Marcelo: A Real Madrid lehetõvé tette, hogy élvezzem a futballt

Marcelo pénteken 2020 nyaráig érvényes szerzõdést írt alá a Real Madridnál. A brazil balhátvéd az esemény apropóján adott interjút a Realmadrid TV-nek, melyben beszélt a benne kavargó érzésekrõl, a saját motivációjáról, valamint a jövõrõl is.

Gondolom, boldog vagy a szerzõdéshosszabbításod miatt.
Örülök, hiszen teljesítettem az egyik célkitûzésem, amely lényege az volt, hogy addig maradjak a Real Madridnál, ameddig csak lehetséges. Az álmomban élek. Az emberek a világ minden táján tudják, hogy milyen nagyszerû klub ez. Hihetetlen érzés ezt a mezt viselni.

Mit jelent számodra a szerzõdésed meghosszabbítása?
Egy valóra vált álom, hiszen ahhoz, hogy a Real Madridban játszhass, nagyon magas szintet kell elérned. Nagyon keményen harcoltam azért, hogy csatlakozhassak a csapathoz és elérjem mindazt, amit elértem. Amikor harcolnod kell annak érdekében, hogy elérj valami, majd késõbb sikerül, különösen megnyugtató érzés.

Ki jut eszedbe egy ilyen pillanatban?
A családom, természetesen. Nagyapámra gondolok, aki mindig hitt bennem. Tudod, hogy rendkívül fontos szerepet játszott az életemben. Mindenek elõtt azonban a feleségem és a fiam jár az eszemben. Mindig segítettek abban, hogy elérjem az álmaim.

Mit jelent Marcelo a Real Madrid szurkolói számára?
Nem tudom, hogy mit gondolnak a szurkolók. Korábban azt mondtam, úgy érzem magam, mint egy saját nevelésû játékos, hiszen 18 évesen érkeztem meg a klubhoz, most pedig 27 vagyok. Az évek alatt a Real Madrid megadott nekem mindent, lehetõvé tette, hogy élvezhessem a futballt. Nagyon büszke vagyok, hiszen ennél a klubnál lenni óriási felelõsség.

Már több mint 300 mérkõzést játszottál a Real Madriddal.
Ha csak ránézek a Real Madrid címerére, már az motivál engem minden edzésen. A célom, hogy egy ilyen klubnál folytassam a játékot és folyamatosan gyõzzünk. Továbbra is harcolni fogok azért, hogy a Real Madrid elérje azokat a magasságokat, amelyeket megérdemel.

Elkezdtétek az edzéseket Benítezzel.
Már találkoztunk, minden játékos készen áll az új idény megkezdésére és arra, hogy trófeákat szerezzünk. Jól fel kell készítenünk magunkat az elõszezon során.

Mindent megnyertél már ezzel a csapattal. Milyen teendõd van még?
Újra és újra a gyõzelemre gondolok. Mindent meg akarok nyerni a Real Madriddal. Mindent beleadok minden edzésen annak érdekében, hogy a lehetõ legjobb formában legyek a mérkõzéseken. Egyedülálló lehetõséget kaptunk azáltal, hogy a Real Madridban játszhatunk.

Hogyan emlékszel vissza arra a pillanatra, amikor a Tizedik megnyerése után megcsókoltad a címert?
Számomra és még sok más ember számára is ez összefoglal mindent a Real Madridról. Ez egy nagyszerû klub. Viselni a csapat mezét, eljutni a Bajnokok Ligája döntõjébe, gólt szerezni és végül nyerni… Mindenkinek elállna a szava. Olyan ez, mintha egy filmet játszanának a fejemben, amely megmutat minden szenvedést, amiken keresztülmentem azért, hogy végül a Real Madridban játszhassak és címeket nyerhessek. Nagyon különleges pillanat volt.

Mit adott neked a Real Madrid?
Lehetõvé tette, hogy élvezzem a futballt, hogy megtapasztaljam a lehetõ legjobb dolgot, amit ez a játék adhat. Ez mind ennek a nagyszerû klub nagyságának köszönhetõ.

Mit üzennél a szurkolóknak?
Mindenki tudja, hogy mindent megteszek a Real Madrid címeréért. Minden idényben, minden mérkõzésen folytatni fogjuk a harcot azért, hogy a szurkolók boldogok maradjanak.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK