Zidane: Nincs gond az erőnlétünkkel

A csapat és annak szurkolói egyaránt megélték a magasságot és a mélységet is a mai délutáni derbi során. Zinedine Zidane-nak hasonló érzései lehettek, amelyekről be is számolt a mérkőzést követően.

A mérkőzésről: „Ez egy olyan mérkőzés volt, amit nehéz értékelni. Kiválóan teljesítettünk, de öt perccel a vége előtt veszítettünk a koncentrációból. Az Atléticóról nem mondható el, hogy nagyszerűen játszottak volna, ellenben velünk, azonban meg kellett volna szereznünk a második gólunkat, amivel lezárhattuk volna a meccset. Az Atlético képes arra, hogy megnehezítse a dolgunkat, emellett a védekezésünk sem működött túl jól. Egy második gólnak köszönhetően könnyedén megnyerhettük volna a találkozót, és meg is voltak a lehetőségeink. Az utolsó percekben minden területen hiányzott belőlünk az a bizonyos extra. Nyugodtnak kell maradnunk és a szerdai meccsre kell gondolnunk, amit meg kell próbálnunk megnyerni.”

Harc a bajnoki címért: „Döntetlent játszottunk, elestünk két ponttól. Ezzel a teljesítménnyel megnyerhettük volna a mérkőzést. Többet érdemeltünk volna. A dolgok azonban így mennek a futball világában, most döntetlent játszottunk, de ez nem változtat semmin. A bajnoki címért folytatott harc az utolsó pillanatig tart majd.”

A cserék: „Amikor az eredmény negatív, át kell értékelned a változtatásokat, amiket megtettél. Pepe esetében ez kényszerhelyzet volt, hiszen fájdalmai voltak. Felküldtem Iscót, hogy nagyobb biztonságot kapjunk a pálya bal oldalán, illetve megnézzük mire megyünk ha többet van nálunk a labda. Aztán nem sokkal ezután egyenlítettek. Lehettük volna kompaktabbak védekezésben, de nem voltunk.”

„Meg kell néznünk a góljukat. Nem olyan helyzet volt, ahol nem védekeztünk, de nem védekeztünk elég jól. A helyezkedésünk pocsék volt. Meg kell néznem még részletesen. Egy kicsit csalódottak vagyunk ma. Nem hagyom, hogy ez kikészítsen, sosem hagyom. Nem számít, hogy mi történik. Csalódott vagyok, de továbbra is mosolyogni fogok.”

A jövőről: „Minden nap keményen dolgozok, elkötelezetten, erősen és izgatottan. Keményen dolgozom, ahogy ez a mez és a klub megkívánja. Nem kezdek spekulációba, minden napot felhasználok, ami jön.”

Az erőnlét: „Nem gondolom, hogy erőnléti szempontból kevesek lettünk volna, talán inkább a koncentráció csökkenése, és csapatként való védekezés területén voltak gondjaink. Ezért nem okolhatjuk a kondíciónkat. Úgy gondolom, jó állapotban vagyunk.”

Griezmann: „Ő egy nagyszerű játékos, aki számos gólt szerez – ahogy tette ma is. Nem kezeltük jól a mérkőzés végét, de ez nem egy-egy játékos hibája. Hagytuk, hogy leüljön a tempónk és nem koncentráltunk, nem pozícionáltuk elég jól magunkat.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK