Steven Gerrard: Kétszer is a Real Madridba igazolhattam volna

A Liverpool csapatát Steven Gerrard képviselte a mérkõzés elõtti sajtótájékoztatón. Természetesen szóba került a négy évvel ezelõtti meccs, de a vörösök legendája beszélt a két csapat formájáról is, valamint elárulta, hogy mit is vár a mérkõzéstõl.

A QPR elleni gyõzelem után azt mondtad, hogy nem tudtál úgy játszani, mint a Real Madrid ellen. Hogyan reagáltak a csapattársaid ezekre a szavakra?
Elfogadták. Ismerjük a minõséget, amit a Real Madrid képvisel. A jó eredmény biztosításához száz százalékot kell nyújtanunk. Tudjuk, hogy tudunk a vasárnapitól jobban is játszani, meg is próbáljuk.

2009-ben két gólt szereztél, amikor a Liverpool 4-0 arányban legyõzte a Real Madridot az Anfielden. Lehet még egy olyan este?
A Bajnokok Ligája nagyon fontos számunkra. Tisztában vagyunk azzal, hogy nagyszerûen játszottunk akkor. Egy csodálatos este volt, csodálatos csapatteljesítménnyel, amihez hasonló szintet keresünk jelenleg. Az ilyen éjszakák örökké benned élnek. Amikor ilyen csapatok érkeznek a városba és ilyen eredményt érsz el, az csodálatos emlékeket szerez.

Mi votl a gyõzelem kulcsa 2009-ben?
Visszatekintve arra a mérkõzésre úgy vélem, az volt a kulcs, hogy agresszívak voltunk, amikor nem volt nálunk a labda, letámadtunk, volt egy világklasszis tehetségünk Torres személyében, aki hibára kényszerítette a Madridot. Nem árulhatom el a holnapi taktikát, de minden tiszteletem a 2009-es csapaté. A Real Madrid egyénileg fejlõdött, így hatalmas tisztelettel tekintünk a jelenlegi csapatukra. Mindent bele kell majd adnunk, ha le akarjuk gyõzni õket.

Megfélemlítettétek a Real Madridot öt évvel ezelõtt. Úgy véled, hogy magabiztosan érkeznek majd idén?
A Madrid több önbizalommal érkezik majd, mint valaha. Nem fognak félni az ellenfelüktõl. A mérkõzést kihívásként kell kezelni. Ez egy új korszak a Liverpoolnál, egy ideje nem játszottunk olyan mérkõzéseket, mint ez.

Mit gondolsz Cristiano Ronaldo fejlõdésérõl?
Már akkor voltak jelei annak, hogy világklasszis játékos, amikor még a Manchester Unitedben játszott. A mozdulatok, amiket csinált nagyon jók voltak, de azóta a játéka egészen más szintre emelkedett. Évrõl-évre fejlõdik. Azt gondolom jelenleg vitathatatlanul a világ legjobb játékosa. Egy igazi futball fenomén. Bár tiszteletlenség lenne, ha csak rá összpontosítanánk. Elõnyben részesítem a saját játékomra való koncentrálást és a csapatmunkát.

Ebben az idényben néhány alkalommal kritikát kapott a csapatod. Nagyobb nyomást jelent ez azért, mert te vagy a csapatkapitány?
Ezek a kritikák nem csak a csapattársaimra vonatkoznak, természetesen rám is. Nagyon fontos õszintén beszélni. Ebben a szezonban voltak jó pillanataink és mélypontjaink is. Dadog a csapatjátékunk. Ennek egyik magyarázata lehet a sok új érkezõ és azon játékosok hiánya, akik távoztak tõlünk. Elvesztettünk egy fenomenális játékost Luis Suárez személyében és Daniel Sturridge is kiesett, de bízom benne, hogy visszatérünk arra a szintre ahol korábban voltunk. Nem fog sokáig tartani ez az idõszak.

Több alkalommal hírbe hoztak a Real Madriddal a múltban. Szerettél volna ott játszani?
Amikor egy olyan klub érdeklõdik irántad, mint a Real Madrid, az nagyon hízelgõ. Karrierem során volt néhány lehetõségem arra, hogy a Real Madridhoz szerzõdjek, de ellenálltam a kísértésnek, mégpedig a nevelõegyesületem iránt táplált érzelmeim miatt. Talán kicsit sajnálom, hogy a pályafutásom során nem mérettem meg magam és nem szereztem tapasztalatokat egy másik országban, de még jobban sajnálnám, ha el kellett volna hagynom Liverpoolt. Nagy a csodálatom a Real Madrid irányába, de számomra a Liverpool az elsõ számú klub.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK