Egytől egyig: Real Madrid – Rayo Vallecano

Egy kaotikus mérkőzésen szabott igen méretes zakót ellenfelére a Real Madrid. Mi a realitás talaján maradva megpróbáljuk a mérkőzés képe alapján, egy tízes skálán értékelni a csapatok és a játékosok teljesítményét. Mérkőzés utáni szubjektív rovatunk következik.

Csapatok

Real Madrid (7) 
Szívem szerint csak a második kiállításig értékelném a teljesítményt. De most komolyan… Adjak tíz pontot mindenkinek, mert ronggyá aláztunk egy 9 emberrel játszó kiscsapatot? Ugyan… Helyén kell kezelni ezt a győzelmet. A szomorú, hogy sokaknak még így sem volt kedve játszani, arról nem is beszélve, hogy ha a játékvezető nem nyúl bele a mérkőzésbe, akkor a csapat vért izzadt volna a 90. perc végéig. Az első kiállítás jogossága vitathatatlan, a másodiknál viszont olyan történt, amihez nem sok hasonlót láttam eddig. Lényeg a lényeg, hogy ez így alakult, azért örülhetünk is egy picit, az más kérdés, hogy nagyon komolytalanná vált a mérkőzés. Olyan volt ez, mint egy gyenge edzőmeccs, vagy kispályás sörfoci. Ettől még ne gondoljuk azt, hogy nincsenek gondok, viszont a csapat lelkivilágának talán jót tett, hogy így ment el karácsonyi szünetre. Azt csak halkan jegyezném meg, hogy még két emberes előny mellett is vétettünk védekezési hibákat, a bekapott gólokról pedig ne is beszéljünk…
Az olvasók osztályzata: 7,2

Rayo Vallecano (4) 
Nem fogok nekik 1-est vagy 0-t adni, mert nem azt érdemlik. Nos, nagyon jól kezdtek, a saját játékukat játszva, nem foglalkozva azzal, hogy ki az ellenfél. Hiába a gyors bekapott gól, hamar felálltak és fordítottak. Kemény ez a kis csapat, az már más kérdés, hogy Titónak annyi esze van, mint egy szárított lepkének. Teljesen felesleges belépőjét jogos piros lap követte, tegyük össze a kezünket, hogy Kroosnak nem tört darabokra a lába. A második pirosról már kifejtettem a véleményem. A megfogyatkozás után is próbálták férfiasan állni a sarat, Paco Jémez nagy motivátor, azonban nyilvánvaló, hogy fizikailag lehetetlen így partiban maradni.
Az olvasók osztályzata: 4,5

Játékosok

A mérkőzés legjobbja – Gareth Bale (9) 
Ha csak a második piros előtti időszakot vennénk figyelembe, akkor is így lenne. A walesi ma este futballozni akart és meg is tette. Gólpasszal nyitott, majd ő maga is betalált, a végéig pedig meg sem állt négyig. Azon kevesek egyike volt, akik valóban a mérkőzésre koncentráltak. Bárcsak minden meccsen ezt a Bale-t látnánk.
Az olvasók osztályzata: 9,1

Keylor Navas (6) 
A védekezési hibától eltekintve az első gólban ő is benne volt, a gyök kettővel megfejelt labdára egy jó formában lévő Navas háromszor is leér, ezúttal azonban nem sikerült. A második találatról nem tehetett. A 30. perctől felült a lelátóra és onnan szemlélte a történteket, majd egy-egy vendég erőlködésnél még megmutatta magát a kapuban is.
Az olvasók osztályzata: 6,2

Danilo (6) 
A góljánál nagyon szépen ért fel a támadással, a lövése viszont már nem volt annyira jó, de Fortunával rendkívül jó a viszonya, így a labda utat talált a kapuba. A Rayo második találatánál viszont óriási helyezkedési hibát vétett. A továbbiakban folyamatosan az ellenfél térfelén volt, kiosztott egy gólpasszt is. Ettől függetlenül nem volt meggyőző a teljesítménye, mondom ezt úgy is, hogy talán megköveztek érte.
Az olvasók osztályzata: 6,7

Sergio Ramos (6,5) 
Próbálkozott, de nem játszott jól. Több meredek megmozdulása is volt, de róla legalább nem kapott gólt a csapat. Lassan összeszedhetné magát, mert egyelőre távol áll a legjobb Sergio Ramostól.
Az olvasók osztályzata: 6,3

Pepe (5,5) 
Vastagon benne van Amaya góljában, elég csúnyán megverték a fejpárbajban. Egyébként sem volt túl magabiztos, igaz, a második félidőt lényegében végig szotyizta.
Az olvasók osztályzata: 6

Marcelo (6) 
Igaz, hogy ő nem vétett olyan hibát, amiből gól született, de a védekezéséért őt sem lehet dicsérni. A támadásokkal a tőle megszokott módon lépett fel ugyan, de nem volt annyira látványos a játéka, ami talán a kisebb sérülésének köszönhető, amit az első félidőben szedett össze. A 60. percben lekapta Rafa a pályáról, de bízunk benne, hogy semmi komoly baja nincs.
Az olvasók osztályzata: 6,5

Luka Modric (7) 
Tud ő ennél többet is. A második félidőben azért egyszer előkapta a varázspálcát és osztott egy szép gólpasszt Benzemának, viszont a komplett középpálya teljesítménye, beleértve a Lukáét is, nem győzött meg ma este.  
Az olvasók osztályzata: 7,1

Toni Kroos (7) 
Idei önmagához képest jól játszott, négy kulcspasszt adott, de a fentiek rá is vonatkoznak. Ő azért kiérdemel egy egyéni címet, ami nem más, mint a csapat vasembere. Rég nem faragtak ennyit senkiből a játékosaink közül, Kroost szinte agyonrúgták, de állta a sarat. Tito belépőjénél a szerencse számlájára is írható, hogy nem történt nagyobb baj.
Az olvasók osztályzata: 7,1

James Rodríguez (8) 
Három gólpassz egy meccsen. Igen szép teljesítmény. Némileg azonban veszít az értékéből, ha két embernyi terület szabadul fel a pályán. Ettől függetlenül Bale után James volt a legpozitívabb benyomást keltő játékos. A kolumbiai tényleg akart, jól játszott.
Az olvasók osztályzata: 7,8

Cristiano Ronaldo (7) 
Biztos sokat fogok ezért kapni, de a portugál egyáltalán nem játszott jól. Ahogy fent is jeleztem, helyén kell kezelni a dolgokat. Több támadás akadt meg rajta, mint bárki máson. Értékesített egy büntetőt és fejelt egy szép gólt, ráadásul egy asszisztot is kiosztott, de nem az igazi továbbra sem. Annak viszont örülök, hogy Bale-lel igen jól megértették egymást ma este.
Az olvasók osztályzata: 7,3

Karim Benzema (8) 
Az első harminc percben alig hallottuk a nevét, utána viszont mesterhármast lőtt. Mindhárom gólja szépen mutatta, hogy milyen befejező képességekkel rendelkezik. Egyik sem a végletekig kijátszott szituációból született, nagyon higgadtan gurítgatta a léc mellé a labdát.
Az olvasók osztályzata: 8,1

Cserejátékosok

Lucas Vázquez (7) 
Csak a szokásos. Amikor ez a srác pályára lép, mindig lendületes, jó játékot rak le az asztalra. Ezúttal is így volt. Mindig sikerül zavart keltenie a jobb oldalon. Jó teljesítmény.
Az olvasók osztályzata: 6,7

Mateo Kovacic (7) 
Nincs könnyű helyzetben a horvát, de az elmúlt meccseken neki is sikerült bizonyítania. Most is magabiztos volt, ráadásul egy félig tudatos gólpasszt is adott Benzemának.
Az olvasók osztályzata: 6,6

Álvaro Arbeloa (-) 
A Real Madrid jedije alig találkozott a labdával, így nem kap pontot. Bár azért plusz járna, hogy innen nem késett el az új Star Wars ismétlésének megnézése miatt.

Edzői teljesítmény

Rafa Benítez (5) 
Rafa, Rafa… Nem egyszerű veled. Erre most mit lehet mondani? Azért pacsizz egyet a játékvezetővel, mert megérdemli. Azt azért tudd, hogy ezzel a győzelemmel még nem hallgattad el a károgókat. A védelemmel még lenne mit kezdeni, ráadásul a motivációkeltésben is van még hová javulni. Két perc alatt sikerült fordítania a Rayónak. A 18. helyen álló Rayónak… De ez lényegtelen, mert nyertünk, igaz. A cseréket ezúttal sem teljesen értettem, hiszen Bale és James gyakorlatilag a két legjobb emberünk volt.
Az olvasók osztályzata: 3,9

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…