Kroos: Számomra a legjobb döntés volt a Real Madrid

Toni Kroos körülbelül egy hónapja kezdte az edzéseket a Real Madridnál. Azóta már öt mérkõzésen is túl van habfehér mezben, és mindegyiken kezdõként lépett pályára. A középpályás a Bildnek mesélt a spanyolországi életrõl, Xabi Alonso távozásáról, a nyelvrõl és Cristiano szomszédságáról.

A döntésérõl: „Számomra a legjobb döntés volt a Real Madrid. Mindent jól csináltam és száz százalékig meg vagyok elégedve.” 

A spanyol mentalitásról: „Ha a bemutatásomra gondolok a Bernabéuban, ahol húszezer szurkoló volt kint, pedig még egy másodpercet sem játszottam, akkor ilyen elképzelhetetlen lenne Németországban. Spanyolországban a rajongók sokkal érzelmesebbek.”

A motivációról: „Már a Real Madridba igazolás is egy óriási motivációs plusz volt. És amikor ránézek a gyûjteményemre, mindig megjegyzem, már csak az Európa-bajnoki cím hiányzik. Ez minden bizonnyal elég motiváció.”

Alonso távozásáról: „Xabi egy nagyszerû ember, jól illik a Bayern rendszeréhez. Remélem, boldog lesz Münchenben. A Bayernnél egyáltalán nem így tervezték a nyarat. Így reagáltak Martínez sérülésére. Nem látok semmilyen kapcsolatot az én érkezésem és az õ távozása között.”

A spanyol nyelvrõl: „Miután visszatérek a válogatottól, elkezdem a spanyol órákat. Olyan gyakran fogok járni, amilyen gyakran csak lehetséges, legalább heti egy-két alkalommal. Addig is Ancelottival angolul beszélünk, ami nagyon jól mûködik. Emellett az egész stábbal angolul kommunikálunk, és mindent tökéletesen megértek.”

Cristiano Ronaldo szomszédságáról: „Kevesebb, mint egy hónapja élek Madridban. A kezdéskor három napos ritmusban játszottuk a meccseket. Azóta nem igazán találkoztunk az edzésen kívül. Az elsõ most az, hogy a családommal belakjuk az új házunkat.”

Az eddigi edzõirõl: „Mindenki egyformán segített a fejlõdésemben mind a Leverkusennél, mind a Bayern Münchennél. Jupp Heynckes volt az elsõ edzõ, aki bizalmat szavazott nekem. Jogi Löw részérõl is hasonló bizalmat éreztem azokban az években. Még akkor is, amikor a 2012-es Európa-bajnokságon visszaestem kicsit. Mindig mellettem állt, és mint játékos, évrõl-évre egyre fontosabb szerepet kaptam a csapatban.”

Pep Guardioláról: „Õ finomított a játékomon és támogatta a terveimet. Mindketten azonos módon gondolkodunk a futballról. Az átigazolásomnak semmi köze Pep Guardiolához.”

Forrás: Bild
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK