Hugo Sánchez: Cristiano nem érzi jól magát a csatár pozíciójában

Cristiano Ronaldo az Eibar ellen megszerezte 234. bajnoki találatát a Real Madrid színeiben, ezzel a spanyol labdarúgás történetének örökranglistáján egalizálta Hugo Sánchez rekordját. A mexikói legenda a jelenlegi Real Madrid és Cristiano Ronaldo helyzetét próbálta meg elemezni az AS kérésére.

Cristiano megszerezte 234. gólját az Eibar ellen szombaton, ezzel melletted a bajnokság történelmének harmadik legjobb góllövõjévé vált.
Örülök, hogy egy olyan játékos, mint õ, ráadásul egy madridi támadó elérte ezt. Ez csak idõ kérdése volt…

Mit gondolsz az új posztjáról?
Több idõt tölt a tizenhatoson belül. Eljött az az idõ, amikor már kevésbé függ a fizikai megterheléstõl, most tartogathatja az energiáját a mérkõzés kulcsmomentumaira. Mindannyiunkkal ez történt, most Cristiano is átesik ezen.

Mit gondolsz, ez Benítez ötlete, vagy esetleg Cristiano kezdeményezte a dolgot?
Úgy gondolom, hogy mindketten felelõsek a döntésért. Úgy érzem, hogy olyan megoldást keresnek, amelyben a játékostól kevesebb erõfeszítés szükséges, de a kapura való veszélyességének szintje változatlan.

Úgy gondolod, hogy Cristianónak megvannak a képességei a 9-es poszthoz?
Úgy gondolom, hogy néha nem érzi jól magát ebben a szerepkörben, de a tehetsége és a képességei igazolni fogják õt. Nagyszerû lesz itt is.

A tavalyi idényben átlagosan 1,8 gólt szerzett meccsenként. Ez az arány most 0,66-ra csökkent…
Egy középcsatár is átmegy bizonyos idõszakokon, jelenleg nem jön össze minden a számára. Az Eibar ellen többször is helyzetbe került, de hiányzott a régi gólérzékenység. Elõnye származik a Benzema melletti játékból.

De úgy tûnik, hogy Benzemával nincs minden rendben…
Ez olyasvalami, amit nem kommentálnék. Azt viszont tudom, hogy Benzema nagyon tehetséges, de nem egy igazi ragadozó, hanem teret nyit a többieknek… Cristiano talán azért szenved, mert Karim nem játszik. Egy támadósor ragadozókból és kreatív tehetségekbõl kell, hogy álljon.

És Bale?
Fizikailag és technikailag hasonlít Cristianóra. Megvan a tudása ahhoz, hogy a támadásokban részt vegyen, de különbözik Benzemától.

Már december van, de még mindig nincs meghatározott stílusa a csapat játékának.
Folytatniuk kell a játékstílusuk meghatározását, a Real Madrid fennállása óta híres a támadásáról, ugyanakkor gólokat is kap. Benítez javítani akar a védekezésen. Az egyensúly megtalálása végett általában kevesebbet lõnek a csapatok, ha a védekezésre koncentrálnak.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…