Cristiano megdöntheti Messi megdönthetetlen szezonját

Az argentin játékos hihetetlen, 73 gólos szezonja eddig megdönthetetlennek tûnt, azonban, ha Cristiano így folytatja a gólgyártást, könnyedén túlteljesítheti ezt a számot.

Ronaldo és Messi folyamatosan döntik meg a különbözõ rekordokat, fõként a gólrekordokat. Novemberben a Barcelona játékosa a spanyol bajnokság legjobb gólszerzõje lett, míg a Bajnokok Ligájában mindketten megdöntötték Raúl gólrekordját. A mostani hétvégén Cristiano és Messi is mérföldkõhöz érkezett. Vasárnap az argentin megszerezte 400. barcelonai gólját az Espanyol ellen, míg 24 órával korábban Ronaldo, a mesterhármasának köszönhetõen, már 200 gólt szerzett a spanyol bajnokságban.

Miközben a Real Madrid hetese tovább üldözi Messit a spanyol bajnokság gólvadászatában, az Aranylabda-szavazásnak is a legnagyobb esélyesévé lépett elõ. Bár nem most, hanem már februárban, miután gondosan elhelyezte a vitrinben a tavalyi Aranylabdát. Azóta pedig a tavalyinál is lenyûgözõbb formát mutat.

Az idei szezonban 13 mérkõzésen lépett pályára, és csak a Málaga kapujába nem talált be. Csak két gólpasszig jutott. Ez már önmagában is hihetetlen adat, azonban a gólok száma még inkább meghökkentõ. Már 23 gólnál tart, ami meccsenként közel két gólos átlagot jelent.

A Bajnokok Ligájában is szerzett már négy gólt, és még kettõt az Európai szuperkupában. Ronaldo tökéletes úton halad, hogy megdöntse Messi 73 gólos szezonját. Akkor mindenki azt gondolta, hogy teljességgel lehetetlen ahhoz hasonló évet produkálni. Azonban a szótárban a lehetetlen szónál csak annyi áll: Cristiano Ronaldo.

Jóllehet, a portugál már 21 mérkõzést játszott idén, de még mindig hátravan körülbelül 40, amin pályára léphet, ha a Madrid a Király-kupában, a Bajnokok Ligájában és a Klubvilágbajnokságon is a végsõkig versenyben marad. Ronaldo gólátlaga 1,38/mérkõzés. Ha továbbra is tartja ezt az átlagot és 61 mérkõzésen lép pályára, akkor a 2014-2015-ös kiírás végére 84 gólig juthat.

“Cristiano nagyszerûen teljesít, hihetetlenül motivált és fizikálisan a csúcson van.” – nyilatkozta Carlo Ancelotti.

Természetesen, még egy Ronaldo szintû játékosnak is lehetetlen, hogy egy egész szezonon keresztül ilyen formát mutasson, emellett a sérülés veszélye is fennáll. Azonban, ha valaki képes a saját határait kitolni, és önmagát vagy épp egy rekordot felülmúlni, az Cristiano.

Forrás: goal.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK