A sérüléshullám jó oldala

A szezonban sajnos egyáltalán nem kerülik el a sérülések a Real Madrid csapatát, de ebben mindenképpen van egy pozitívum. Az eddig sokat padozó játékosok több szerephez jutnak, és olyanok találhatják magukat állandóan a kezdőben, akik azelőtt csak kiegészítőembernek számítottak. A spanyol bajnokságban pályán töltött percek összevetése következik.

Vegyük példának elsőként a Nacho-Kovačić párost, akik egyáltalán nem számítottak kezdőjátékosnak idáig. Ezzel szemben a mostani szezonban mindketten ott vannak a tizenegy legtöbb percet kapott kerettag között. A spanyol 1011, míg a horvát 1028 percet játszhatott eddig a bajnokságban. Mindeközben Modrić és Casemiro nem került fel erre a tizenegyes listára, és Gareth Bale is hamarosan leszorul róla, hiszen a walesi visszatérése még várat magára, Lucas Vázqueznek meg mindössze 226 perc (tehát körülbelül öt félidő) játékidő kell ahhoz, hogy beérje őt. Érdekesség még, hogy Nacho a szezonban 357 perccel több lehetőséghez jutott, mint Pepe, és mindössze 51 perccel töltött kevesebb időt a pályán Sergio Ramosnál. Kovačić eközben 160 perccel többet játszott, mint honfitársa, Modrić, Morata pedig csak 310 perccel van elmaradva Karim Benzemától.

Nacho, Kovačić

Még Kiko Casillának – aki előző szezonban összesen két meccset kapott – is 540 perc szereplési idő van a neve mellett. Cristiano Ronaldo mindezekkel ellentétben kevesebb játékidőhöz jutott. Tavaly ilyenkor még egyetlen percet sem hiányzott a portugál, most azonban az összes 1710 percből csak 1301-et töltött a pályán. A legtöbb lehetőséget – lábtörése ellenére – Toni Kroos kapta, aki a pályán tölthető percek 78%-ában segíthette a csapatot.

Raphaël Varane esete is érdekes, hiszen a francia védő a második helyen áll a ranglistán, 1305 lejátszott perccel, így tulajdonképpen kulcsembernek mondható ő is.

A legkevesebb játékpercet Fábio Coentrão és Mariano Díaz kapták. A portugál védő 22 percet játszhatott, míg a dominikai csatár neve mellett 35 perc áll.

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK