Hivatalos közlemény

Az UEFA elnöke, Michel Platini egy nyilatkozatában kijelentette, hogy véleménye szerint a világbajnokság évében egy világbajnoknak kellene kapnia az Aranylabdát. Erre reagált egy hivatalos közleményben a Real Madrid.

Tekintettel az UEFA elnökének, Michel Platininek a nyilatkozataira, amelyek az Aranylabda végsõ gyõztesérõl szólnak, a Real Madrid szeretne néhány dolgot tisztába tenni:

Elõször is, meglepetésként érte klubunkat, hogy Michel Platini ismételten hangot adott a személyes véleményének, preferenciáinak az Aranylabda gyõztesét illetõen, különös tekintettel arra, hogy õ az európai labdarúgás legfõbb szervének a vezetõje, akinél a legszigorúbban kellene érvényesülnie a pártatlanságnak.

Másodszor, az Aranylabda inkább egyéni, mint kollektív elismerés, amelyet minden évben a világ legjobb játékosának ítélnek oda. Emellett a díj presztízsének megõrzése érdekében hisszük, hogy a szavazáson résztvevõk is kizárólag a játékosok szakmai és egyéni eredményeit veszik figyelembe.

Végezetül pedig hisszük, hogy Cristiano Ronaldónak kétségkívül ez volt a legjobb éve egyénileg és csapat szinten is. Megnyerte a Bajnokok Ligáját, az Aranycipõt, a Bajnokok Ligájában rekordot jelentõ 17 góllal lett gólkirály, ahogyan gólkirály lett a Király-kupában és a spanyol bajnokságban is. A jelenlegi idényben már megnyerte az Európai-szuperkupát, ahol õ szerezte mind a két gólt, valamint a bajnokságban 12 forduló alatt elért 20 gólja is bizonyítja, milyen fantasztikus formában futballozik, és mindennél jobban megérdemli az Aranylabdát.

Korábbi cikkünk a témában: Arbeloa és Coentrao is kiállt Cristiano mellett

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Vini Jr.
Tovább

Orvosi jelentés: Vini Jr.

A klub hivatalos közleménye a játékos sérülésével kapcsolatban. A Real Madrid orvosi stábja különböző vizsgálatoknak vetette alá Vinícius…