Sergio Ramos: A gyõzelmet Antonio Puertának ajánlanám

A Real Madrid 2-0 arányú gyõzelmet aratott a Sevilla csapata fölött, így megszerezte idei elsõ trófeáját. A mérkõzés után Ancelottin kívül több játékos is a sajtó rendelkezésére állt, hogy elemezzék a sikert.

Cristiano Ronaldo

Gyõzelem a Sevilla ellen: „Nagyon különleges pillanat ez, nagyon szerettem volna ezt a kupát, mert ez még hiányzott, a csapat remek volt, gratulálok, szeretnénk önbizalmat szerezni az idényre, hogy minél jobban kezdjük az évet.”

Túljutott a fizikai problémákon: „Ami volt, elmúlt, voltak gondjaim az elõzõ idény végén és a világbajnokságon is, de ennek már vége, visszatértem és két fontos gólt szereztem. Köszönöm a szurkolóknak, értük nyertünk, mindig velünk vannak és ez egy emlékezetes pillanat.”

A maximumra törekvés: „Nem kérhetünk ennél többet, a cél teljesült. Kicsit szédülök most, de elõfordul. Iszom majd egy kis pezsgõt, hogy elmúljon. Jól érzem magam, de még hiányzik egy kevés ahhoz, hogy elérjem a maximumot.”

Ancelotti

Egy újabb cím: „Nagyon boldog vagyok, jól játszottunk, nem volt könnyû felkészülni, mert kevés idõnk volt, de a csapat remek munkát végzett.”

Egy formálódó csapat: „Az újakkal csak még minõségibb lett a keret. Mindannyiunknak nõtt az önbizalma az elõzõ évhez képest. A Bajnokok Ligája-gyõzelem magabiztosságot és karaktert adott a csapatnak.”

James és Kroos: „Mindketten jók voltak, sokat segítettek a csapatnak, jól játszottak, jó elképzelésekkel, részt vettek az összjátékban. Ma tökéletesek voltunk, Jamesnek volt egy kis gondja az elsõ félidõben, de a másodikban magára talált.”

Cristiano: „Jól van, õ mindig ugyanazt teszi, gólt lõ. Bale-rõl és Benzemáról se tudok mást mondani, fantasztikusak.”

Iker Casillas vizsgája: „Teljesen elfeledkeztünk már arról, mi történt a világbajnokságon. Ez egy új idény. Hogy kezdõ lesz-e? Meglátjuk, Casillas mindannyiunk bizalmát élvezi.”

Sergio Ramos

Újabb cím: „Remek kezdés volt, egy újabb trófea. Ha egy cím van elõtted, mindig erõsebben dolgozol, hogy a lehetõ legjobb formában légy és szembeszállhass a nehézségekkel. Nagyon harcos döntõ volt és kihasználtuk a lehetõségeinket, megérdemeltük a sikert. Nagyon elégedett vagyok személyesen is, hiszen a kapunkat nem vették be, a csapat nagyon egységes volt, jogos a gyõzelmünk.”

Sérülések: „Volt néhány kemény ütközés, de a gyõzelem megenyhíti a fájdalmat. Van idõ felépülni, a Sevilla mindig megnehezíti a dolgunkat, kiteszik a lelküket a pályán, mindig van egy-egy figyelemreméltó megmozdulásuk.”

Igazolások: „A Madrid mindig jól erõsít, intelligensen igazoltak, olyan játékosok csatalkoztak, akik tehetségesek és akikre szükség volt.”

Nyomás: „A Real Madrid futballja, intézménye és történelme hozza magával ezt a nyomást. Szeretném megragadni az alkalmat, hogy ezt a gyõzelmet a családomnak, a feleségemnek, a fiamnak és minden madridistának, valamint Antonio Puertának ajánljam.

Butragueño

Kroos: „Meglepõ, hogy csak hat napja van köztünk. Azt hiszem nem vétett a passzoknál és mindig feljavította a játékot. Úgy éreztem, a társak keresték õt. A középpálya nagyon fontos a támadások megtámasztásánál és a védelem segítésénél, és neki ez könnyedén sikerül.”

James: „Intelligens, hamar be tudott társulni. Tudja kezelni a csapatot, könnyen megy neki.”

Casillas: „Remek meccset hozott, kulcsfontosságú védést mutatott be.”

Célok: „Minden évben ugyanazok a terveink. Erõsítjük a keretet, hogy mindent megnyerjünk. Ez a klub kötelessége. Most megynertük az elsõ címünket, jövõ héten megyünk a következõért. Minden hét egy újabb vizsga.”

Az elsõ gól összjátéka: „Amit az embereknek látni kell, hogy Cristiano a kispaddal egy vonalban elindította a labdát, s aztán 45 métert rohant elõre, hogy megkapja és belõje.

Benzema: „Nagyon jó képességei vannak arra, hogy berúgja ezeket a labdákat. Nagyon jó volt a beadása, Cristiano pedig tökéletesen fejezte be.”

Carvajal

„Úgy zajlott minden, ahogy akartuk, egy címmel indítottunk. Az elõszezon meccsei arra vannak, hogy felvegyük a ritmust, és ma az újak megmutatták, hogy remekül beilleszkedtek. Ez nagy önbizalmat ad nekünk, most minden sorozatban a gyõzelemre törünk. Jelenleg egybõl egy megvan.”

Beto

„Büszke vagyok a csapatra az elvégzett munkáért. Nem nyerhettünk a világ legjobbjainak csapata ellen, de jó benyomást keltettünk. Hittünk a gyõzelemben, emelt fõvel kell távozzunk.”

Coentrao

“Maradok a Real Madridban. Most már érzem a madridi emberek bizalmát. Úgy érzem, hogy értékelnek, és így sokkal könnyebb játszani.”

James

“Tudok ezen a poszton is játszani, de nem itt szoktam. Igyekszem a legjobb formámat hozni, amikor a Mister lehetõséget ad rá.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK