Carvajal: Nem kifogás, de a bíró nem teljesített jól

„Sokkal nagyobb intenzitással kellett volna kezdenünk, de így is elégedett vagyok azzal, amit a játékosaim nyújtottak” – mondta Zinedine Zidane a tegnapi meccs utáni sajtótájékoztatón. A francia tréner elismerte, hogy a csapat gyengén kezdett, de a második félidős teljesítményt már pozitívabban látta.

Zidane:

A meccsről: „Az első félidőben nem voltunk elég intenzívek. Általában szeretjük erősen kezdeni a meccseinket, de ezúttal ez nem sikerült. Van úgy, hogy nem jön össze minden, és nem tudunk 100%-on pörögni az első perctől. Ezek a dolgok megtörténnek. Amikor aztán hátrányba kerülsz, nem egyszerű visszahozni az eredményt. Amit erről a mérkőzésről magammal viszek, az a második félidős játék és hozzáállás lesz. Fizikálisan nagyszerű formában vagyunk.”

„Egyéni hibák mindig történnek a futballban, de az első félidős játék inkább csapathiba volt. Kissé önelégülten kezdtünk, de aztán a második félidei teljesítmény fantasztikus volt minden egyes játékostól. Nem lehet, hogy mindig az utolsó percekben szerezzük meg a három pontot. A második félidőben megvoltak az esélyeink, hogy gólt lőjünk. A játékosokat nem hibáztathatom semmiért, boldog vagyok a teljesítményük miatt. A rekordról pedig többé nem beszélünk. Pihennünk kell, és készülnünk a következő meccsünkre.”

Hozzáállás: „Most az elveszett két pontra gondolunk, de ezek megtörténnek. A hozzáállásunkkal nem volt gond, a második félidőben megvoltak az esélyink a változtatásra. A kezdésen viszont javítanunk kell – ez már nem az első eset, hogy ilyen hibáink vannak az elején. Megpróbáljuk kijavítani, gondolkodni és dolgozni fogunk rajta.”

A Barcelona – Atlético eredménye: „Igen, döntetlen lett, s ennek köszönhetően mi is maradtunk a tabellán ugyanott. De különösebben nem érdekel az eredmény, csak az foglalkoztat, ami velünk történik. Most arra koncentrálunk, hogy pihenjünk, aztán megfelelően felkészüljünk a Las Palmas ellen.

„Fejlődtünk a BL-meccs óta. Mindenki kiválóan teljesített a második játékrészben, mind intenzitásban, mind helyzetkialakításban. A Bajnokok Ligájában nagyon más volt. Megpróbálunk változtatni a kezdéseinken, hogy megnehezítsük az ellenfeleink dolgát már az elején. Ha pont fordítva történt volna – erősen kezdünk, és aztán visszahanyatlunk -, az még rosszabb lenne. Ezentúl nagyobb tempóban, jobban koncentrálva kell kezdenünk.”

A felállás: „Az első félidő végén megváltoztattuk a felállásunkat. Két középső középpályással játszottunk, Jamest pedig feljebb toltuk, hogy nagyobb nyomás alá helyezzük őket. Az intenzitást is fokoztuk, és ebből mindenki kivette a részét. Az első félidőben egyénileg gyakoroltuk a nyomást, a második játékrészben már csapatként tettük ezt.”

Varane: „Nem fogok az első félidei hibáin lovagolni. Egy játékos mindig hibázhat, amiről inkább szívesen beszélek, az a csapat, és azok a dolgok, amiket csapatként érhetünk el. Soha nem fogok kikiáltani egyvalakit bűnbaknak. A hibázást el kell fogadni.”

A rekord és Cristiano: „Nem érzem magam rosszul a rekord miatt. Cristiano fontos volt nekünk tegnap este, ahogy mindig is. A jelenléte fontos a pályán. Nem aggódom, ha nem talál be. Tudom, hogy mindig vágyik arra, hogy a nevét az eredményjelzőn lássa. Akkor aggódnék, ha nem lenne a pályán. A legfontosabb most számára, hogy visszanyerje a formáját, mert ha formában van, mindig lő gólokat.”

James:

Kezdés: „Nagyobb akarattal és intenzitással kell kezdenünk a meccseinket. Azt kell, hogy mondjam, a második félidős teljesítményünk okán megérdemeltünk volna egy második gólt. Azt is figyelembe kell vennünk, hogy egy nagyon jó csapat ellen játszottunk.”

Hosszabbítás: „Emellett hozzátenném, hogy a végén húzták az időt. Tulajdonképpen azt tehettek, amit akartak. A hosszabbítás ennek ellenére három perc volt csak; ötnek vagy hatnak kellett volna lenni.”

Lucas:

„Az első félidőben azonban voltak hibáink, nem tudtuk irányítani a meccset, képtelenek voltunk helyzeteket kialakítani. A második félidőben aztán bőven megtettünk annyit, hogy megérdemeljük a győzelmet, de nem voltunk elég szerencsések. A szünet után erősen jöttünk vissza, Ramos szerzett is egy korai gólt, de végül a második gól csak nem akart jönni.”

Carvajal:

„Az elején gyengék voltunk, ezért gólt kaptunk. Túl sok helyet hagytunk az ellenfélnek. A második félidőben mindent beleadtunk, de ez sem volt elég végül. Ha ezentúl úgy játszunk, mint a második félidőben, akkor nem sűrűn fogunk pontokat hullajtani. A Benzema ellen elkövetett szabálytalanság után elmaradt egy tizenegyes, és azt is megkérdezném a bírótól, hogy miért csak ilyen keveset hosszabbított. Keményen kell dolgoznunk, hogy az ilyen döntések ne legyenek hatással a meccsünkre. Mindannyian dühösek vagyunk, amiért nem sikerült hazai pályán nyernünk, de tanulnunk kell a hibáinkból.”

A bíró teljesítménye: „Nem hinném, hogy neki jó meccse lett volna. Keveset hosszabbított. A második játékrészben öt csere is volt, ráadásul az ellenfél az időt is húzta… Ez nem kifogás, de nem hinném, hogy a bíró jól teljesített volna.”

A következő meccs: „Szombaton nehéz lesz a Las Palmas ellen. Mindent bele fogunk adni, hogy elhozzuk a három pontot, és így a tabella élén maradjunk.”

Kovacic:

„Nagyobb nyomást kell gyakorolnunk, mint tettük az első félidőben, amikor nagyon hanyagok voltunk. A szünet után már jobbak voltunk, és ha az egész meccsen úgy játszunk, mint akkor, könnyen győztünk volna. Nem szeretek a bíróról beszélni, az én munkám a labdarúgás. Most már tovább kell lépnünk, és a Las Palmas ellen készülnünk.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK