Blanc: Megvan a kellõ tudásunk a gyõzelemhez

A keddi, Paris Saing-Germain elleni Bajnokok Ligája-párharc elõtt a vendégektõl Laurent Blanc, valamint Blaise Matuidi válaszoltak az újságírók kérdéseire, elemezték az elõzõ mérkõzést és elmondták, hogy mit várnak az újabb párharctól.

Laurent Blanc

A mérkõzésrõl: „Ahhoz, hogy a saját játékstílusunkkal jó eredményt érjünk el, a játék minden elemében kiemelkedõen kell teljesítenünk, csapatként. Az elsõ mérkõzésen jól védekeztünk, de most gyorsabbnak kell lennünk, fejlõdnünk kell technikailag és mindenek elõtt jobb támadójátékra van szükségünk. Ez egy csoportmérkõzés, tudni kell kezelni a csapatot a meccs alakulásától függõen. A bajnokságban tiszteljük az ellenfeleinket és nyilvánvalóan ugyanez a helyzet akkor is, amikor a Real Madriddal találkozunk, de ambiciózusak vagyunk. Megvan a kellõ technikai tudásunk a gyõzelem eléréséhez, de fizikailag is bizonyítanunk kell.”

Di María: „Kezdeni fog. Nagyon különleges mérkõzés lesz ez számára. Hosszú idõt töltött Madridban, kötõdik a klubhoz, de remélem, hogy ez nem helyez rá nyomást. Bízom benne, hogy fejben a megfelelõ helyen lesz és olyan teljesítményt nyújt, amilyenre szükségünk van.”

Az elsõ mérkõzésrõl: „Megmutatták, hogy képesek tartani a labdát, jobbak voltak ebben a mutatóban. Nagy sebességgel és intenzitással játszottak. Rövid távokon hihetetlen tempót produkáltak. Meglepett minket a filozófiájuk, de a holnapi mérkõzés más lesz. Párizsban nem egy védekezõ csapattal találkozunk, támadtak, nyomás alá helyeztek minket. Jó játékosaik vannak, akik megfelelõek a kontratámadásokhoz, épp ezért nagyszerûen mûvelték azokat. Tekintélyes gyõzelem lenne számunkra, ha sikerülne nyerni a Real Madrid ellen, de ez nem jelentené azt, hogy máris ott vagyunk az elõdöntõben. Tavaly legyõztük a Barcelonát, mégsem sikerült eljutnunk odáig.”

David Luiz: „Ez egy jó kérdés. Lesz még egy edzésünk késõbb, küzdeni fog. Tisztább képet csak ezután kapunk róla.”

Matuidi

A mérkõzésrõl: „Védekezésben a párizsihoz hasonló teljesítményt kell nyújtanunk, de reméljük, hogy hatékonyabbak leszünk és javulunk támadásban. Nincs helye a hibáknak egy ilyen jó csapat ellen. Minõségi keretük van, otthon játszanak majd, oda kell figyelnünk. A Real Madrid egy topcsapat és bármelyik európai klubnak problémát okoz majd.”

Tisztelet: „Tiszteljük a Real Madridot, tíz alkalommal nyerték meg a Bajnokok Ligáját és rengetegszer elérték az elõdöntõt. A PSG az elmúlt három évben eljutott a negyeddöntõig, tovább akarunk menni. A Real Madrid a történelem és a múlt tekintetében jobb nálunk, de nekünk is nagyszerû játékosaink vannak, akik korábban már nyertek BL-trófeát.”

Karim Benzema hiánya: „Párizsban már megmutatták, hogy a sok sérülés ellenére vannak olyan játékosaik, akik képesek nagyon jól játszani és problémát okozni nekünk. Nagy minõséggel bíró keretük van, minden játékosukra figyelnünk kell.”

Eredmény a Bernabéuban: „Ha döntetlent játszanánk, akkor a tabella élén lennénk, ez pedig jó eredmény. Ez nem azt jelenti, hogy megelégszünk a döntetlennel, a PSG a gyõzelemért játszik. Nehéz mérkõzés lesz, minden tõlünk telhetõt megteszünk majd egy jó eredmény elérése érdekében. Ha sikerülne, nagy hatással lenne ránk. A Real Madrid Európa és a világ vezetõ klubja.”

Forrás: AS, realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK