Ki lesz Khedira utódja?

A Real Madrid vezetõsége és Khedira ügynöke álláspontjukat nem tudták egymáshoz közelíteni a nyár folyamán oly mértékben, hogy annak szerzõdéshosszabbítás legyen a vége. Mivel a játékos érvényben lévõ kontraktusa 2015 nyaráig szól, komolyan veszélybe került a német pályafutása Madridban. Eközben már a lehetséges utódról is felmerültek az elsõ hírek, aki nem más mint a fiatal brazil középpályás, Lucas Silva.

A Real Madrid valószínûleg nem számít Khedirára a késõbbiekben, hiszen a szerzõdése 2015 nyarán lejár. Sok találgatás látott napvilágot azzal kapcsolatban, hogy a Premier League-be tart. A lehetséges célállomás a Chelsea vagy az Arsenal lehet. Eközben az olasz Tuttosport már a Juventus színeiben látja.

Kérdéses azonban, hogy januárban, vagy a következõ nyáron hagyja el a csapatot, hiszen utóbbi esetben ingyen távozhatna a 27 éves világbajnok játékos, aki nem valószínû, hogy meghosszabbítja szerzõdését a Bernabéuban, amint arról a The Independent is beszámolt.

Miután Xabi Alonso megérkezett a Bayern Münchenhez a nyáron, a Real Madrid védekezõ középpályás különítménye elég karcsúvá vált. Azonban, ahogy a Marca beszámolt róla, úgy tûnik, máris megvan a kiszemelt játékos a hiány pótlására Lucas Silva személyében, aki jelenleg a Cruzeiro csapatát erõsíti. A játékos is megszólalt az ügyben, aki nem leglepõ módon örömmel fogadta a megkeresést:

“Természetes, hogy szeretnék a Real Madridban játszani, megtiszteltetés lenne. De ahhoz, hogy ez valósággá váljon a két klubnak elõször meg kell egyeznie egymással. A Cruzeiro játékosa vagyok és tisztelem a csapatomat, de ha egy olyan klub jön értem, mint a Real Madrid, akkor nem fogom visszautasítani.”

Az ügyben Julio Baptista, a madridiak korábbi játékosa is megszólalt, aki jelenleg a Cruzeiro csapatában játszik Lucas Silva csapattársaként. Baptista szerint kiválóan illene a spanyol csapatba a játszótárs:

“Bölcs döntés lenne a Real Madridba igazolnia. A játéka illeszkedik a La Ligához vagy a Premier League-hez. Gyorsan képes megjátszani a labdát, nem úgy, ahogyan általában a többi játékos Brazíliában. Lucas készen áll arra, hogy nagyot ugurjon a karrierjében, de idõre lesz szüksége, mert a Real Madrid nem egy hétköznapi klub. Nem kétséges, hogy képességeit tekintve megfelelõ a Real Madrid számára. Õ egy nagy tehetséggel megáldott játékos.”

Amit Baptista mondott, talán az egyik fõ ellenérv lehet Carlo Ancelotti és a klub elnöke, Florentino Pérez számára a játékos szerzõdtetése kapcsán: zöldfülû és nincs meg a kellõ tapasztalata a legmagasabb szinten.

A Real Madrid esetében bevált módszer, hogy minõségi, sokat bizonyított játékost igazolnak nagy pénzért – ahogy ez megtörtént az elmúlt nyáron James Rodríguez és Toni Kroos esetében is.

Azonban a Lucasban rejlõ potenciál valami olyasmi, ami remekül illeszkedne a Bernabéuba. Egy kiváló vérfrissítés lehetne a Madrid számára, amennyiben csatlakozna a keretükhoz, akiben a jövõ nagy játékosa látszik.

 

Továbbá úgy tûnik, gazdaságilag is intelligens döntés lenne megszerezni a brazilt, mivel a Marca szerint mindössze 15 millió euróba kerülne. Amikor Toni Kroos és Luka Modric is egészséges, az új érkezõ Silva valószínûleg nem lenne azonnal kezdõ játékos, azonban nem valószínû, hogy emiatt folyamatosan elégedetlenkedne – szemben például egy tapasztaltabb világsztárral.

A legfontosabb azonban, hogy Silva személyében egy elsõ osztályú játékost nyerne a Real Madrid pont azon a poszton, ahol erõsödésre lenne szüksége. Õ egy remek passzoló, kiválóan lát a pályán és kiválóan fordítja a csapatát védekezésbõl támadásba. Silva a klasszikus értelemben vett box-to-box játékos, aki pontosan tudja, miként kell kreatívan játszani. Az Espanyol futballistája, Sergi Domínguez  twitterüzenetében arra is kitért, hogy Silva több ennél, mert azt is tudja hogyan fejtsen ki erõs fizikai nyomást a középpályán: “Lucas Silva méltó utódja lehet Di Mariának. Ügyes, védekezésben a fizikai jelenléte erõs. Kiváló passzai vannak. Nagyon ígéretes.”

Pontosan a védekezõ aspektusa lehet az, ami miatt kiválóan illeszkedne a csapat játékába. A Real jelenlegi játékából bizonyos mértékig hiányzik az egyensúly, a legtöbb játékosuk támadásban jeleskedik csak igazán.

A középen játszó Kroos és Modric is szívesen lép elõre, így a középpálya és a védelem távol kerül egymástól. Silva képes lehet ennek az ûrnek a betöltésére, ahogy korábban ezt Khedira és Xabi Alonso tette, emellett biztosíthatja a csapat védjegyévé vált ellentámadások elindítását is.

Lucas Silva még nagyon fiatal, aki nem is találhatna jobb helyet a fejlõdésre, mint a Bernabeu. A Real Madrid hatalmasat profitálna a szerzõdtetésével.

Forrás: bleacherreport.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK