Benítez: Csak egyetlen játékos érinthetetlen a csapatban

Rafa Benítez az Athletic Bilbao elleni mérkõzés elõtt megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját. A Real Madrid edzõje az interjú megkezdése elõtt gratulált a spanyol kosárlabda-válogatottnak a vasárnap szerzett trófeához, majd elmondta, hogy mit vár a holnapi meccstõl.

Jesé: „Meg kell tanítanom az összes fiatal játékosnak,  hogyan lehetnek még jobb játékosok. Nincs gond Jesével.”

A San Mamés-teszt: „Tudjuk, hogy nehéz helyszínen szerepelünk, a Madrid tavaly veszített itt. Extra intenzitással kell játszanunk.”

Casemiro szerepe a középpályán: „Még nem döntöttem el, ki fog játszani, de egy biztos: az Athletic nagy intenzitással fog pályára lépni, mint mindig.”

Veszélyes Bilbao: „Aduriz és Raúl Garcia beállása a Villarreal ellen nagyobb hatékonyságot kölcsönzött nekik a kapu elõtt. Nem lesz könnyû meccs.”

Bale: „Angolul beszélek vele és megérti, hogy mit kell tennie ahhoz, hogy még jobb legyen. A keret különleges, tudják, hogy Cristiano 60 gólt jelent egy idényben, ez pedig egy extra a csapat számára. Amikor Pau Gasolhoz hasonlítottam õt, arra utaltam, hogy van egy ragyogó csapatunk és egy olyan játékosunk, aki megteremti a különbséget.”

Bajnokság a Barca nélkül: „Ami jelenleg a leginkább aggaszt, az a holnapi mérkõzés a San Mamésben. Ma néztünk egy videót arról, hogy mit csináltunk jól, és mit rosszul a Granada ellen. Vetnünk kell néhány pillantást a játékunk finomabb részleteibe is, amelyeket a legtöbb madridista nem lát.”

Kroos: „Nem olyan gyors, mint Ronaldo, de nagyon rugalmas. A tehetsége segíteni fog nekünk abban, hogy fejlõdjünk a védekezésben.”

Cristiano pihentetése: „Õ volt az egyik legtöbbet futó játékosunk az Espanyol ellen, valamint õ volt a leggyorsabb közülünk. Ez azt jelenti, hogy fáradni fog, így oda kell figyelnünk az állóképességére. Jelenleg azonban tökéletes kondícióban van. Itt csak egyetlen olyan játékos van, akinek nem megkérdõjelezhetõ a pozíciója, ez pedig Cristiano.”

Játékrendszer, ami kedvez Cristianónak vagy Bale-nek: „Nem favorizálok senkit. Semelyik játékosomat sem helyeztem soha a többiek elé. Nem szabad visszafogni egy játékost, aki 60 gólt lõ egy szezonban. Benzema szintén gyakran talál be.”

Több klubrekord is megdõlhet, többek között Cristiano és Keylor is rekorddöntés küszöbén áll: „Nyerni akarok. Nem érdekel, ha gólt kapunk. Ha sikerül megúszni kapott gól nélkül, nagyon boldog leszek, és ha Cristiano öt gólt fog szerezni, akkor még jobban fogok örülni.”

Sohasem nyert a San Mamésban: „Soha nem is játszottam ott, mindig a csapatom volt a pályán. Most a Real Madrid edzõje vagyok, egy olyan csapaté, amelyik bármelyik pályán képes a gyõzelemre. Minden héten ezzel a gondolattal kell kifutniuk a pályára és megmutatni, képesek rá.”

Barca vereség a San Mamésben a Szuperkupa mérkõzésen: „Minden ellenfélre odafigyelünk, ezért elemezzük ki õket és alakítjuk ki a megfelelõ taktikát, de személy szerint senkitõl sem félek.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK