Ancelotti: Mindenkire szükség van

Carlo Ancelotti a Barcelona elleni kupadöntõt megelõzõen adott interjút a Bwin internetes oldalán. Az olasz mester elemezte a mérkõzést, beszélt a csapatról és az elvárásairól is.

„Ez a mérkõzés több okból kifolyólag is fontos. Elõször is ez az elsõ cím az idényben, amit megnyerhetünk. Másodszor azért, mert egy olyan remek ellenféllel nézünk szembe, mint a Barcelona. Mindezek nagy jelentõséget adnak ennek a mérkõzésnek. Motivál minket, hogy megszerezhetjük a szezon elsõ trófeáját.”

„Mentális szempontból nagyon fontos meccs lesz. Úgy vélem, ha nyerünk, akkor több motivációnk lesz, ami arra készteti a játékosokat, hogy a legjobbjukat nyújtsák a szezon hátralévõ részében. Mentálisan tehát nagyon fontos lesz ez a mérkõzés.”

„Nem hiszem, hogy lélektani elõnyt jelent az, ami a múltban történt. A jelenben egy nehéz mérkõzés következik a Real Madrid és a Barcelona számára is. Jól kell játszanunk, motivációval és nagy koncentrációval, meg kell próbálni megnyerni a kupát.”

„Januárban nagyon jól játszottunk. Nem kaptunk gólt a kupában. Mindenekelõtt úgy gondolom, hogy megérdemeljük azt, hogy a döntõben vagyunk. Azt mondanám a szurkolóknak, hogy olyan vággyal és izgalommal vágjanak neki a mérkõzésnek, mint a játékosok. Mindannyian adjunk bele mindent, hogy megnyerjük ezt a címet.”

„Az Olasz-kupa nem olyan fontos Olaszországban. Nem számít egy fontos sorozatnak. Itt nagyon-nagyon fontos, csakúgy, mint Angliában, ahol minden csapat keményen harcol azért, hogy megnyerje.”

„A Madrid egy olyan szimbólum az egész világon, amely páratlan. Ez egy világhírû klub gazdag történelemmel és sok hagyománnyal, és ez az, ami megkülönbözteti a többi klubtól.”

„Olaszországban nagyon fontos a taktika, Angliában gyors és intenzív a játék ritmusa, Franciaországban nagy az intenzitás és nagy fizikai erõre van szükség, Spanyolországban pedig a labdatartáson van a hangsúly. Két játékos van, aki az én pozíciómban játszik és hasonlít hozzám: Alonso és Illarramendi.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK