real Madrid, így bejutott a Király-kupa elõdöntõjébe. Mi ismét megpróbáljuk a mérkõzés képe alapján egy tizes skálán értékelni a csapatok és a játékosok teljesítményét. Mérkõzés utáni rovatunk következik.

Csapatok
Real Madrid (7)
Ancelotti fiai hozták a kötelezõt. Annál egy fikarcnyival sem többet. Pontosan annyi energiát fektettek ebbe a mérkõzésbe, amennyire minimálisan szükség volt a továbbjutáshoz. Ezzel önmagában semmi problémánk, csak jobban szeretjük az izgalmas mérkõzéseket, de ezzel talán mindenki így van. Ettõl függetlenül még jól jöhet az erõnlét szempontjából néhány ilyen könnyen megnyert mérkõzés a hosszú szezon során. Örömmel láttuk, hogy a védelem ismét jól mûködött, Nacho sem vallott szégyent, a csapat pedig már zsinórban nyolcadik meccsét hozta le gól nélkül, ami klubrekord. A Real Madrid összesen 17 alkalommal próbálkozott kapura lövéssel, azonban elszomorító adat, hogy Ronaldóék mindössze négyszer találták el Kiko Casilla kapuját. Mindezek ellenére örömmel tölt el minket, hogy a csapat ott van a legjobb négy között, és az a tény sem elhanyagolható, hogy Ancelotti igen komolyan veszi ezt a sorozatot is.

Espanyol (4)
A barcelonai alakulat tegnap este nem futballozni érkezett a Bernabéuba, legalábbis nagyon így tûnt. A vendégek megpróbáltak nagyon szûken védekezni, kellemetlenül betömörültek, hogy megnehezítsék a hazaiak dolgát. Azt sem lehet mondani, hogy kontrákra építettek volna, mivel a megszerzett labdákat nem támadásépítésre használták. Összesen hét alkalommal próbálkoztak lövéssel, Iker Casillasnak egyetlen alkalommal sem kellett közbeavatkoznia. Egyetlen egységük sem teljesített igazán jól, talán csak a madridi nevelésû Kiko Casilla emelhetõ ki közülük, aki biztos kézzel hárította a legtöbb hazai kapuralövést.

Játékosok

A mérkõzés legjobbja – Jesé Rodríguez (8)
Több játékos is szóba került a mérkõzés legjobbjaként, választásunk végül a saját nevelésû játékosra esett, aki Bale-t pótolta a mérkõzésen, ráadásul nem is rosszul. Ismét jól, lendületese játszott, valamint õ szerezte meg a mérkõzés egyetlen gólját. Érdemes megfigyelni, hogy milyen jó ütemû passzokra képes, nagyon jól lát a pályán, a tegnap esti mérkõzésen három kulcspassza is volt. Sokat volt játékban, ha kellett, akkor kivette részét a védekezésbõl is. Szépen lassan kikövezi a kezdõcsapatbeli helyhez vezetõ utat.

Iker Casillas (6,5)
Ismét nehéz értékelni a Real Madrid soros kapusát, mivel nem volt kapura tartó lövése a vendégeknek. Fontos azonban megjegyezni, hogy a csapat kapitánya remekül együtt élt a játékkal, magabiztos volt a beíveléseknél, valamint rekordot döntött, hiszen 682 perce nem kapott gólt. Minden elismerésünk az övé, hogy jelenlegi helyzetében is képes ennyire koncentráltan, ilyen magabiztosan pályára lépni.

Álvaro Arbeloa (7)
Ismét nem játszott rosszul a válogatott jobbhátvéd, talán neki és Carvajalnak is jót tesz az, hogy rotálja õket olasz mesterük. Arbeloa végig magabiztos volt védekezésben, összesen nyolc labdaszerzés fûzõdik a nevéhez. A támadásokat ugyan nem tudta kellõen segíteni, de tõle ezt nem is várjuk el, mivel nem rendelkezik az ehhez megfelelõ képességekkel. Ettõl eltekintve tehát jó meccset hozott, reméljük a Xabi Alonsóval való nézeteltérése nem komoly.

Sergio Ramos (7)
Ismét nem sikerült megúsznia sárga lap nélkül a meccset, de ezt már megszokhattuk az esetében. Ettõl függetlenül nem játszott rosszul az andalúz védõ, hat szerelést valamint négy labdaszerzést láthattunk tõle. Jól mozgatta a védelmet, nagyon fontos szerepe volt a labdakihozataloknál. Jó látni, hogy végre stabil, kiegyensúlyozott teljesítményre képes a szezon eleji rossz formája után.

Nacho (7)
Õ is feliratkozott a sárga lapos játékosok közé (bár meg kell jegyeznünk, hogy bírói tévedés okán, mivel egy gyönyörû szerelést “jutalmazott” sárga lappal a sípmester), de mégis nagyon jó mérkõzést tudhat a háta mögött. Egyáltalán nem vallott szégyent, sõt… A fiatal hátvéd több labdát szerzett, mint Ramos, szám szerint hat alkalommal szerelt, valamint háromszor tisztázott az Espanyol játékosai elõl. Mindenképp megnyugtató, hogy Ancelotti nyugodtan pihentetheti elsõszámú védõit, hiszen ilyen kaliberû fiatalokkal tudja pótolni õket.

Fabio Coentrao (6,5)
A portugál balbekk nem tudott kiemelkedõt alkotni Marcelo posztján, hiszen a támadások segítésénél meg sem közelítette brazil csapattársának szokásos teljesítményét. Védekezésben ugyan nem vallott szégyent, hiszen hat alkalommal szerelt, valamint kétszer tisztázott, de még mindig nem tudja magát elfogadtatni a Bernabéu népével, akik ismét kifütyülték.

Asier Illarramendi (8)
Többek között õ is pályázott arra, hogy a mérkõzés legjobbjának válasszuk. A mérkõzés egészét tekintve kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, jó párost alkotott Alonsóval a középpályán, stabilitást biztosítottak a csapatnak. Tegnap õ volt a Real Madrid második legtöbbet passzoló játékosa, ráadásul ismét nagyon pontos volt, hiszen 91% volt a pontos passzainak aránya.

Xabi Alonso (8)
Végül pedig Alonso volt a harmadik, aki a mérkõzés egyig legjobbja volt. Remek munkát végzett a középpályán, de ezt helyén kell kezelni, hiszen az Espanyol sem nehezítette meg túlságosan a dolgát, így sebessége most nem okozott problémákat. Egészen elképesztõ adat, hogy a 93 perc alatt 13 (!) labdát szerzett az ellenféltõl, a kapu elõtt pedig kétszer is tisztázott. Õ adta a legtöbb passzt a mérkõzésen, szám szerint 82-õt, 88%-os pontossággal, ráadásul tanári gólpasszt adott Jesének . Még mindig nagyon fontos építõeleme a csapatnak.

Ángel Di María (6,5)
A kis argentin most nem volt olyan meggyõzõ, mint az elmúlt hetekben, de azt sem mondhatjuk, hogy nagyon rosszul játszott volna. Nem volt sokat játékban, kulcspasszt is „csak” egy alkalommal osztott ki, viszont passzainak 87%-a pontos volt, ami az õ esetében igen jó mutató. A védekezésbe viszont többször is besegített, ezt mutatja, hogy három labdaszerzése is volt támadó középpályásként.

Isco (6)
Bár kiosztott négy kulcspasszt a mérkõzés során, mégsem játszott jól. Úgy tûnt, nagyon görcsösen akarja a jó játékot, aminek meg is volt a hátulütõje. Szinte egyetlen egy az egy elleni párbajt sem tudott megnyerni, sokszor ment bele buta és felesleges cselezgetésekbe, így elveszítve a labdát. A passzainak nagy része pontos volt, de ennél még mindig sokkal több kell, ha a kezdõcsapat tagja akar lenni.

Cristiano Ronaldo (6,5)
Ismét nem volt jó napja a portugál zseninek, és ez már nem az elsõ alkalom az elmúlt egy hónapban, de reméljük, hogy az utolsó. Sokszor próbálkozott ugyan lövéssel, de legtöbbször vagy értelmetlen volt kapura lõni, hiszen négy-öt ember állt elõtte, vagy a kaput sem találta el, ha pedig igen, akkor Casilla fogott ki rajta. Gyorsan túl kell lépnie ezen a mérkõzésen, mert hétvégén a Bilbao csapata a soros ellenfél, ott pedig szükség lesz egy igazi Cristiano Ronaldóra.

Cserejátékosok

Pepe (-)
Bár a 73. percben lépett pályára Coentrao helyett, a labdával összesen 10 alkalommal találkozott, értékelhetõt pedig nem csinált. Ráfért már a pihenés, reméljük, ez segít abban, hogy továbbra is csúcsformában teljesítsen.

Álvaro Morata (-)
Ismét növelte egyel a pályára lépéseinek számát, de ennél sokkal többet nem lehet mondani a tegnapi tíz percérõl. Volt egy kapura lövése, de se több, se kevesebb.

Casemiro (-)
Moratához hasonlóan számára is csak plusz egy pályára lépést jelentett a tegnapi mérkõzés, öt perc alatt nem igazán lehet megváltani a világot.

Játékvezetõ

Teixeira Vitienes (3,5)
A sporttársnak semmit sem sikerült hozzátennie a mérkõzés élményeihez, elvenni azokból viszont annál inkább. A játékvezetõ rengeteg mezõnybeli tévedése mellett a második játékrészben a lapok aránytalan és ésszerûség nélküli osztogatásával is felhívta magára a figyelmet. Teljesítményének értékét tovább csökkenti, hogy alapjában véve nem állították a csapatok megoldhatatlanul nehéz feladat elé. Összességében egy rendkívül gyenge produkciót láthattunk a sípmestertõl, még ha súlyos hibát nem is követett el.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

Aki láthatatlanul vált legendává…

Toni Kroos a mai napon bejelentette visszavonulását. Eme szubjektív szösszenet ennek margójára készült, pusztán érzelmi felindulásból. Szubjektivitását ajánlott…