Zidane: Készen állunk a Barcelonára

A Barcelona elleni klasszikusra sikerült egy magabiztos győzelemmel hangolniuk a srácoknak. A mutatott játék és a hozzáállás is bizakodásra adhat okot, nem beszélve arról, hogy sohasem könnyű 4-0-ra győzni a Sevilla ellen. A mérkőzés után Zidane, Bale, Keylor Navas, Casemiro és Danilo nyilatkozott az újságíróknak.

Zidane

A mérkőzés
"Nagyon elégedett vagyok a mérkőzésen látottakkal. Ahogy már a találkozó előtt is említettem a múlt hetünk nagyon jól sikerült, és ez a mostani eredmény ennek a munkának a gyümölcse. Az egyik legjobb meccsünk volt, amióta én ülök a kispadon. A Bernabéuban játszottunk már néhány nagyszerű mérkőzést, ez egy újabb a listán. Az nem tudom megmondani, ez volt-e a legjobb. Nehéz mérkőzés volt. Örülök a játékosok teljesítményének. Képesek vagyunk ragyogó dolgokra a pályán, és ezt a srácok is tudják. A futballban minden mérkőzés más. Nekünk az a feladatunk, hogy minden egyes alkalommal ugyanolyan intenzitással és koncentrációval játsszunk. Ha ezt megtesszük, akkor nincs miért aggódnom."

Kezdőtizenegy a Clásicón
"Minden találkozó különböző. Minden játékosomra számítok. Nehéz dolog kihagyni valakit, de ez az én felelősségem. Mindig arra törekszem, hogy a lehetős legjobb csapat legyen a pályán. Minden játékosom fontos számomra. Ez a mai csak egy meccs volt, meglátjuk, ki fog játszani a következőn. Minden játékosomtól kemény munkát várok el, azoktól is, akik nincsenek a pályán."

A BBC és Keylor
"Keylor a csapat része, és nagy szükségünk van rá. Nagyon boldoggá tesz a teljesítménye, fontos, hogy legyen egy olyan kapusod, mint Keylor. Szintén fontos, hogy minden játékos elérhető legyen, és végre ismét együtt tudott játszani Bale, Benzema és Cristiano. Felvidít, ha látom, hogy minden játékos egészséges. Azok is jól teljesítenek, akik csereként lépnek pályára, és ez megnehezíti a dolgomat. Benzema jól játszott, ahogy a csapat többi tagja is. Sokat segített a társaknak, és szerzett egy fantasztikus gólt. Jó mérkőzése volt, elégedett vagyok a teljesítményével. Fontos része a csapatnak."

A bajnokság
"Már korábban is mondtam, a célunk a második hely megszerzése. Közel vagyunk az Atléticóhoz, a végsőkig harcolni fogunk. A legfontosabb, hogy folyamatosan fejlődjünk, és készen álljunk a jövőbeli kihívásokra."

A reakció
"Fontos a következetesség. A játékosok hozzáállása csodálatos. Néha nem sikerül folyamatosan magas szintet hozni 90 percen keresztül. Ez a futball része. Nem játszhatunk 90 percig nagyszerűen. Engem az érdekel, amit mostanság látok a pályán. Megszereztük a három pontot Las Palmasban, pedig nem játszottunk jól, ezért normális, ha az edző frusztrált. Ma ismét győztünk, és őrülök a játékosok hozzáállásának."

El Clásico
"Különleges mérkőzés, talán a világ legjobban várt összecsapása. Tovább kell fejlődnünk, a mai mérkőzés bizakodásra ad okot. Készen állunk a Barcelonára. Nagyszerű mérkőzés, két nagyszerű csapat."

Gareth Bale

A mérkőzésről
"Meg kell próbálnod fejlődni. Ez egy jó eredmény és így kell folytatnunk a továbbiakban, ebben a ritmusban. Jó hír, hogy a keretből egészséges mindenki és élvezzük a helyzetet, hogy mindenki bevetésre kész. Tudtuk, hogy egy bonyolult mérkőzés lehet a mai, nagyon jól játszottunk és így kell folytatnunk a hátralévő meccseinken. Sokat dolgozunk és remélem mindent ki tudunk adni magunkból a meccseken. Nem csatlakozom a nemzeti csapathoz, itt maradok a többi játékossal és edzek, hogy 100%-os állapotba kerüljek.”

Wolfsburg
"A Bajnokok Ligája mérkőzés nehéz lesz, de magabiztosan kell nekivágnunk.”

Keylor Navas

A mérkőzés
"Minden mérkőzésen a legjobbamat adom. A csapattársaim kiválóan segítik a munkámat és ez nagy magabiztosságot ad nekem. Ha keményen próbálkozol, a dolgok jól alakulnak. A csapat nagyon jól dolgozik és ezen az úton kell folytatnunk.”

Folyamatos tanulás
"Ha jól játszol és nyersz, boldognak kell lenned. Úgy csatlakozunk a nemzeti csapatainkhoz, hogy boldogok vagyunk. Minden nap megpróbálok jobb lenni, fejlődni és jó mérkőzéseket hozni. Bár mindig vannak nehéz pillanatok. Mindig hiszek magamban, soha nem adom fel, soha nem lankad a figyelmem.”

A következő mérkőzés a Camp Nou-ban
"Győztes mentalitással fogunk megérkezni, megvan bennünk a minőség, hogy elhozzuk a három pontot ami hatalmas energiát tudna adni nekünk a Bajnokok Ligájához is. Győzni akarunk és meg fogjuk próbálni.”

A játékvezetés
"Nem akarok beszélni a játékvezetőről. Én egy kapus vagyok, nem pedig bíró, hogy elmondjam mi a jó és mi a rossz döntés. Biztos vagyok benne, hogy senki nem akar hibázni. Néha a javunkra ítélnek, néha a kárunkra.”

Casemiro

A mérkőzés
"A tegnapihoz hasonló mérkőzésekkel kell megtisztelnünk a szurkolóinkat. Egy hihetetlen mérkőzés volt a Sevilla ellen, nem egy olyan csapat, akiket könnyű legyőzni. Jó futballt játszottunk és mindenkinek gratulálni kell. Tudtuk, hogy egy nehéz ellenfélről van szó, de a saját térfelükön nyomást helyeztünk rájuk, gyorsan járattuk a labdát, mindenki támadott és védekezett is.

A reakció
"Tudjuk, hogy a Las Palmas ellen a második félidőben nem játszottunk jól, de a mai napon valami egészen mást mutattunk. Nagyon magasan presszionáltunk, remek focit játszottunk és ez az, amit csinálnunk kell és a szurkolóink várnak tőlünk. Benzema, Bale, Cristiano, a többi játékos, mind fontos ennek a csapatnak.”

A szurkolók ovációja
"Nagyon boldog vagyok a szurkolók szeretete miatt és a munka miatt, amit elvégzek. Folyatatni akarom a harcot, hogy még nagyobb hatást keltsek. Azért vagyok itt, hogy keményen dolgozzak, segítsem a csapattársaimat és a Real Madridot.”

Danilo

A mérkőzés
"A legfontosabb dolog, hogy végig tartottuk a játékunkat. Ez nagyon fontos volt. Folyamatosan a győzelemre gondolunk és a Clásico alkalmával csak a diadalra koncentrálunk. Az egész hátralévő szezon szempontjából fontos mérkőzés lesz.

Keylor Navas teljesítménye
"Ő egy remek kapus. Megérdemli amit elér, mert rengeteget dolgozik. Remélem így tudja folytatni.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

A Villarreal elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a soron következő mérkőzésre. A keret Kapusok: Courtois, Lunin, Kepa.Védők: Carvajal, Militão, Nacho, Lucas…
Bernabéu Stadion
Tovább

Jöhet a bajnoki El Clásico Miamiban?

A FIFA zöld utat adott az elképzelésnek, amely ellen korábban határozottan kiállt. Az Egyesült Államok futballra gyakorolt befolyása…