Ancelotti: Felejthetetlen számomra a Bernabéu

A madridi Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágója előtt a Bayern München is sajtótájékoztatót tartott. A csapatkapitány, Philipp Lahm mellett, a Real Madrid korábbi kedvence, Xabi Alonso és természetesen az olasz tréner, Carlo Ancelotti nyilatkozott.

Carlo Ancelotti

A mérkőzésről
"Ahhoz, hogy megpróbáljunk nyerni, tökéletes mérkőzést kell játszanunk – intenzíven, szenvedéllyel és bátorsággal. Minden erősségünket ki kell használnunk. Teljesen világos, hogy az első mérkőzésen nagy hátrányba kerültünk. Kevesebb esélyünk van, de mindent meg fogunk tenni, hogy legyőzzük őket."

Újra a Bernebéuban
"Nem tudom, hogyan fog érinteni. Ahogyan már korábban is elmondtam, ragyogó emlékeim vannak Madridról és az itt töltött két évről. Felejthetetlenek számomra. Csak ez számít."

Carlo Ancelotti

Lewandowski, Boateng és Hummels
"Lewandowski rendben van, de a másik két játékosról majd az utolsó tréning után döntök. Úgy gondolom, jó eséllyel mindketten pályára léphetnek. Ha mégsem, Kimmich készen áll a bevetésre. Lewandowski jelenléte sokat fog segíteni a csapatnak. Nem változtatunk a stratégiánkon, bár ő egy olyan játékos, aki sokat találkozik a labdával, és ez nagyon fontos. Önbizalmat ad a csapatnak."

Bale kiesése
"Zidane dolga, hogy pótolja őt. A Real Madridnak nagyszerű játékosai vannak, akik képesek megoldani ezt a feladatot. Isco elképesztően játszott szombaton, Lucas Vázquez is állandó jó formát mutat. És még James is számításba jöhet."

Minimum két gólt kell szereznie a Bayernnek
"Ez engem nem izgat. Ez a csapat képes arra, hogy több gólt is szerezzen. A mi szempontunkból a 2-0 jó, a 2-1 szintén, ahogy a 3-1 és a 3-2 is. Nem gondolunk az eredményre, csak a játékunkra kell koncentrálnunk. Ami az eredményt illeti, sohasem tudhatod. Nagyon veszélyes a Madrid, de mindig kapnak gólt. Szerdán is mi találtunk be először és nem ők."

Xabi Alonso

A mérkőzésről
"Nagy céljaink vannak, egy hihetetlenül erős csapat ellen. Az első mérkőzés nem igazán sikerült jól számunkra, de harcolni fogunk. Nehéz lesz, de mindent meg fogunk próbálni, még semmi sem dőlt el. Legalább két góllal kell nyernünk. Képesek vagyunk erre is. De nem szabad jóslatokba temetkeznünk, mert a Madrid ellen ez lehetetlen. Tökéletes mérkőzést kell játszanunk. Bármi megtörténhet, legalább 90 percünk van még rá."

Xabi Alonso

Újra a Santiago Bernabéuban
"Különleges érzés, és egy különleges mérkőzés lesz számomra. A Bernabéu öt évig volt az otthonom. Nagyon jól ismerem a klubot és a csapatot is. Fantasztikus érzés visszajönni, régóta vártam már erre, de most a legfontosabb, hogy kiharcoljuk a továbbjutást. Mindannyian tudjuk, hogy talán a világ legjobb csapata ellen kell egy nagyszerű mérkőzést játszanunk. Remek kihívás számunkra. Tudjuk, mennyire nehéz lesz, de készen állunk, hogy a legjobb Bayernt láthassák a nézők."

Mitől tartasz leginkább?
"Nagyon sok dologtól. Nagyon nehéz őket megállítani, képesek bármikor tönkretenni, amit addig felépítettél. Nehéz kontrollálni a Madridot, nehéz védekezni ellenük. Remélhetőleg szerencsénk lesz, és a Real Madrid egy sikertelen napot fog ki."

Philipp Lahm

Talán az utolsó Bajnokok Ligája mérkőzésed
"Az ember nem gondol arra, hogy talán ez az utolsó. Nehéz helyzetben vagyunk, mert veszítettünk hazai pályán. De már az elmúlt években megmutattuk, hogy idegenben is képesek vagyunk gólokat szerezni és győzni. A célunk, hogy a legjobb formánkat mutassuk, képesek vagyunk a győzelemre. Mindenki tudja, hogy nem mi vagyunk a favoritok, de mindent meg fogunk tenni, harcolunk a végsőkig."

Lewandowski visszatérése
"Természetesen Lewa fontos a csapatnak. Csak rá kell nézni a statisztikájára. Egyből rájössz, mennyire minőségi támadó. Az is természetes, hogy vele jobban teljesít a csapat. Lényegtelen, ki játszik, csapatként kell mindent beleadnunk. Mindannyiunkban megvan a minőség, hogy legyőzzük a Real Madridot."

Forrás: Real Total
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK