Ancelotti problémái

Mozgalmas heteken van túl a Real Madrid. Két kulcsjátékos távozott, mások elégedetlenkedtek, miközben a csapat halvány szezon eleji teljesítménnyel 4-2-es vereséget szenvedett a Real Sociedadtól.

A jelenlegi helyzet közelében sincs a néhány hónappal ezelõttinek, amikor a madridi játékosok vidáman táncoltak az Estadio da Luz stadion gyepén Lisszabonban, miután megnyerték a Bajnokok Ligáját az Atlético Madrid ellen.

Angel Di María ott volt, argentin zászlóval a derekán, ahogyan Xabi Alonso is, de õ öltönyben, mert eltiltás miatt ki kellett hagynia a döntõt. Együtt alkották a madridi középpálya kétharmadát, ami az egyik legfontosabb szerepet játszotta a sikerekben.

De múlt vasárnap, amikor a csapat egy megalázó vereséggel hagyta el a pályát, semelyiküket nem lehetett már látni.

Az AS újságírója, Alfredo Relano szerint õk voltak Florentino Pérez kényszeres szenvedélyének az áldozatai, ami nem más, mint a nagy és szenzációs igazolások. James Rodriguez és Toni Kroos érkezése tette szükségessé az eladásokat.

Sami Khedira el akart igazolni, mégis maradt, Di María nem akart elmenni, mégis eladták. Alonso pedig új kihívásokat keres a Bayern Münchennél.

Ezek az átigazolások messze nem voltak népszerûek a szurkolók szemében. Relano egy másik cikkében azt írja, „a Madrid abban a pillanatban elkezdte elveszíteni ezt a játékot, amikor eldöntötték, megválnak Di Maríától – a kirakós egy darabjától, aki a csapat minden problémáját megoldotta az elõzõ szezonban.”

Az AS felmérésére, ahol azt kérdezték, jobb-e az idei csapat a tavalyinál, a válaszadók 79%-a nemmel válaszolt.

Cristiano Ronaldo is megszólalt a témával kapcsolatban, amikor is arról kérdezték, így változtatott volna-e a Bajnokok Ligája gyõztes csapaton. „Ha én dönthettem volna, akkor talán nem úgy csinálom a dolgokat, ahogyan õk tették.”

A nyilatkozatát sokan készpénznek vették, de a Cadena Cope szerint Ronaldo egyszerûen elvégezte a piszkos munkát a menedzsere, Jorge Mendes helyett, aki feszült viszonyba került Pérezzel.

Az El Confidencial szerint Pérezt feldühítette a Real Madrid szurkolóknak szánt nyílt levél, melyet Di María, aki szintén Mendes ügyfele, közzétett a távozása után. Egy másik Mendes-kliens, Radamel Falcao leigazolásának visszautasítása lehet, hogy már csak egy hatalmi játék volt Pérez részérõl.

Érdekesség, hogy Cristiano Ronaldo, Pepe, Fábio Coentrao és az új igazolás, James is Mendes képviseltje. Akkor minek tudható be ez a nézeteltérés?

Mindennek a közepén pedig ott van Ancelotti. Az olasz szakember nyugalmat hozott az öltözõbe José Mourinho után, majd az elsõ évében megnyerte a régóta várt Tizediket.

Mostanra azonban, kicsúsztak a dolgok az irányítása alól, és ez a nyugalom eltûnni látszik.

“Változásokra van szükség és változtatni is fogunk” – nyilatkozta Ancelotti a Sociedad elleni 2-0-ról elveszített mérkõzés után.

A Madrid 30 percig dominált, kétgólos elõnyre tett szert, kapufát lõttek, és többször is veszélyeztették Zubikarai kapuját. Abban a pillanatban az eredmény már csak formalitásnak tûnt.

De a hazaiak a félidõre kiegyenlítettek, majd a második játékrészben megduplázták góljaik számát. A Madrid erõben és ötletben sem mutatott kiemelkedõt.

Kevés volt a kommunikáció és nem volt igazi vezére a csapatnak. A madridi védekezés pedig nagyon gyengén teljesített. Iker Casillas elvesztette az irányítást a tizenhatoson belül, míg a két középsõvédõ, Pepe és Sergio Ramos nagyrészt nem érették meg egymást. A középpályáról érkezõkkel senki sem zárt vissza. Két gólt kaptak pontrúgás után, kettõt pedig oldalról érkezõ beívelésbõl.

„Ami történt az nem normális” – mondta Casillas a mérkõzés után. „Szörnyûek voltunk, nem játszottunk jól. Minden tõlünk telhetõt meg kell tennünk, ami a fejlõdésünkhöz szükséges, hiszen egy fontos mezt viselünk.”

A Marca olvasóinak közel kétharmada gondolja úgy, hogy Keylor Navasnak kellene Casillas helyett kezdenie. De Ancelotti már kinevezte az elsõszámú kapusát a szezonra a spanyol személyében. Azonban, ha így folytatódnak a dolgok, a mesternek át kell gondolnia a döntését, hiszen a padon ül a tavalyi szezon egyik legjobb kapusa.

Kihívásokkal teli hetek következnek, ami a jövõ heti derbivel kezdõdik az Atlético ellen. Ancelottinak számos problémát kell kezelnie, és nincs sok ideje, hogy megtalálja a megfelelõ megoldást.

Ha nem lesz képes erre, akkor nem kizárt, hogy az olasz edzõ lesz a következõ, akinek el kell hagynia a Bernabéu ajtaját.

Forrás: Bleacher Report
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK