Benítez: Nehéz megmagyarázni a történteket

A Real Madrid vereséget szenvedett a Villarreal otthonában, ezzel pedig nemhogy csökkenteni nem tudta, de még tovább növelte a hátrányát a hétvégén botló Barcelonával szemben.

Rafa Benítez
„Nehéz megmagyarázni, de ezek a dolgok néha megtörténnek. Nem vagyok elégedett az elsõ félidõben látottakkal. Az elsõ félidõben nem játszottunk jól. Arra számítottam, hogy a csapat úgy játszik, ahogy azt a második félidõben tette. A második félidõben nem használtuk ki a lehetõségeinket, de az tettük amit a kezdetektõl tennünk kellett volna (Õrizni az egygólos vereséget? – a szerk.). Ahogy a csapat a második félidõben reagált az elõremutató és az egyetlen pozitívum amit errõl a mérkõzésrõl el tudunk vinni, de késõn ébredtünk fel és ez három pontba került.”

„A csapat jól reagált a második félidõben, de nem úgy jöttünk ki az elsõ játékrészre, ahogy kellett volna. Amit tennünk kell az az, hogy minden mérkõzést úgy kezeljünk, ahogy a második félidõben tettük. Ez tesz képessé minket, hogy három pontot szerezzünk.”

 

A bajnokság: „Ez egy bajnokság, ahol a csapatok pontokat veszítenek. A tabella élén lévõ csapatok is fognak pontot veszíteni. Hogy versenyben legyél a bajnoki címért, sok mérkõzést kell megnyerni, a mostani mérkõzés elõtti kedvezõ szituációk pedig lehetõséget teremtenek arra, hogy a bajnoki címhez közelebb kerülhessünk.”

„Kevesebb gólt szerzünk, de megvoltak a lehetõségeink, csak nem találtunk célba. Pontosabbnak kell lennünk. A második félidõben mi voltuk a jobbak. A csapat olyan jól kezdte a második félidõt, hogy csak idõ kérdésének tûnt, mikor használjuk ki egy lehetõségünket, ezért vártam sokáig az elsõ cserével, mert a csapat jól teljesített.”

23 góllal kevesebb a tavalyi idényhez képest: “Továbbra is a legtöbbet kapura lövõ csapat vagyunk, de sokkal pontosabbnak kell lennünk a kapu elõtt. Ez a hatékonyságról szól, és ez egy terület, ahol javulnunk kell.”

Villarreal: „Jól játszottak és egy jó elsõ félidõt produkáltak, intenzitást és nyomást helyezve ránk. A második félidõben jól reagáltunk, de nem voltunk elég pontosak.”

Toni Kroos: „Nem játszott, mert Casemiro játszott.”

Pepe:
„Két külön részbõl állt a mérkõzés. Szenvedtünk a mérkõzés elején és nem tudtuk olvasni a játékot. Mindannyian tudtuk, hogy mindent bele kell adni a szünet után. Az már egy másik történet volt. Sok lehetõségünk volt, de nem tudtunk betalálni.”

„A Villarreal egy kiváló alakulat. Megmutatták, hogy ha mérkõzést akarsz nyerni, akkor maximális erõbedobással, határozottan kell játszanod és igazság szerint ez az, ami hiányzott belõlünk az elsõ 45 percben. A második félidõben elõjött a csapatszellem és mindent beleadtunk, de sajnálatos módon nem tudtunk gólt szerezni. A dicséret megilleti a Villarrealt, akik nagyon jók és nagyon erõsek voltak.”

A harc a bajnoki címért: „Azt hiszem beszélnünk kell egymással és meg kell oldani a problémákat. A legutóbbi négy vagy öt mérkõzésünkön jól játszottunk, s ugyan nem tudtuk csökkenteni a hátrányunkat a Barcelonával és az Atléticóval szemben, továbbra is harcolunk. A Barcelona elleni meccs után most a saját játékunkat kell játszani és a végsõkig kell harcolni, amit a szurkolóink elvárnak tõlünk és amit meg fogunk adni nekik.”

Modric:
„Nem kezdtük jól a mérkõzést, hanyagul játszottunk az elsõ félidõben, egy hibánkból gólt szereztek. Sokkal jobbak voltunk a második félidõben és lehetõségeink voltak az egyenlítésre, de nem tudtunk betalálni. A labda nem úgy pattant, ahogy nekünk jó lett volna. Nem a próbálkozások hiánya volt a probléma. Öt ponttal vagyunk a listavezetõ mögött és tovább kell harcolnunk.”

„Nagyon idegesek vagyunk, nem akartunk ma veszíteni. Tudjuk, hogy nem fér bele több botlás, mert a Barcelona és az Atlético öt ponttal elõttünk van, de ez még változhat. Mostantól minden meccsünket nyerni kell és bízni abban, hogy a riválisaink pontot veszítenek.”

A következõ mérkõzések: „Tudtuk, hogy lehetõségünk van csökkenteni a hátrányunkat a Barcelona ellen, de nehéz megmondani, miért így játszottunk az elsõ félidõben. Meg kell nyernünk a hátralévõ két mérkõzésünket ebben az évben, hogy pozitív hangulatban zárhassuk az évet. Remélhetõleg az új évben jobban leszünk.”

Navas:
„Nem játszottunk úgy, ahogy egy közvetlen rivális ellen kellett volna, idõt adtunk nekik, ami visszaütött. Nagy intenzitással játszottak a mérkõzésen, míg nekünk egy bekapott gól kellett ahhoz, hogy csapatként kezdjünk játszani. Hiányzott a csapatszellem az elsõ félidõben, és bár a Real Madridnál mi mind tudtuk, hogyan kell játszanunk a szünet után, ez most nem volt elég.”

Intenzitás: „Nehéz megmondani, hogy miért hiányzik néha belõlünk az intenzitás. Egy csapat vagyunk, ha gyõzünk, ha veszítünk, azt együtt tesszük. Az embereknek tudniuk kell, hogy versenyben akarunk lenni a bajnoki címért a végsõkig, és harcolni fogunk, hogy megnyerjük azt. Fel kell emelnünk a fejünket és tudatában kell lennünk, hogy mi vagyunk a Real Madrid. Ennek a csapatnak címeket kell nyernie és harcban kell lennie a végsõkig.”

A csapaton belüli hangulat: „Konkrét terveink vannak, minõségi játékosaink és jó futballt tudunk játszani, ahogy azt számtalanszor megmutattuk már. Állandóságra van szükség és csapatként kell együtt harcolnunk a végsõkig, hogy esélyünk legyen. Mindannyian felelõsek vagyunk és együtt kell megtalálnunk a probléma okát.” 

Sergio Ramos:
„Nagyobb intenzitással kellett volna játszanunk, és egy kicsit több küzdõszellemmel, hogy megállítsuk õket. A csapat jól reagált a második félidõben, csak a gól hiányzott, amit más meccseken meg tudtunk szerezni.”

„Amikor az eredmény nem jól alakul számunkra, akkor kell leginkább összetartanunk. A futballban rengeteg a csavar és a fordulat. Csökkenthettük volna a hátrányunkat, de mennünk kell tovább és tanulnunk a tegnap történtekbõl. Mindenkinek megvan a saját szerepe a vereségben. Most mennünk kell tovább, mert még hosszú az út a bajnokság végéig.”

Az elsõ félidõ: „Nem tudok neked arra magyarázatot adni. De amikor a csapat összejön és intenzitást, küzdõszellemet mutat, akkor fel tudjuk venni a versenyt. A második félidõben egy nagyon jó Real Madridot láthattunk, amely a mérkõzésért hajt és meg akarja fordítani az eredményt. Nem engedtük el a meccset, mivel tíz perc alatt minden meg tud változni. Most nem ez történt, de ahogy reagáltunk az jó volt, állandóságot, egyensúlyt és labdabirtoklást kell mutatnunk amit a második félidõben meg is valósítottunk.”

„Tapogatózva kezdtünk a Villarreal ellen, akik nagyon jó futballt játszottak. Ami pozitívum, az a második félidei reakciónk. Hiányzott a tempó és az intenzitás.”

„Ez megtörténik a futballban és a La Ligában. Bármelyik csapat meg tudja nehezíteni a dolgodat. Amikor veszítesz, nem sok mindent tudsz mondani. A szurkolók idegesek lesznek, akárcsak mi, az pedig teljesen természetes hogy az igényeik maximálisak az irányunkba. Nem tudtunk megfelelni a Real Madrid címer elvárásainak.”

Marcelo
„A mérkõzést után beszéltünk. Erõsebben kellett volna játszanunk. A bajnoki cím a tét. A második félidõben nagyon jól kezdtünk és számtalan lehetõségünk volt. Ezt kellett volna tennünk az elsõ játékrészben is. Nem arról van szó, hogy a vágy hiányzott volna, egyszerûen többet kellett volna tennünk, hogy pressziót gyakoroljunk már az ellenfél térfelén. A második félidõben fogcsikorgatva jöttünk ki és a különbség jól látható volt.”

Fejlõdés: „Megvolt az esélyünk, hogy csökkentsük a távolságot a tabella élén, most pedig hátra kell néznünk mit csináltunk rosszul, hogy ez ne ismétlõdjön meg többször. Nagyon fáj nekünk, hogy a szurkolóink csalódottak a vesztes meccsek után, de tovább kell mennünk és vissza kell jönnünk a versenybe. Az egyetlen dolog amit tehetünk, hogy felállunk a következõ meccsig.”

„Ez nem hozzáállásbeli probléma. Azt próbáltuk tenni az elsõ félidõben, amit végül a másodikban játszottunk, de akkor többet volt náluk a labda és jobban teljesítettek nálunk, és ezért nagy árat fizettünk.”

Továbblépés: „Ez nagyon idegesítõ, mivel tudatában voltunk, hogy mit játszott a Barcelona és nyernünk kellett volna. Még mindig hosszú az út a bajnokság végéig, továbbra is harcolnunk kell, a hibáinkon dolgozni kell az edzéseken, és törekedni kell a javulásra. A szurkolóink azt akarják, hogy a Real Madrid minden mérkõzést megnyerjen, attól függetlenül hogy ki az ellenfél, de ez nagyon nehéz, mert a csapatok mindent beleadnak ellenünk. Össze kell kapjuk magunkat és elõre kell tekintenünk.”

Fájdalmak: „Csak egy görcs volt és most jól érzem magam, semmi komoly.”

Forrás: realmadrid.com, AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK