Gonzalo Higuaín: A MARCA exkluzív interjúja a Real Madrid egykori csatárával

Gonzalo Higuaín 2013-ban hagyta el a Real Madridot a Napoli kedvéért, majd Maradona egykori klubjából a Juventusba igazolt, hogy a Scudettóért harcolhasson. Most eddigi élményeiről, madridi éveiről és a klubváltásairól is beszél a Marcának.

Milyen érzés volt itt hagyni a La Ligáért folyó harcot azért, hogy a Serie A címéért küzdhess?
Ahogy már korábban is mondtam, nagyon nehéz lépés volt. Az élet azonban nehéz döntéseken alapszik, én pedig ezt az utat választottam, mert úgy gondoltam, ez a legjobb számomra, és hogy így fejlődhetek labdarúgóként. Nem bántam meg, az az igazság, hogy nagyon boldog vagyok és minden egyes nap fejlődök.

Felfogtad már, hogy a Juventus számára 90 millió eurót érsz?
Nehéz megérteni. Az az igazság, hogy igyekszem nem túl sokat gondolni erre. Nem idegesít, sőt, éppen ellenkezőleg, akaratot és erőt ad nekem ahhoz, hogy meg tudjak felelni ennek az értéknek. Remélem, hogy májusban a klub azt mondhatja majd, hogy jó üzletet csináltak. A tőlem telhető legjobbat nyújtom, hogy így legyen. 

Higuain

A Real Madrid és a Juventus hasonló klubok?
Igen. A Madridban töltött hét évem alatt magamba szívtam a győztes mentalitást, ebben az értelemben pedig a Juventus egy nagyon hasonló klub. Mindent arra készítenek fel, hogy a győzelmünket segítse elő, nekünk pedig mindenért harcolnunk kell.

Azt állítod, hogy Olaszországban fejlődtél. Ez azt jelenti, hogy a megfelelő időben hagytad el a Real Madridot?
Madridban is fejlődtem, és örökké hálás leszek a szurkolóknak. Csodálatos évek voltak, és ugyanezt tudom elmondani a Napoliban töltött időről is. A Serie A-ban is fejlődtem, hiszen egy új bajnokságot ismerhettem meg, egy olyat, amely nagyon erős védekezésben. Érettebbé válhattam ezáltal.

A Juventus a hatodik Scudettójáért harcol, te pedig már nyertél bajnoki címeket, kupákat és így tovább… Különösen motivál a Bajnokok Ligája?
Igen, kétségkívül, mint minden játékost, de türelemre van szükség. A szerencse is fontos szerepet játszik ebben. Ami a legjobb, hogy három célunk is van és még mindegyikért harcban állunk. Türelmesnek kell lennünk. 

A legjobb 16 között újra találkozhatsz Iker Casillasszal. Várod már az összecsapást?
Iker tudja, hogy nagyon hálás vagyok neki. Sokat segített, amikor Madridba igazoltam. Nagyon jó érzés lesz újra találkozni vele.

Madridban Casillasszal játszhattál együtt, Torinóban pedig Buffon a csapattársad. Melyikük a jobb kapus?
Mindkettejük jelenléte nyugalmat és biztonságot ad a csapatnak, és ezt nem csak én gondolom így. Sokan mondják, hogy ők ketten a generációjuk legjobbjai, mert mindent megnyertek és régóta a csúcson vannak. Megtiszteltetés, hogy egy csapatban szerepelhettem velük, sokat taunltam tőlük.

Mint exjátékos, hogyan látod a Napoli-Real Madrid összecsapást?
Nagyon szórakoztató lesz (mosolyog). Két nagyszerű csapat. Úgy gondolom, a Napoli meg fogja nehezíteni a Madrid dolgát.

Cristiano Ronaldo Higuain

Össze lehet hasonlítani Paulo Dybalát és Lionel Messit?
Nos, az egyikük még csak most kezdi megmutatni képességeit, a másik már mindent megnyert. Nem jutna eszembe összehasonlítani őket. Paulónak nyugodtnak kell maradnia, fiatal és rendkívüli tehetséggel van megáldva. Mindene megvan ahhoz, hogy világklasszis legyen.

Raúltól és a Van Nistelrooytól is tanulhattál, most pedig te taníthatod Dybalát. Mit gondolsz a Real Madrid érdeklődéséről?
Nem örülök ennek, mert azt akarom, hogy a legjobb játékosokkal játszhassak együtt. Mindig megfogadtam Raúl és Nistelrooy tanácsait, remélem, Dybala is hallgat rám. De nem szeretem ráerőltetni az akaratomat másokra, mindenki meg tudja hozni a saját döntéseit.

Messivel és Cristiano Ronaldóval is játszhattál egy csapatban. Melyikük a jobb?
Ez egy olyan kérdés, mint a Casillas vagy Buffon. De ezt sem nehéz megválaszolni. Mindketten emberfelettiek, mindkettejüknek megvannak a saját erősségei, a saját stílusuk. Szóval bármelyikük is a csapattársad, könnyebbé teszik a saját játékodat.

Forrás: marca.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK