Dani Abalo: 2-1 lesz itthon, a Bernabéuban pedig 0-0

Szerdán a Ludogorets csapatával mérkõzik meg a Real Madrid Razgradban. A hazaiak játékosa az AS kedvéért elemezte Európa jelenlegi bajnokát, valamint megtippelte az eredményt is.

Hogyan kötöttél ki a Ludogorets csapatában?
2013-ban a Beira Marnál szerepeltem kölcsönben, jól fejeztem be a szezont, aztán a Ludogoretstõl felhívtak. Bulgáriában korábban kezdõdik az idény, döntenem kellett, hogy elfogadom-e, vagy várok egy ajánlatot Spanyolországból. Arra jutottam, hogy jobb lenne trófeákért harcolni és európai porondon szerepelni.

Hogyan alkalmazkodsz Razgradhoz?
Az élet elég kemény itt, télen olyan ez a hely, mint egy szellemváros. Az edzések viszont nagyon jók.

Máris bekerültél a klub történelemkönyvébe, hiszen a csapat elsõ Bajnokok Ligája gólját te szerezted…
Remélem, hogy többet is szerzek majd. Mindenki megkeresett, hogy gratuláljanak. Azért jöttem ide, hogy szerepelhessek az európai porondon, az a gól egy igazi élmény volt.

Valakinek ajánlottad a gólod…
Azon a reggelen az egyik erõnléti edzõnk testvére meglátogatott minket, és tolószékben ült. Elmesélte nekem a történetét. Amikor betaláltam, úgy döntöttem, hogy vele ünneplem meg.

Most pedig a Real Madrid következik.
Ez egy olyan mérkõzés, amit élvezni kell. Nagyon nehéz lesz. El kell menni, és élvezni. Ha úgy játszunk, ahogy a Liverpool ellen, akkor nem lesz könnyû dolguk. Nehézzé fogjuk tenni a mérkõzést.

Egy tipp?
2-1 itthon, a Bernabéuban pedig… 0-0.

Mit adnál azért, hogy gólt szerezhess a Madrid ellen?
Egy álom válna valóra. Szeretnék egy újabb gólt szerezni a Bajnokok Ligájában, mindenek elõtt a regnáló bajnok ellen. Ez lenne karrierem legcsodálatosabb pillanata.

Casillasszal vagy Keylorral a kapuban?
Aki játszik. Nem gondolom, hogy ez a vita jót tesz a Madridnak. Azt hiszem, Ikernek szeretnék gólt lõni, hiszen sokat tett már a Madridért és Spanyolországért.

Hogyan tudjátok megverni a Real Madridot?
Nem lehet õket legyõzni, ha odaadod a labdát nekik.

Ha büntetõk lesznek, akkor ott van nektek Moti…
Egy középhátvéd, aki két tizenegyest is megfogott a Steaua ellen? Soha nem láttam még ilyet. Sokat viccelõdtünk vele.

Milyen légkörre számíthat a Madrid?
Anna ellenére, hogy Szófia messze van Razgradtól, a stadionban olyan pokoli hangulat lesz, mint a Steaua ellen volt. A szófiai emberek szurkolni fognak nekünk.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK