Di María: Ha gólt szerzek a Bernabéuban, nem fogok ünnepelni

Ángel Di María bõ egy évvel ezelõtt a Real Madrid játékosaként lett a Bajnokok Ligája döntõjének legjobbja. Nyáron aztán nagy meglepetésre a Manchester Unitedhez szerzõdött, ahol finoman szólva sem sikerült maradandót alkotnia - bár ez már inkább Van Gaal sara. A közös munka idén nyárig tartott, és el Fideo legközelebb már a Paris Saint-Germain színeiben látogat a Bernabéuba. Az argentin cselgéppel az UEFA készített interjút.

Az Atlético elleni Bajnokok Ligája döntõben téged választottak a mérkõzés legjobbjának. Milyen érzés volt felemelni a trófeát?
Egyszerûen hihetetlen, olyan dolog, amit sohasem felejtek el. És a percek a harmadik gólunk után, amikor már tudtuk, hogy miénk lesz a trófea, fenomenális érzés volt. Felemelni és a kezedben tartani, miután megnyerted – még most is libabõrös leszek. Ezután csak arra tudsz gondolni, hogy még egyszer át akarod élni ezt.

Idén újra visszatérsz a Bajnokok Ligájába, de már a PSG színeiben. Nem hiányzott a sorozat a manchesteri év alatt?
De, természetesen nagyon hiányzott. A tavalyi év rendkívül nehéz volt számomra. Nem tudtam játszani, és a sérülésem is komplikáltabb lett a vártnál. Kimaradni a Bajnokok Ligájából azután, hogy megnyertem azt, elképesztõen nagy csalódás volt.

 

Hogyan sikerült beilleszkedni az új klubodba?
Nagyon kellemes itt. Minden nap nagy mosollyal az arcommal edzem – örülök, hogy itt lehetek, és jól kijövök a csapattársakkal is. Párizs gyönyörû város. A családom az elsõ naptól kezdve jól érzi magát itt. Ezáltal nekem is megkönnyítik a dolgomat, hogy a futballra tudjak koncentrálni.

Amikor megérkeztem, egybõl szembesülhettem vele, milyen nagyszerû játékosai vannak a csapatnak, és minden vágyuk megnyerni a Bajnokok Ligáját. Hihetetlen lelkesedést mutatnak az edzéseken és a mérkõzéseket is. Úgy gondolom, ezekkel a játékosokkal sikerülhet elérni a céljainkat.

Milyen érzés volt megtudni, hogy a Real Madriddal kerültetek egy csoportba?
Amikor már tudtam, hogy Párizsba igazolok, mondtam a feleségemnek, hogy biztos vagyok benne, a Real Madrid lesz az egyik csoportellenfelünk. Nem tudom, hogyan fognak a szurkolók fogadni, de megnyertük a Tizediket, és számos más trófeát is. Az utolsó mérkõzésemen – az Atlético ellen – a szurkolók állva tapsoltak meg, miközben tudták, hogy a Manchester Unitedhez szerzõdöm. Úgy gondolom, kellemes lesz a visszatérés a Bernabéuba. Ha gólt szerzek, nem fogok ünnepelni. Mindent, amit a Madridtól kaptam, örökké a szívemben õrzöm.

 

Milyen együtt játszani Zlatan Ibrahimoviccsal?
Már játszhattam együtt Messivel, Cristianóval, Rooneyval és most megkaptam a lehetõséget, hogy Ibrával lehetek egy csapatban. Sohasem tudatosult bennem, mennyire jó játékos, és a magassága ellenére milyen jól mozog. Õszintén, nagyon meglepett. Remélhetõleg, jól kijövünk majd, mert a világ egyik legjobbja, és sokat tud segíteni a csapatnak.

Említetted Lionel Messit. Mit gondolsz róla?
Nincsenek rá szavak. Csak annyit mondhatok, hogy a futballon kívül is egy nagyszerû ember és jó barát. És tudom, hogy mindent, amit elért, azért sikerülhetett, mert élvezi a játékot. Amilyen a pályán, olyan az életben is: nyugodt és jó fej srác. Megérdemelt mindent, amit eddig megnyert.

Forrás: uefa.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK