A Harmadik: 1957/58

A Milan elleni döntõ hõse Gento volt, aki gyõzelemre vezette csapatát a hosszabbításban szerzett góljával. A Real Madrid ezzel a diadallal már zsinórban harmadik gyõzelmét aratta a sorozatban.

A brüsszeli Heysel Stadion adott otthont Európa legtehetségesebb futballistáinak ebben az idényben. A Real Madrid és az AC Milan közötti döntõ nem okozott csalódást, kiegyenlített harcot hozott a világklasszis játékosok között. Az olaszok két alkalommal is megszerezték a vezetést, azonban Di Stéfano és Ria és képes volt az egyenlítésre, kiharcolva ezzel a hosszabbítást.

A hosszabbításban jelentkezõ fáradtság ellenére Gento egy villanással eldöntötte a meccset, hiszen lapos lövése a kapuban kötött ki. Juanito Alonso utolsó percekben bemutatott, rendkívüli mentésének köszönhetõen a csapat felemelhette a trófeát, így harmadszor is kikiáltották Európa bajnokának a Real Madridot.

Nagy gyõzelmek a kieséses szakaszban
A korábbi mérkõzéseken olyan nagy gyõzelmeket arattak a fehérek, mint a Royal Antwerp elleni 6-0, a Sevilla elleni 8-0, vagy a Vasas elleni 4-0. Utóbbi ellen a Real Madrid történelmének egyik legemlékezetesebb pillanatát kapták lencsevégre, amikor is Di Stéfano a levegõbe ugorva ünnepelte három góljának egyikét. Ebben az évben jelentette Miguel Muñoz, a fehérek legendás játékosa, hogy tíz, a Real Madridban töltött szezon után visszavonul a labdarúgástól.

Csapatok:

Real Madrid: Alonso, Atienza Il, Santamaría, Lesmes, Santisteban, Zárraga, Kopa, Joseíto, Di Stéfano, Rial és Gento.

Milan: Soldan, Fontana, Maldini, Beraldo, Bergamaschi, Radice, Danova, Liedholm, Schiaffino, Grillo és Cucchiaroni.

Gólok:

0-1 (59′): Schiaffino.
1-1 (74′): Di Stéfano.
1-2 (77′): Grillo.
2-2 (79′): Rial.
3-2 (107′): Gento.

Játékvezetõ: Albert Alsteen (Belgium).
Stadion: Heysel (Brüsszel).
Dátum: 1958. május 28.

 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK