James hozzáállása sokba kerülhet a Real Madridnak

Zinédine Zidane következetesen, ugyanolyan módon közelíti meg James helyzetét, és többször is elmondta már, hogy szeretné, ha a kolumbiai maradna a Real Madridban. A támadó középpályás egyre gyakoribb érzelmi kitörései azonban olyan irányba terelhetik a dolgokat, amely egyik fél számára sem lesz kellemes.

Szerda este a Leganés elleni mérkőzésen a 25 éves játékos megmutatta, hogy mire képes a labdával. Ő szerezte csapata első gólját és egy gólpasszt is kiosztott, azonban a második játékrészben, amikor Zidane lehívta őt a pályáról, meg sem próbálta véka alá rejteni frusztráltságát.

Amikor közelített a padhoz, ahol rengeteg időt tölt a tavalyi idény óta, minden benne rejlő düh a felszínre tört. Ez sajnos egy újabb olyan esemény, amely azt sugallja, hogy James egyáltalán nem érzi jól magát a Real Madridban, ez pedig egyértelműen hatással van a válogatottbeli szereplésére is.

„James a barátom, nagyon szeretem őt,” – vélekedett tavaly az ESPN által készített interjúban a korábbi kolumbiai játékos, Tino Asprilla.

„Ugyanakkor látom, hogy a Cristiano Ronaldo és közte lévő barátság károsítja Jamest. Ugyanazokat a gesztusokat láthatjuk tőle, ha nem kap labdát, mint a portugáltól.”

„Ronaldo mindenki felé kinyilvánítja nemtetszését, ha nem ő kapja meg a játékszert, James ugyanezt teszi a válogatottban. Fejlődnie, javulnia kell ebben. Az a probléma, hogy sok fiatal játékos van a csapatban, így senki sem száll vele szembe.”

„Egy másik csapatban egy pofonnal jutalmaznák ezért. Kolumbia válogatottjában azonban nincs olyan, aki ellenszegülne.”

Korábban, a Sporting elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen James a padon ült mogorván és nem foglalkozott azzal, hogy bemelegítsen, mielőtt pályára lépne. A média úgy véli, hogy ő nem ugyanaz a játékos, mint aki a Monacótól Madridba érkezett, ez tökéletesen igaz az életmódjára is, amit jelenleg folytat.

170406_James

A támadó középpályás mindössze 752 percet játszott a bajnokságban a jelenlegi idényben, míg 311-et a Bajnokok Ligájában, ami bizonyítja, hogy egyre kisebb szerepet kap Zinédine Zidane terveiben. Figyelembe véve a királyiak menetrendjét, James úgy érzi, hogy másodrangú játékos vált belőle Madridban.

Míg a kolumbiai panaszkodik, különböző kijelentéseket tesz a médiában, addig Isco tökéletesen mutatja, hogy mit is kéne tegyen James a pályán.

A spanyol is tett már hasonló kijelentéseket a médiában, ugyanakkor valahányszor pályára lép, teszi a dolgát csendesen. Nem mutatja jelét sértődöttségnek, néha talán frusztráltnak tűnik, de Jamesnak nem kellene messzire mennie ahhoz, hogy lássa, hogyan is kellene viselkednie.

A 25 éves játékos ezidáig nem tudta kiharcolni a saját helyét a kezdőcsapatban, illetve arról sem sikerült meggyőznie a stábot, hogy alakítsák a taktikát az ő kedvenc pozíciójához. Egy ilyen csatában, ha továbbra is egyre lejjebb halad a lejtőn, akkor mind a saját, mind pedig klubja dolgát megnehezíti.

Máshol James talán beadná a derekát és élvezné a neki szánt szerepet a kezdőcsapat tagjaként, de az is lehet, hogy a jelenlegi viselkedése csak fokozódna, tekintve, hogy nagy hal lehetne egy kis tóban.

Ha maradna, Zidane-nak lenne egy tehetséges játékosa, és bizonyíthatná az értékét. Ha elmenne, akkor viszont a Real Madrid – a jelenlegi helyzetet tekintve – nem kapná meg érte azt az összeget, amennyit ténylegesen ér.

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK