Ancelotti: Benzema egy komplett játékos, nagyon fontos számunkra

A spanyol bajnokság 23. fordulójában a Real Madrid az 5. helyen álló Villarreal csapatát gyõzte le 4-2-re a Santiago Bernabéu stadionban. Mérkõzés utáni nyilatkozatok.

Ancelotti: 

Mérkõzésrõl: „Jól mennek a dolgaink, mivel rendkívül koncentráltak vagyunk. Ez egy más típusú mérkõzés volt, hiszen más energiával játszottak a csapatok. Szenvedtünk egy kicsit, mivel a Villarreal jól játszott, de a szünet után feljavultunk, és feléjük kerekedtünk.

Rengeteg mérkõzésen kell jól teljesíteniük a játékosoknak, ráadásul minden fellépés nehéz ezen a szinten. A keddi meccs nagyon nehéz lesz, de mivel az egy derbi, nincs kétségem afelõl, hogy a játékosaim egytõl-egyig rendkívül koncentráltak lesznek.„

Benzemáról: „Benzema nagyon fontos számunkra, nem csupán azért mert gólokat szerez, hanem mert néha kérhetünk tõle különbözõ dolgokat. Például ma az volt a tervünk, hogy sok felíveléssel próbálkozzunk, így ezúttal egy olyan támadóra volt szükségünk, aki a levegõben ésszel játssza meg ezeket a labdákat. Néha pedig azt kérem tõle, hogy lassítsa a játékot, és ezt is kiválóan teljesíti idõröl-idõre. Õ egy komplett játékos, és nagyon fontos számunkra.”

Ronaldo nélkülözésérõl: „Cristiano ma nem lehetett ott, hogy segítse és motiválja a többieket, hiszen el van tiltva. Nélküle a játékosoknak még keményebben kellett dolgozniuk”

Jesérõl: “Jesé jól játszik, és ez remek. Segíti a csapatot, keményen dolgozik, és ez ebben az életkorban kivételes.”

Modricról: “Az egyensúly nem jöhet létre a pályán egyetlen játékos jó teljesítménye miatt, ez a csapatmunka eredménye. Modric nagyot küzdött, megérdemli, amit ma a Bernabéutól kapott.”

Bale-rõl: “Nagyszerû meccse volt, akárcsak a többieknek. Nem volt könnyû, és az Atlético után érthetõ lett volna, ha a fáradtság tükrözõdött volna a csapat játékából. Bale remek volt, ráadásul szerzett egy gólt, és kiosztott egy gólpasszt.”

Jesé és Bale pozíciójáról: “Nem változtattam a helyükön, mert mindketten betaláltak. Mindketten magabiztosabban lõnek abból a pozícióból, és szeretnek betörni a tizenhatoson belülre.”

Iscóról: “Folyamatosan gondolok rá, hiszen amikor szerephez jut, mindig él a bizalmammal. Ma nem tudtam neki lehetõséget adni, mivel sérülések hátráltattak minket, de valószínûleg a következõ meccsen játszani fog.”

Marcelo és Coentrão sérülésérõl: “Marcelo kapott egyett a hátára, és nem tudta folytatni. Coentrão elszenvedett egy kisebb sérülést, és ez zavarta õt a játékban, ezért inkább lehoztam, nehogy komolyabb baj legyen.”

Jesé: 

Mérkõzésrõl: “Villarreal kiválóan játszott. Tudtuk, hogy meg fogják nehezíteni a dolgunkat. Ugyanakkor minden hazai mérkõzésünket meg kell nyernünk. Ez a mi erõdítményünk kell, hogy legyen. Mind védekezésben, mind támadásban rendkívül jól teljesítettünk. Folytatjuk a munkát.”

Saját formájáról: “Boldog vagyok a teljesítményem miatt. Az ezdõ és Zidane is nagyon elégedett velem. Segíteni szeretném a csapatomat, ez a küldetésem. Tovább kell dolgoznom, ahogy eddig tettem.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK