Zidane: Imádok a játékosokkal lenni és edzést tartani

Elérkezett az idény utolsó hazai bajnoki mérkőzése, Zinedine Zidane pedig ezúttal is készségesen válaszolt az újságírók kérdéseire a szokásos meccs előtti sajtótájékoztatón. A francia legenda beszélt a bajnokságról, a sérültekről, a bajnokok Ligája döntőjéről és a búcsúzó Álvaro Arbeloáról is.

A mérkőzésről: „Fontos, hogy mindent beleadjunk a pontszerzés érdekében, készen állunk erre. Tudjuk, hogy nem lesz könnyű, kemény csapat ellen lépünk pályára, akik jó futballt játszanak és jó eredményekkel a hátuk mögött érkeznek hozzánk. Teljes erőbedobással akarunk pályára lépni, hinni kell hazai pályán az erősségünkben és mindent meg kell tennünk a három pontért. 10 bajnoki mérkőzést nyertünk zsinórban, folytatnunk kell ezt a sorozatot. Két meccsünk maradt, mind a kettő olyan, mint egy-egy döntő. Még mindig versenyben vagyunk, ezt mondtam a csapatnak is. Egészen a végsőkig hinnünk kell az esélyünkben. Két mérkőzés maradt még, mennünk kell előre és a tőlünk telhető legjobb teljesítményt kell nyújtanunk a mérkőzés megnyeréséért, aztán meglátjuk, hogy mi történik.”

Bajnokok Ligája-döntő: „Az, hogy ott vagyunk a döntőben, az elvégzett munkát tükrözi, legfőképp a játékosokét. Szép munka volt, nem volt egyszerű, küzdeniük kellett. Voltak nehéz pillanataink, de kemény munkával és a csapatban rejlő minőséggel eredményeket lehet elérni. Mindannyian boldogok vagyunk.”

Sérülések: „A sérült játékosok gondot okoznak az edzőnek. Hárman nem fognak játszani, türelmesnek kell lennünk. Lesz idő a felépülésükre a döntő előtt. Ezek a problémák elkerülhetetlenek a szezon utolsó szakaszában. Elég bő keretünk van ahhoz, hogy megbirkózzunk ezzel.”

Cristiano és Benzema: „Úgy vélem, Cristiano játszani fog. Jól van, úgy tűnik, jó állapotban van. A döntőre való készülés legjobb módja, ha a maradék két bajnoki mérkőzésünkre koncentrálunk. Ő az első, aki játszani akar, ez fontos számára. Benzema velünk lesz, készen áll a bevetésre. Nem tudom biztosan, hogy mennyi időt kap, ez attól függ, hogy érzi magát. Nem gondolunk a döntőre. Az utolsó két bajnokira koncentrálunk.

Arbeloa: „Nagyon fontos játékos a Real Madrid számára. Egy igazán különleges ember. Mindig keményen harcolt a mezért, és elképesztő, amit a klubnak adott. Mindent megnyert, és holnap is velünk lesz, ahogy eddig mindig. Nagyon profi és elkötelezett. Minden edzésen a legjobbját nyújtja. Holnap először játszanunk kell, aztán, ha szükséges, tartunk neki egy kis bulit. Még nem beszéltünk a szerződése meghosszabbításáról. Ennek nem most van az ideje. A holnapi meccs a legfontosabb, ő is csapattal lesz.”

A jövő: „Még semmit sem nyertünk. Mindent bele kell adnom, minden nap a legjobbamat kell nyújtanom. Három mérkőzés van hátra, csak erre koncentrálok. A szezon után meglátjuk, mi fog történni. Boldog vagyok, élvezem a munkámat. Minden nap tanulok valami újat, és örülök, hogy ennél a fantasztikus klubnál edzhetem ezeket a nagyszerű játékosokat.”

Négy hónapja irányítja a csapatot: „Nem tudok semmin változtatni. Ilyen az élet, vannak jó és rossz pillanatok. Bíznod kell abban, hogy képes vagy a fejlődésre. Elégedett vagyok az elvégzett munkával, és nagyon büszke vagyok a játékosokra. Ők azok, akik mosolyt csalnak az arcunkra. És természetesen a szurkolók, illetve a stáb. Már régóta itt vagyok, még ha ez nem is látszik a spanyolomon. Van bennem valami spanyol. Régóta élek itt, különleges a kapcsolatom a szurkolókkal és a játékosokkal is.”

A munkája: „Mindig is versenyképes voltam.  Fiatal korom óta mindenért meg kellett küzdenem. Nagyon boldoggá tesz, hogy ezt csinálhatom. Megfizethetetlen. Imádok a játékosokkal lenni, és edzéseket tartani nekik. Ez a sajtótájékoztató a munkám része. Ezen kívül nem igazán keresem a nyilvánosságot. Védem a magánéletemet. Csak folytatni akarom a munkámat és ennyi.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Real Madrid a LaLiga bajnoka
Tovább

Íme a 2024/2025-ös bajnoki menetrend

Hivatalossá vált a Real Madrid bajnoki menetrendje, már ami a hétvégéket és a hétközi fordulókat, illetve az ellenfeleket…