Zidane: Újra a régi Karimot akarom látni

A holnapi, Eibar elleni mérkőzés előtt Zinedine Zidane állt a sajtó rendelkezésére. A francia edző megerősítette, hogy Isco szerepelni fog, és elárulta, mire kell odafigyelniük ahhoz, hogy a válogatott szünetet is a bajnokság élén töltsék.

„Hazai pályán játszunk, ismerjük ezt a helyzetet, és éppen ezért erősen kell kezdenünk. Nehéz lesz, mert természetesen az ellenfelünk is minél többet akar majd kihozni a meccsből. Engem jelenleg csak az érdekel, mit fogunk tenni.  Az elképzelésünk az, hogy visszatalálunk a győztes útra, és ehhez az első lépés az lesz, hogy ezen a meccsen megteszünk mindent a győzelemért az elsőtől az utolsó percig.”

„A labdabirtoklásunk nem feltétlen volt a legjobb a Dortmund ellen. Mindig birtokolni akarjuk a labdát. Ilyen játékosokkal mást nem is tehetünk, de persze ez nem garantálja minden esetben a győzelmet. Most meg akarjuk nyerni a meccset, helyzeteket akarunk kialakítani, hatékonyak akarunk lenni. Az elmúlt mérkőzéseinken nem mindig jött össze a győztes gól, ezen változtatnunk kell, dolgozunk is rajta.”

Védőteljesítmények: „Két gólt szereztek ellenünk az elmúlt két meccsen, ami régen fordult elő velünk. Mindig kielemezzük a mérkőzéseket. Most pedig vissza kell térnünk a győztes útra, 100%-osnak lenni az elejétől a végéig. Nem aggasztanak a gólok, amiket kaptunk.”

Isco: „Isco játszani fog holnap, mert jó állapotban van, és fontos játékos. Ahogy a válogatott edzője mondta, mindig okkal van a keretben. Természetesen nehéz neki a nemzeti csapatban, így, hogy ennyit játszik. Szeretem Iscót, minőségi játékos, most pedig egészséges is, és semmi problémája nem volt edzésen.”

Koncentráció: „Nem aggódom ezen, ezt csupán fejlesztenünk kell. Amikor irányítasz egy meccset, aztán döntetlen lesz a vége… Ezen változtatni kell. Sok helyzetet alakítunk ki, de ezeket ki is kéne használnunk. Nem aggódom, ez egy ilyen dolog, mostantól teljes erőbedobással nyomnunk kell.”

Benzema és a válogatott: „Ez a nemzeti csapat edzőjének a dolga. Ő egy fontos játékos, tényleg remek, de a válogatott összeállítása nem az én feladatom. Tudom, hogy mi számíthatunk rá, és ő velünk fog dolgozni. Újra a legjobb Karimot akarom látni, és ezt lassan meg is kapjuk. A válogatottról nem beszéltünk, csak arról, hogyan fejlődhet.”

Coentrao: „Van egy kis problémája, amit a túl sok munka után érzett. Három hete dolgozik velünk, és egy ilyen jellegű probléma egyáltalán nem szokatlan egy négy-öt hónapos kihagyás után. Nem fogunk vele kockáztatni. Amikor egészséges lesz, visszakerül a keretbe. Van elég játékosunk Marcelo posztjára, aki lassan, de biztosan épül fel, s már egyre jobban van. A válogatott szünet után vissza fog térni.”

A dortmundi meccs elemzése: „A dortmundi eredmény frusztrációt okozhat, hiszen a játékosok többet érdemeltek a döntetlennél. Elégedett vagyok a mutatott játékkal. Minden meccset kielemzek, de a Dortmund elleni után nem volt sok mondandóm. Most egy újabb csata vár ránk, egy újabb ellenféllel, akik máshogyan játszanak. Tudjuk, mire kell számítanunk holnap, készen állunk. A hozzáállásunkon nem változtatunk: minden meccset megpróbálunk megnyerni.”

Kritikák: „Ez Madrid. Itt játszottam, sok évig átéltem már ugyanezt. Csakis a megoldások érdekelnek a problémákra, és az, hogy miért nem sikerült nyernünk a Las Palmas és a Dortmund ellen. A Las Palmas ellen koncentrációhiány lépett fel, a dortmundi meccs különböző volt. Ezzel a klubbal szemben mindig elvárások vannak. Az emberek talán gratulálnak ahhoz, hogy megnyertük a Bajnokok Ligáját, de ha egy másik nap nem csináljuk jól a dolgunkat, tudom, mi történhet. Megoldásokat fogok keresni. Tudom, hol vagyok.”

Kroos: „Igazi profi, jó formában van. Fizikálisan nagyon erős. Beszéltem vele, azt mondta, neki nem gond, hogy minden harmadik napon játszania kell, mert nagyon gyorsan regenerálódik. Nagyon jól bánik a labdával, és szerencsések vagyunk, amiért a csapatban tudhatjuk őt. Tudja, mit várok el tőle: másoknak csináljon szabad területet a játékhoz, és segítsen a védekezésben. Casemiro hiányában más pozícióban játszik, de remekül megoldja ezt is.”

Cristiano teljesítménye: „Nem aggódom. Az edzéseken keményen dolgozik, és tudjuk, hogy csak jobb lesz, ha kérjük tőle. Ha nem lő gólt, az emberek azt mondják, rosszul játszott, ezt már megszoktuk. Szerintem jó formában van, játékra van szüksége, csakúgy, mint bárki másnak. Minden nappal jobb lesz.”

Válogatott szünet: „Szerintem ez egy jó dolog, hiszen mindenki számára a csúcspont, ha a hazáját képviselheti. Mint a Madrid edzője, természetesen frusztrál, amikor tizenhét-tizennyolc játékos hiányzik, de ez a normális. Nem lehet ezzel vitatkozni, ha behívják őket, az azt jelenti, jó formában vannak. Minden játékosunknak örömet okoz ez: a Madridban és a nemzeti csapatában játszani.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…