Bepillantás a Real Madrid orvosi szobájába

Ramos és Modric biztosan a kezdőben kapnak helyet az Atlético elleni rangadón. Minden bizonnyal Benzema is felépül, míg Casemiróra még vizsgálatok várnak a héten.

Öt nap van hátra a madridi derbiig, és Zinedine Zidane-nal egyetemben a szurkolók is aggódva, vagy éppen reménykedve várják a híreket az orvosi stábtól. Öt nap, és ezzel együtt öt edzés van hátra a meccsig, és addig dől el, ki az, aki vállalni tudja a játékot, és ki az, akire nem a francia mester nem számíthat a pályán. Az igazi problémát azonban a naptár, az időpontok sűrűsége adja, ugyanis három héttel az Atlético elleni összecsapás után már Barcelonában kell helytállnia a csapatnak. Zidane senkivel nem akarhat kockázatot vállalni, az idő előtti, siettetett visszatérések pedig nemhogy segítenék a csapatot, de lehet, a jövőben még hátráltatnák is. A helyzet viszont szerencsére nem túl borús: több a pozitív hír, mint a negatív.

Modric

A horvát mágus a Leganés ellen, csereként térhetett vissza a pályára, miután október 2-ai térdsérülése után felépült. Vele kapcsolatban a legnagyobb aggodalomra a hétvégi, Izland elleni, és a hétközi, Észak-Írország ellen tervezett válogatott fellépése adhat okot, hiszen a nemzeti tizenegy szövetségi kapitánya, Ante Čačić mindkét meccsen számítani szeretett volna rá. Modric szerencsére közbelépett, és maga kérte, hogy csak egy félidőt kapjon az Izland elleni selejtezőn, majd az Észak-Írország elleni meccsről is felmentette magát, hogy a tegnapi napon visszatérjen Madridba. „Készen állok a derbire” – jelentette ki Modric a riporterek kérdésére.

Ramos

A klub október 10-én jelentette be hivatalosan, hogy a kapitánynak gondjai vannak a bal térdével, és emiatt kihagyásra kényszerül. A spanyol védő azóta közösségi oldalain tájékoztatta a rajongókat arról, hogyan halad a felépülése. A legutóbbi üzenete tömören fogalmazott: „Közelebb.” Az viszont már biztos, hogy Ramos visszatér szombaton a Calderónban. Az egyetlen probléma vele kapcsolatban a meccshiány, ami érthető is, hiszen több mint egy hónapja harcképtelen, és ez könnyen befolyásolhatja majd a teljesítményét.

Benzema

A francia mindkét térdínjában jelenlévő fájdalomra panaszkodott a Legia elleni meccset követően. A klub nem adott ki hivatalos közleményt vele kapcsolatban, így hát egyedül Zidane véleményére alapozhatunk, aki mérkőzés utáni sajtótájékoztatójában a következőket mondta honfitársáról: „Problémája van a térdínjaival, de még nem tudjuk pontosan, mi okozza ezt.” Bármi is legyen a valódi gond, a múlt héten láthattuk őt futó, és labdás edzéseket végezni Valdebebasban. Emellett a klub edzőközpontjában reggelente végzett edzéseit otthoni, egyéni tréninggel egészítette ki. Pénteken Törökországba utazott egy promóciós eseményre. A fájdalma már megszűnt, ha semmi váratlan nem történik vele, ott lesz a csapattal az Atlético ellen.

Kovacic

A horvát bokafájdalmakkal fejezte be a Leganés elleni mérkőzést. Ő is a horvát válogatottal tartott, és a fentiek ellenére a kezdőcsapat tagja volt Izland ellen. Végül húsz perc után le is kellett jönnie, mert a bokafájdalmak megint előjöttek. Így hát Čačić kapitány őt is felmentette a következő barátságos meccs alól, Kovacic pedig ma már újra Madridban van, hogy az orvosok megvizsgálják a bokáját. A hátralévő öt nap minden bizonnyal elegendőnek bizonyul majd számára a felépüléshez.

Casemiro

Az orvosok még szeptember 18-án, az Espanyol elleni meccs után vették észre a hajszálrepedést a sípcsontjában, és már akkor is minimum egy hónapos kihagyást jósoltak neki. A sérülés végül lassabban jött rendbe a vártnál, és a brazil visszatérése még most is kétséges az Atlético ellen. Egy ideje teljes erőbedobással edz, de nem biztos, hogy ez elég lesz. Az orvosok még egy – valószínűleg sorsdöntő – vizsgálatnak vetik alá a héten. Amennyiben az orvosok nem támogatják Casemiro játékát, úgy a cél az lesz, hogy a Clásicóra legyen száz százalékos.

Pepe

Éles fájdalmat érzett az Aavés elleni meccsen, még a tizedik fordulóban. Neki is a térdével támadtak problémák, és hat hétre került partvonalon kívülre. Az orvosok kizárták azt a lehetőséget, hogy a derbire felépül, hiszen még korántsem száz százalékos, de a felépülése a vártnál jobb ütemben gyógyul.

Kroos

Ő is a Leganés ellen sérült meg, de egészen a meccset követő napig fel sem fogta, mi történt vele. Végül az orvosok lábközépcsonttörést diagnosztizáltak nála. Akkor azt mondták neki, másfél hónapot kell kihagynia, így, ha ebből indulunk ki, nagy valószínűség szerint az Atlético és a Barcelona ellen is nélkülözni kell őt. Németországban kezdte meg a rehabilitációt, abban reménykedve, hogy a decemberi Klubvilágbajnokságra már bevethető állapotban lesz.

Asensio

A fiatal középpályás a spanyol U21-es nemzeti csapat 2017-es EB-selejtezőjén maradt lenn a földön, és a bordáját fájlalta. Bár az Atlético elleni szereplése nem került veszélybe ezzel, Zidane és a madridisták is összetehetik a kezüket, hiszen Asensio még egy meccset játszik a válogatottal a héten.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK