Raúl: A Real Madrid az otthonom

Raúl González Blanco tegnap este lejátszotta utolsó profi futballmérkõzését a New York Cosmos színeiben. A Real Madrid legendája stílusosan, bajnoki címmel búcsúzott az aktív labdarúgástól. A legenda a gyõzelmet követõen adott interjút az amerikai újságíróknak.

Hogy érzed magad?
Boldog vagyok, de ezt beárnyékolja némi szomorúság is. A döntést már meghoztam. Nagyszerû év volt ez a Cosmosnál, nehéz, de mégis óriási élmény. Az Ottawa elleni meccsünk ma este nem volt egyszerû.

Korábban Bajnokok Ligája-döntõben játszottál. Milyen érzés egy kicsi mûfüves pályán befejezni a pályafutásod?
Ez nagy dolog. Madridban, San Cristóbal de los Ángelesben homokpályákon kezdtem játszani. A visszavonulásomat illetõen a legnagyszerûbb dolog az a szeretet, amelyet mindenkitõl kaptam. Szerencsés vagyok, hogy világbajnokságokon, Bajnokok Ligája-döntõkben és olyan pályákon is játszhattam, mint a ma esti helyszínünk volt. Mindig meglesz a játék iránt ez a fajta szenvedélyem, de most egy új út következik.

És mi ez az út?
Van még idõnk arra, hogy ezt megvitassuk és beszélni is fogok róla. Most azonban szeretnék egy kis idõt, hogy élvezhessem a dolgokat.

Milyennek látod pályafutásod befejezõ szakaszát?
Ez egy fantasztikus év volt. Voltunk fent és lent is egyaránt. A labdarúgás fejlõdik az Egyesült Államokban, ez pedig pozitív dolog. Van néhány jó csapat a bajnokságban, a játék technikai oldala is egyre jobbá válik.

Melyik pályafutásod legkiemelkedõbb pillanata?
A debütálásom. Ha ez a lépés nem lett volna, akkor a többi dolog sem történik meg.

Láthatjuk majd a visszatérésed a Real Madridhoz?
A jövõm New Yorkban van, azt tervezem, hogy itt töltök még egy kis idõt a családommal, aztán meglátjuk. A Real Madrid az otthonom. A klub ajtaja mindig nyitva áll számomra, de nincs itt az ideje. Szünetet kell tartanom. Mindig nézem a Real Madrid mérkõzéseit és szurkolok a gyõzelmükért.

Mit vársz az El Clásicótól?
Remélem, megnyerjük a meccset, legfõképp azért, mert ez önbizalmat adhat a csapatnak. Ha nem így történik, akkor sincs veszve semmi, hiszen még nagyon sok mérkõzés van hátra a bajnokságból.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK