Zidane: Minden poszton rotálni fogok

A három napos pihenőt követően szerda este újabb bajnoki mérkőzés vár a Real Madridra. Zidane csapata az eddig veretlen Villarrealt látja vendégül. A mérkőzés kapcsán Zidane megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját.

A mérkőzés
"Tudjuk, hogy egy újabb nehéz mérkőzés vár ránk. Egy olyan csapat ellen lépünk pályára, akik még nem kaptak ki idén. Nagyon jó játékosaik vannak. Nem volt sok időnk a felkészülésre, hiszen három naponta játszunk. Most nem is az a fontos, hogy edzünk, hanem, hogy megfelelően felkészüljünk a követekző mérkőzésre. Szerencsére készen állunk, holnap meglátjuk, mi fog történni."

"Folyamatosan fejlődünk. A játékosok, és az edző is. Jól haladnak a dolgok, de teljesen normális, hogy több kritikát kapunk, mint a többi csapat. Amikor ebbe a csapatba igazolsz, tudod, mire vállalkozol. Folytatnunk kell a megkezdett úton, és igyekeznünk kell, hogy gól nélkül tudjuk lehozni a mérkőzést. Holnap jól szeretnénk játszani, nem akarunk gólt kapni, ezért pedig minden játékosnak mindent bele kell adnia."

A győzelmi rekord megdöntése
"Még nem nyertünk semmit, de a rekord egy szép dolog. Megpróbáljuk folytatni a győzelmi szériát. Csak ennyit szeretnénk: edzeni, játszani és győzni. Hosszú a szezon, és lesznek még nehéz pillanatok. Jelenleg minden jól halad. Szeretek napról napra gondolkodni. Mindig a követekző mérkőzés jár a fejünkben."

Bale és Cristiano
"Mindketten jól vannak. Teljes értékü munkát végeztek, 100%-os állapotban vannak."

Aranylabda
"Nem én döntök a győztesről. Cristiano Ronaldo már régóta nagyszerűen teljesít, megérdemli a győzelmet. Hihetetlen év van mögötte, és hiába vannak még játékosok, akik megérdemelnék a díjat, én neki adnam az Aranylabdát. Nagyon szerencsés vagyok, hogy ezt a csapatok edzhetem, de a Real Madridnak mindig jó kerete volt. Itt mindig ragyogó csapat áll az edző rendelkezésére."

Keylor Navas
"Napról napra javul az állapota, már közel a visszatérése, de dátumot nem tudok mondani. Ma is nagyszerű munkát végzett. Ha jól érzi magát, már csak az orvosokon múlik, mikor léphet pályára."

Kiko Casilla
"Egy kapus, aki folyamatosan edzeni akar, és tanulni Keylortól. Nagyon jó a kapcsolat a kapusok között, ez pedig mindenki előnyére válik. Szeretem, hogy nincs benne félelem: ha lábbal kell labdába érni, megteszi, ha ki kell jönnie a kapuból, akkor is résen van. Minden csapattársa bízik benne, és így teszek én is."

Rotáció
"Nagyon fontos dolog. Ahogy minden játékos fontos számomra és a csapatnak is. A rotáció sok mindentől függ. Függ a szituációtól, a sorozattól, a meccstől. Minden poszton rotálni fogok."

A középső védők
"Pepe kisebb fájdalmakat érzett az Espanyol elleni mérkőzés után, ezért most pihen. Hétvégén újabb meccs vár ránk, a tervem, hogy mindegyik belső védőm játszani fog. Nacho a széleken is jól érzi magát. Örülünk, hogy négy ilyen nagyszerű középső védőnk van."

James
"Olyan, mintha azt ismételgetném, hogy Jamesnek meg kell győznie engem. Ami csinál, azt jól csinálja. Örülök a góljának és a teljesítményének. De zavar, hogy állandóan róla kérdeznek. Mintha az hinnék, hogy problémám van vele. Jól dolgozik. Hétvégén kezdő volt, hiszen az az elképzelésünk, hogy mindenkinek meg kell adni a lehetőséget. A legfontosabb, hogy folytassa az elkezdett munkát. Minden játékosommal ugyanolyan a kapcsolatom. Mindent bele kell adniuk az edzéseken, és segíteniük kell a csapatot."

Coentrao visszatérése
"Türelmesnek kell maradnunk. Boldog, mert újra edzésbe állhatott, meglátjuk, mikor lesz bevethető állapotban."

Barcelona-Atlético
"Csak a mi mérkőzésünkre szabad fókuszálnunk, hiszen mi játszunk előbb. Bármi történik, a végsőkig ott lesznek a tabella elején, mert két erős csapatról van szó. Meg kell próbálnunk folytatni a győzelmi sorozatunkat. Hiába nyerünk meg három vagy négy mérkőzést még zsinórban, ez nem biztosítja a szezon végi elsőséget. Csak magunkra szabad gondolnunk. Győznünk kell."

Neymar játéka
"Nem ismerem Neymar gondolkodását. Ez nem provokáció. Mindenki a saját módján játssza a futballt. Neki ez a stílusa. Olyan dolgokra is képes, melyekre mások nem. De jobb, ha erről őt kérdezik meg személyesen."

Lucas Silva
"Az orvosokkal előkészítik a felépülését, és lépésről lépésre visszatérhet a pályára."

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK