Bale: Hihetetlen, hogy a gyerekkori kedvencem a jelenlegi edzőm

Gareth Bale az UEFA hivatalos médiaszerve által készített interjúban beszélt a Bajnokok Ligája negyeddöntőjéről, valamint felidézett néhány emléket a két évvel ezelőtti kiírásból, amikor a Real Madrid megnyerte a Tizediket.

2013-ban érkeztél meg a Real Madridhoz. Két és fél év elteltével hogyan ítéled meg az itt eltöltött időt?
Hihetetlen élmény. Ez egy nagy klub, nagy elvárásokkal, úgyhogy úgy érzem, jól döntöttem, hogy ide igazoltam. Az itt töltött időm minden egyes pillanatát élveztem, úgy vélem, jobb játékossá is váltam.

A Bajnokok Ligája mérkőzései feszültek és nehezek, különösen a kieséses szakaszban. Menyire élvezed a játékot ebben a sorozatban?
Amikor megérkeztem a Real Madridhoz, ismertem a csapat történelmét, gyerekként láttam mindent. Így hihetetlen, hogy hozzájárulhatok a csapat történelméhez. Még többet szeretnék hozzátenni, több európai trófeát akarunk nyerni és szeretnénk, ha még több cím kerülne a vitrinbe.

A Wolfsburg elleni negyeddöntő következik. Mi a véleményed a párosításról és az ellenfélről?
Tudjuk, hogy bármelyik csapat kemény ellenfél lenne a negyeddöntőben. Alig várjuk a mérkőzést. Meg akarjuk nyerni mind a két mérkőzést, reméljük, hogy sikerül.

Az első idényedben megnyerted a Bajnokok Ligáját a Real Madriddal. Amikor visszagondolsz a Tizedikre, milyen érzések fognak el?
A tény, hogy nyertünk, az ünneplés… A megkönnyebbülésre gondolok. Azt hiszem, korábban 12 évig nem nyerte meg a sorozatot a csapat. Emlékszem, amikor aláírtam, az elnök azt mondta, azért hozott ide, hogy megnyerjük a Tizediket. Nagyszerű volt, hogy már az első idényemben sikerült, remélem, hogy még többször megnyerjük a sorozatot.

Bale

Hogyan birkózol meg nyomással, amely a Real Madriddal jár együtt?
Próbálom nem észrevenni. Az emberek sokat várnak itt tőled az árad és minden más miatt, de én minden nap próbálok csak a futballra és arra koncentrálni, amit az edzéseken és a mérkőzéseken csinálok. Természetesen vannak jobb és rosszabb időszakok, de a legfontosabb az, hogy hogyan reagálsz ezekre.

Mit gondolsz, fejlődtél a Real Madrid játékosaként?
Azt hiszem, a játékom minden elemében fejlődtem. Nagyon sok dolog tett jót nekem. A Premier League sokkal inkább a gyors támadásokról, míg a La Liga inkább a labdatartásról szól. Úgy érzem, a labdatartás és a befejezések tekintetében fejlődtem.

Beszélgettünk, amikor a Real Madridba szerződtél, és azt mondtad, hogy az egyik emléked Zidane 2002-ben, Glasgowban lőtt gólja. 14 év telt el azóta, te a Real Madrid játékosa vagy, Zidane pedig az edződ. Milyen együtt dolgozni valakivel, aki gyerekkorodban a kedvenced volt?
Hihetetlen. A világ egyik legjobb játékosa volt, megtiszteltetés, hogy ő lehet az edzőm. Már most bizonyítja, hogy nagyszerű tréner. Igazán élvezem a munkát a kezei alatt, remélem, hogy folytathatjuk.

Az idényedet sérülések árnyékolták be. Most újra egészséges vagy, milyen céljaid vannak az idény hátralévő részére?
Egy kicsit idegesítő idény ez, kisebb sérülések hátráltattak, legfőképp akkor, amikor jól ment a játék. A célokat illetően, egy kicsit le vagyunk maradva a ligában, de tudjuk, hogy a Bajnokok Ligájában jó pozícióban vagyunk, harcolni fogunk minden mérkőzésen, amennyire csak lehetséges. Reméljük, hogy ez elrepít minket oda, ahová el szeretnénk jutni.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK