Laurent Blanc: Nem lehet összehasonlítani ezt a Real Madridot a tavalyival

A Real Madrid szerda este a PSG csapatával csap össze a Bajnokok Ligájában. A mérkõzés elõtt a hazaiak menedzsere, Laurent Blanc válaszolt az újságírók kérdéseire. A francia beszél Di Maríáról, a Real Madridról, de természetesen szóba került Cristiano Ronaldo is.

Pastore: „Késõn érkezett vissza a Copa Américáról, így késõbb kezdte az elõszezont is, néhány fizikai problémával. A felépülése nem a legjobb ütemben haladt, de mostantól vitathatatlan kezdõjátékos.”

Di María: „Különösen motivált és boldog amiatt, hogy a Real Madrid ellen játszhat. Távozása óta ez az elsõ alkalom, hogy ellenük léphet pályára. A legszebb európai pillanatai ide kötõdnek. Átlagosan kezdte az idényt, idõre van szüksége ahhoz, hogy alkalmazkodni tudjon az új klubjához és az új társaihoz.”

Ibrahimovic: „Remélem, hogy nem hátráltatják jelentéktelen sérülések. Õ egy góllövõ, de valójában sokkal több annál. Úgy gondolom, jó erõnléti állapotban lesz.”

Real Madrid: „Õk az európai óriások, nem mi. Meg kell gyõznünk saját magunkat arról, hogy képesek vagyunk a gyõzelemre, megvan bennünk a kellõ minõség, a saját stadionunkban vagyunk, tavaly legyõztük európai legjobbjait, beleértve a Barcelonát is. Nagy ambíciókra van szükségünk, tisztelnünk kell az ellenfelet, de mégis magabiztosan kell nekivágni a mérkõzésnek. Fantasztikus meccs lesz, de ez nem egy döntõ. Az a fontos, hogy azokat a meccseket nyerjük meg, amelyeken ha veszítesz, haza kell menned.”

A Real Madrid stílusa: „Odaadják az ellenfelüknek a labdát, lehetõvé teszik, hogy domináljanak, majd lecsapnak, amikor hibázol. Tartanunk kell a védekezésünket, amikor náluk van a játékszer. Ha idejönnek és hagyják, hogy nálunk legyen a labda, akkor nálunk lesz… Szeretjük birtokolni a játékszert, szeretünk támadni. Remélem, a mi filozófiánk nyer holnap. Egy kicsit védekezõ a stílusuk, de nagyon hatásos, nagyon kevés gólt kapnak. A csapatok nagy sebességgel kezdik a meccset, úgy érzed, hogy akár tíz gólt is szerezhetnek, aztán néhány másodperccel késõbb a Real Madrid szerzi meg a vezetést. Úgy vélem, szándékosan csinálják. Ha mindig ez történik, az azért van, mert ezt akarják. Nem hiszem, hogy össze lehet hasonlítani ezt a csapatot a tavalyival. Ancelotti filozófiája eredményeket hozott.”

Cristiano Ronaldo: „Õ a két földönkívüli egyike a bolygónkon. Minden tetszik vele kapcsolatban. Hihetetlen statisztikái vannak, mindenben jó, aki a közelében van, annak nagyon óvatosnak kell lennie, hiszen mindkét lábával jól lõ és a fejét is tudja használni… Senki sem tagadja, hogy õ a világ egyik legjobbja. Meg kell akadályoznunk, hogy eljusson hozzá a labda.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK