Álvaro Morata: Gyerekkoromban mondtam édesapámnak, hogy a Bernabéuban fogok játszani

Álvaro Morata a Real Madrid egyik szponzorának, a Mahou sörgyártónak képviselőivel beszélgetett. A spanyol támadó beszélt eddigi élményeiről, a saját helyzetéről, a szerencséről, de szóba kerültek az álmai is.

Játék a Real Madridban: „Amikor fiatalabb voltam, a családommal jártunk a Bernabéuba. Emlékszem, egy El Clásico alkalmával azt mondtam édesapámnak: ’Egy nap én is pályára lépek majd itt egy ilyen mérkőzésen’. Most, hogy mindez megvalósult, azt tudom mondani, hogy ez az egyik legcsodálatosabb érzés, amit az ember megtapasztalhat. Igaz, hogy a Juventusnak is hihetetlen stadionja van, de ez a Santiago Bernabéu… Látod a fotókat és libabőrös leszel. Mindig is erről álmodtam, és elég szerencsés vagyok, hogy mindez valóra válhatott.”

A futballról: „A legcsodálatosabb a futballban, hogy mindenki más csapatnak szurkol, de mi szerencsésnek érezhetjük magunkat, hogy a Real Madridhoz kapcsolnak minket. Kisebb koromban labdaszedő voltam. Amikor védőkkel találom szembe magam és megrúgnak, el szoktam mondani, nekik, hogy egykor tőlem kapták vissza a játékszert. Aztán többször nem bántanak.”

Szerencse: „Tényleg hihetetlen, hogy a saját példaképeiddel versenyezhetsz, sőt mellettük léphetsz pályára a mérkőzéseken. Vannak olyan pillanatok a pályán és az öltözőben, amikor egy csapattársamhoz fordulok és azt mondom: ’Ott voltam, amikor bemutattak téged a Bernabéuban’. Tényleg nagyon szerencsések vagyunk.”

Címek: „Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen nyerhettem címeket a Real Madriddal és a Juventusszal is, de az álmom, amellett, hogy megint megnyerjük a Bajnokok Ligáját, hogy nyerünk valamit a válogatottal. Most ez annál inkább aktuális, hiszen láthattuk, hogy mit vitt véghez a spanyol futball történetének legnagyszerűbb generációja.”

Álmok: „Szeretnék nyerni valamit, de tudom, hogy nagyon nehéz lesz, hiszen nehéz túlszárnyalni azt, amit ezek a játékosok elértek. A legtöbb, amit tehetsz, hogy megpróbálod véghezvinni azt, amit ők tettek. Nem csak álmodok róla, hanem megpróbálok mindent kihozni magamból azért, hogy valóra válhasson.”

Babonák: „Amikor játszol, van egy olyan gyakorlatod, ami segít a koncentrációban. Ez kapcsolódhat a cipődhöz, a hajadhoz… Különösen odafigyelek néhány dologra. Az idő gyorsan telik, így néha megállok és emlékeztetem magam arra, hogy azt csinálom, amit szeretek, és hogy erre emberek millióinak soha nem fog megadatni a lehetőség.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK