Raúl: Messi a legjobb játékos, aki ellen pályára léptem

Raúl a Sports Illustratednek adott interjút, melyben mesélt arról, hogy már régóta tervezte az amerikai kitérõt. Elárulta, hogy ki volt a legjobb védõ, aki ellen pályára léphetett, de megnevezte a legjobb ellenfelét is.

Mi késztetett arra, hogy a Cosmos csapatához igazolj?
Már a Real Madridnál is mindig vonzott a gondolat, hogy egy nap az Egyesült Államokban futballozzak. A feleségemnek is tetszett az ötlet. New York egy gyönyörû, csodálatos város. Amíg Katarban voltam, a Cosmos edzõje, Giovanni Savarese meggyõzött a projekttel. Már mindent tudtam a régi, klasszikus, Pelé és Beckenbauer fémjelezte Cosmosról. Eltekintve attól, hogy ez egy történelmi klub, úgy gondoltam, hogy ez egy érdekes projekt. Azt mondtam magamnak: Nos, miért ne?”

Hétvégén a Cosmos egy különleges mérkõzésen lép pályára Brooklynban az Ottawa Fury csapata ellen. Várod már?
Azt hiszem, mindannyian izgatottan várjuk ezt a mérkõzést. Ez lesz az elsõ alkalom, hogy a Cosmos Brooklynban játszik. Egy olyan körzetben, ahol sok fiatal gyerek futballozik. Szeretnénk egy jó mérkõzéssel megörvendeztetni õket, és természetesen meg akarjuk szerezni a három pontot.

Elismered, hogy szoros a kapcsolatod a Real Madriddal. Mit gondolsz a szezonjukról? Jó helyzetben vannak.
Nehéz mérkõzésük lesz a Juventus ellen a Bajnokok Ligájában. A Juve nagyon jó, van néhány rendkívül tehetséges játékosuk, azonban remélem, hogy látom majd a berlini döntõben a Real Madridot. Ami a bajnokságot illeti, ez egy kicsit komplikáltabb. A Barca legyõzte a Getafét, de még van hátra négy mérkõzés, minden lehetséges. Remélem, hogy a Madrid tartja ezt a ritmust az idény végéig.

Ki volt a legjobb védõ, aki ellen játszottál?
Paolo Maldini. Egy erõs és elegáns játékos. Emlékszem, mennyire nehéz volt ellene játszani. A futball történelmének egyik legjobb hátvédje. A hozzáállása a pályán elképesztõ volt. Egy igazi példakép.

…és a legjobb kapus?
Oliver Kahn. Azok a Bayern elleni Bajnokok Ligája-párharcok nagyon nehezek voltak.

Ki a legjobb játékos, aki ellen pályára léptél?
Messi. Elég szerencsés voltam ahhhoz, hogy játszhassak Zidane, Ronaldo, Figo vagy Cristiano ellen. Messi azonban más. Õ mindent annyira könnyen csinál, megerõltetés nélkül. Még akkor is, ha lehetetlen. Amikor látod õt játszani, szinte olyan, mintha az utcán játszana a társaival. Amikor elkezdtem játszani, akkoriban a legjobb játékos Roberto Baggio és Ryan Giggs volt.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK