Ancelotti: A felelõsség engem terhel

Az Athletic Bilbao ellen elszenvedett vereség után Carlo Ancelotti állt a sajtó munkatársainak rendelkezésére. Beszélt többek között az ellenfél teljesítményérõl illetve a szemmel látható gondokról, amik a csapat támadójátékát érintik az utóbbi idõben. A játékosok részérõl Isco és Varane szólt pár szót, érdekes módon azonban nem a mérkõzés után nyilatkoztak, ugyanis akkor minden játékos egyenesen az öltözõbe sietett, hanem csak a buszra szállás elõtt fejtették ki véleményüket.

Carlo Ancelotti
Az Athletic teljesítménye: „Szoros mérkõzés volt. Az Athletic nagyon kompakt volt védekezésben és gólt szereztek. A problémánk nem a védekezéssel van, hanem a támadójátékkal. Két mérkõzésen egy gólt szereztünk és az is büntetõbõl volt. Ez az, amin javítanunk kell. Hiányzik a hatékonyság.”

Nehézségek: „Túl sok volt az egyéni játék, és mindig egyéni megoldásokat kerestünk, amikor a játékot éppen gyorsítani vagy lassítani kellett volna. Nem járattuk elég gyorsan a labdát és így a támadóinknak nem volt területe. Ez sebességbeli probléma, hogy mikor passzolj és mikor szakadj el a védõtõl.”

Fáradtság: „Fizikailag domináltunk a támadó harmadban. A probléma nem a fizikális állapottal van, hanem a támadójátékunkkal.”

Változtatások: „Elõször is, azt reméltem hogy Jesével frissítve a csapatot õ és Bale a két szélen teret tud nyitni. Kroosnak már volt egy sárgalapja és nem akartam, hogy 10 játékossal fejezzük be a mérkõzést. Ugyanez volt a helyzet Illarrával is.”

Felelõsség: „A felelõsség az enyém. Néhányan kibújnak ez alól, de ez az én felelõsségem. A csapat rosszul játszik és ez nehézzé teszi a bajnokságot, de még nincs semmi lefutva és megpróbáljuk olyan gyorsan javítani a hibáinkat, amennyire csak lehet.”

Az öltözõ: „Az öltözõi hangulat és a játékosok motivációja kontroll alatt van tartva. Nem kell ezen semmit változtatnunk. A csapat együtt van és azokra a célokra fókuszál amiket kitûztünk magunk elé. Gyorsan ki kell javítani a hibákat. Furcsán hangzik azt mondani, hogy a Real Madrid problémákkal küzd támadásban amikor ennyi gólt szereztünk a szezonban, de ez az igazság.”

Hozzáállásbeli problémák: „Nem a hozzáállással vannak problémák, rosszul játszottunk támadásban.”

A „BBC” érinthetetlen: „Ez nem egyéni probléma. Nem játszottunk jól, de ez nem csak ezen a három játékoson múlott. Mindenki felelõs a támadójátékért, hogy elvégezzék a feladatukat.”

Isco
Rossz sorozat: „A dolgok az egyik pillanatról a másikra változnak. A csapat jelenleg letört állapotban van, de magabiztosan kell tovább folytatnunk. A csapatnak vannak hullámvölgyei és nekünk nyugalmat kell sugároznunk.”

A bajnokság: „Bonyolult a helyzet, de bonyolult volt a 4 pontos elõnyünknél is. Még mindig sok van hátra, hosszú az út a szezon végéig. A Nou Campban muszáj lesz bíznunk magunkban.”

Fizikai állapot: „A csapat fizikálisan jó állapotban van. Minden mérkõzésen mindent kiadunk magunkból és ebben a pillanatban még vezetjük a tabellát. Az edzõnek igaza van, muszáj felfrissülnünk. Az elmúlt mérkõzéseken nagy árat fizettünk, de újra top formában akarunk lenni.”

El Clásico: „Kiemelt fontosságú mérkõzés lesz, de a bajnokság csak az utolsó napon fog eldõlni. Továbbra is sok meccs van még hátra és mindegyik nagyon fontos.”

Ancelotti öltözõi szavai: „Az edzõnek volt hozzánk néhány szava, de azok az öltözõnek szóltak.”

Varane
A vereség: „A meccset apró részletek döntötték el. Nem sikerültek a döntõ passzok és még sok más emellett, ami még sokba kerülhet.”

A megoldás: „Nem a legjobb pillanatainkat éljük jelenleg, de nyugodtnak kell maradnunk és meg kell találnunk a megoldást. Az elõttünk álló meccsekre kell koncentrálunk.”

El Clásico: „Tudjuk, hogy az El Clásico nagyon fontos meccs lesz. A Schalke és a Levante elleni mérkõzésekkel kellõen fel is fogunk készülni rá.”

A csapat: „Tisztában vagyunk vele, hogy javítani kell a helyzeten.”
 

Forrás: as.com, realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK