Rafa Benítez: Úgy gondolom, elég jók voltunk

Rafa Benítez a BT Sport egyik műsorában Gary Linekerrel beszélgetett. A Real Madrid menesztett trénere beszélt madridi időszakáról, a menesztéséről, a háttérben lévő dolgokról és a személyes érzéseiről is.

Hogyan működnek a dolgok a Real Madrid kispadján?
Ezt nehéz elmagyarázni. Pontosan tudnod kell, hogy milyen dolgok történtek az elmúlt években a Real Madridban. Mindenki láthatta Camachót, Del Bosquét, Pellegrinit, Mourinhót, Ancelottit, szóval… Nem könnyű edzeni a Real Madridot, mindent tökéletesen kell csinálnod. Amint hibázol, vagy az elnök azt hiszi, hogy valami rossz, megjelennek a problémák.

Benítez interjú_1

A saját érzései
Úgy gondolom, hogy elég jók voltunk a problémák előtt, igazán jóvá válhattunk volna, de kissé idegesek voltak a szurkolók, az elnök és… Leváltották az edzőt. Igen, egy kicsit csalódott vagyok a menesztésem miatt. Odamész olyasvalakiként, aki játékosként és edzőként 20 évet töltött a klubnál. Látod, hogy a játékosok nagyon versenyképesek, igazi profik, majd azon találod magad, hogy nem tudod úgy irányítani a dolgokat, ahogy szeretnéd, nem tudod fejleszteni a csapatot csapatként… Ez egy kicsit frusztráló.

Florentino sötét oldala
Az asszisztensem, Fabio Pecchia azt mondta, hogy állandó nyomás alatt tart az elnök, és nem tévedett. Florentino beszélt a játékosokkal, a médiával, folyamatosan körülöttünk volt. Ez nem könnyű egy edző számára, különösen úgy, hogy angliai tapasztalattal is bírsz. Florentino üzleti szemszögből nagyszerű munkát végzett. A Real Madridnak szüksége volt arra, hogy fejlődjön ezen a területet, ő pedig nagyon jól végezte a dolgát. Ha a futballt tekintjük, akkor a probléma az, hogy a Barcelona folyamatosan nyer, ezért az elnök változtat, mivel próbál megoldást találni. A katalánok azonban minden évben többet nyernek. Ez a Real Madrid nagy problémája.

Benítez interjú_2

A kulcs
A Barcelona folytonossága a kulcs. Ha meg akarod nyerni a bajnokságot, következetesnek kell lenned. A Barcelona ellen kell harcolnod. Egy olyan klub ellen, amelynek van egy modellje. A Real Madrid minden évben edzőt cserél, mindig újra kell kezdeni mindent. Ez az oka annak, hogy a csapat az elmúlt hét évben egy bajnoki címet nyert, míg az Atlético is egyet, a Barcelona pedig ötöt. A katalánok hat kupadöntőt játszottak az elmúlt nyolc évben, kétszer annyi címet nyertek, mint a Madrid az elnök regnálása alatt. Úgy gondolom, mindennek az állandóság az oka, ez a kulcs.

Forrás: BT Sport
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK