Benítez: Nem fogok a bíróval foglalkozni

A Real Madrid történelmi sikert aratott, már ami a lőtt gólok számát jelenti, hiszen 55 éve nem fordult elő, hogy valaki 10 gólt szerezzen egy spanyol bajnokin. A körülményeket a felek teljesen érthetően másképp értelmezték.

Rafa Benítez:
A mérkőzés: „Három fázisa volt a mérkőzésnek: az első, amikor gólt szereztünk, aztán amikor két gólt kaptunk – javítanunk kell a koncentráción –, és a harmadik, amikor a csapat rátett egy lapáttal, s mindenek felett a számszerű fölény az eredményben.”

A koncentráció hiánya az első gól után: „Mindannyian láttuk, hogy 1-0-s vezetés után nem játszottunk jól, de ez a mérkőzés egy nagyon rövid periódusa volt. Azután azt tettük, amit tennünk kell. Nem fogok ítélkezni a játékvezetői döntésekről.”

A füttyszóról: „Voltam annyira szerencsés, hogy későn léptem a pályára, és így nem hallottam ezt. A csapat gyorsan gólt szerzett, és a szurkolók boldogok.”

Paco Jémez szerint meg lettek alázva: „Sok mérkőzés volt a múltban, amikor mi voltunk a fogadó oldalon olyan szituációkban, amelyből nem mi profitáltunk. Akkor sem mondtam semmit, és most sem fogok.”

A mérkőzésről: „Menedzserként a dolgom, hogy a csapat gólokat szerezzen, jól játsszon, és mi erre koncentrálunk.”

Személyes helyzet: „Jól vagyok.”

Ronaldo mozdulata: „Folyamatosan újra és újra ugyanaz a dolog megy. A rajongóink nem elégedettek bizonyos periódusaiban a mérkőzésnek, és nekünk meg kell próbálnunk megváltoztatni a véleményüket szerzett gólokkal és győzelmekkel.”

Gareth Bale:
„Ez egy jó győzelem volt így a karácsonyi ünnepek előtt. Két piros lap? Az igaz, hogy két gólt kaptunk, de azt gondolom, ha egyenlő létszámban maradunk, reagáltunk volna, és erősen fejezzük be a mérkőzést.”

A Bernabéu atmoszférája: „Rendben van. Normális.”

Benítez: „Jól kijövünk vele, mi továbbra is dolgozunk és keményen edzünk.”

Villarreal: „Ilyen a futball. Nem vagyunk gépek. Néha kikapcsolunk. Még akkor is, ha volt annyi lehetőségünk azon a meccsen, hogy négy vagy öt gólt szerezzünk.”

A csapatnak agresszívabbnak kell lennie? „Mindenből több kell. Ahogy a szezon halad előre, mi egyre jobbak leszünk.”

Sergio Ramos:
A mérkőzés: „A mérkőzés már nem igazán volt ugyanaz, amikor a Rayo elveszítette két emberét, de nem szabad elfelejtenünk, hogy tíz gólt szereztünk, és most a csapat lelkesen vonulhat el a karácsonyi szünetre. A Rayo olyan ellenfél volt, amelyik csodálatos futballt játszik.”

Várakozások: „Mi mindenki véleményét tiszteletben tartjuk, ők a győzelemért léptek pályára, és átvették a vezetést. Utána a csapat tudta, hogyan reagáljon, és a pozitívumokra kell helyezni a fókuszt. A szurkolóink a legjobbunkat várják tőlünk, és mi tiszteljük a klub történelmét és a címerét. Ugyanakkor néha nem úgy történnek a dolgok, ahogy szeretnénk. Nyugodtnak kell maradnunk, és meg kell várnunk, mi történik a szezon végén. Ez egy komplikált helyzet. Nem ott tartunk, ahol tartani szeretnénk, és ez a szurkolók hangulatára is hatással van. A szurkolók rengeteget várnak tőlünk, mindig azt szeretnék, hogy győzzön a csapat, de ez nem történhet meg mindig. Egyesülnünk kell, és meg kell találnunk a megfelelő egyensúlyt azért, hogy a szezon végére a lehető legjobb helyzetbe kerüljünk.”

Navas:

„Az első néhány percben remekül játszottunk, a tizenhatosukon belül voltunk, jól játszottunk. A gólszerzés után sokkal jobban kell figyelnünk, nem szabad megállni, ugyanolyan intenzitással kell játszanunk tovább. A legtöbb helyzetüket kihasználták, majd átvettük az irányítást és nagy különbséggel nyertünk.”

„Kapusként sosem akarod, hogy az ellenfelek betaláljanak neked. Ez egy olyan teszt Yoel számára, amivel meg kell küzdenie. Jó formában van, jó éve volt, szóval tovább kell lépnie és folytatnia kell a munkát.”

„Teljesen normális, ha fütyülnek, mivel nem mi vagyunk az első helyen, ahol egyébként lenni szeretnénk, a szurkolóink ezt követelik meg tőlünk. Ott vagyunk az edző és a Real Madrid minden tagja mögött. Egységesnek kell lennünk, ha az idény végét úgy akarjuk elérni, hogy legyen esélyünk a győzelemre. Nem szabadna hibáztatnunk senkit. Mi játszunk, általában mi vagyunk a felelősek az eredményért.”

Danilo:

„Elégedettek vagyunk az eredményekkel és örülünk a góloknak. Nem gondolom, hogy nem a megfelelő módon léptünk volna pályára. A legfontosabb, hogy folytattuk a munkát, csapatként, majd megfordítottuk a meccset.”

„A szurkolóknak igaza van, értük és Benítezért dolgozunk, aki kiváló edző. Még mindig szeretnénk megnyerni a bajnokságot. Tovább kell dolgoznunk, nem szabad foglalkoznunk azzal, amit mások mondanak. Meccsről meccsre kell haladnunk, ez a legfontosabb.”

Lucas Vázquez:

„A mérkőzés kissé őrülten kezdődött, az első kiállítás után már nyugodtabbak voltunk. A lehető legtöbbet kihoztuk a lehetőségeinkből, aminek az eredménye egy megérdemelt győzelem lett. Az, hogy ilyen eredményt értünk el a szünet előtt, magabiztosságot ad nekünk. Olyan sok gól egy meccsen lehetővé teszi, hogy boldogan menjünk haza.”

„Amikor a BBC mindhárom tagja jól szerepel, az nekünk nagyon jó. Ez is azt mutatja, hogy ha sok területünk van az ellenfél térfelén, akkor halálosak vagyunk, ahogy ma is azok voltunk.”

„A következő napokban ki kell pihennünk magunkat, majd teljes készültségben kell visszatérnünk a Real Sociedad elleni meccsre.”

Roberto Trashorras:
„Addig az esetig (Tito és Raúl Baena piros lapja – a szerk.) sokkal jobbak voltunk, mint a Real Madrid. Füttyszó hallatszott a lelátóról, folyamatos elégedetlenkedés. Még az első kiállítás után is a térfelükre szorultak vissza, és a kezünkben volt a mérkőzés. A második kiállítás véleményem szerint nagyon erős ítélet volt, az már túl sok volt nekünk. A mérkőzés itt zárult le. Vétesz hibákat, és ha kilenc emberrel találod magad a pályán, mit tudsz csinálni? Hátradőlsz? Próbáltuk tartani a labdát, amennyire csak tudtuk, ők pedig annyi gólt szereztek, amennyit csak tudtak. Nehéz csak ennyivel távozni, de számunkra nagyon fontos, hogy az első 20 percben a Rayo a Real Madrid fölött állt.”

„A meccs nagyon komplikált lett számunkra, ez a Real Madrid, és mi tudtuk, hogy hat vagy tíz gólt is tudnak szerezni, ezért olyan magasan próbáltunk védekezni, amennyire csak tudtunk. A Real szurkolói is megtapsoltak minket. Az eredmény az lett, ami. Meg tudtuk volna nyerni a mérkőzést. Talán egy kicsit idegesek lettünk, de ha a büntetőt nem ítélik meg ellenünk, sokkal jobban versenyben lettünk volna a mérkőzés végéig.”

Paco Jémez:
„Nagyon rég volt, hogy ilyen furcsát és kínosat lássak. Ez nem használt sem a Real Madridnak, sem a spanyol futballnak. A hitelességünket vesztettük el. Ma senki sem győzött, mindannyian vesztettünk. Elvesztettük a hitelünket és a spanyol bajnokságét is. Úgy érezzük, megaláztak és meggyaláztak minket. Ezek a dolgok megtörténtek, és remélem, ezt nem látjuk újra megtörténni sehol máshol. Az első reakcióm az volt, hogy támogatásomról biztosítottam a játékosokat, akik nagy erőfeszítést tettek ma. Nehéz vigasztalni őket, mert teljesen megalázva érzik magukat, mint akiket megtapostak. Nem tudok világosabban fogalmazni ennél – aki meg akarja érteni, az megérti.”

„Az emberek többségének nem tetszett, amit láthatott – hogyan tud ilyesmi megtörténni a „világ legjobb bajnokságában”? Ennek sehol sem kellene megtörténnie. Voltak momentumok, amik egyszerűen szürreálisnak tűntek. Amikor pedig zokogó fickókat látsz, az nem azért van, mert tíz gólt kaptak, hanem azért, ami a pályán történt. Ez szégyenletes, szégyen. Képesek voltunk a Bernabéu hazai szurkolóitól előcsalni a fehér zsebkendőket – ez mutatja, milyen jól csináltuk a dolgunkat.”

A szakvezető nem ment bele mélyebben, hogy melyik incidensek vagy döntések sújtották a csapatát, végül így búcsúzott: „Boldog karácsonyt – a játékvezetőnek is.”

Forrás: AS, realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK