Davor Šuker: A Real Madrid fogja megnyerni a Bajnokok Ligáját

Davor Šukerrel, a Real Madrid egykori kiváló támadójával a Marca készített interjút, melynek témája a Bajnokok Ligája döntője volt. A horvát ex-futballista megosztotta véleményét az újságírókkal, illetve felidézett néhány emléket is.

„Úgy gondolom, hogy a Real Madrid fogja megnyerni a Bajnokok Ligáját a Juventus elleni döntőben. Ők mindig esélyesként lépnek pályára, ráadásul van két nagyszerű horvát labdarúgó is a keretükben.”

„Ugyanakkor azt kell mondanom, hogy egy ilyen döntőben mindkét csapatnak 50-50 százaléka van a végső győzelemre, Andrea Agnelli pedig nagyszerű csapatot épített fel a Juventusnál. A játékosaik éhesek a sikerre, ez pedig elengedhetetlen tényező egy fináléban.”

„Nagy várakozásokkal vágtunk neki az 1998-as döntőnek, ahogy a szurkolók is, ez az oka annak, hogy az emberek a mai napig emlékeznek arra a 20 évvel ezelőtti döntőre. Ami engem illet, számomra olyan, mintha tegnap lett volna. Emlékszem arra, ahogy megérkeztünk a stadionhoz, a hotel recepciójára, mindenre.”

„A döntő előtti éjszakán nem jelentett problémát számomra az alvás, hiszen egyáltalán nem voltam ideges, nem féltem. Tudtuk, hogy a miénk a világ legjobb kerete, madridi játékosként pedig tisztában kell lenned azzal, hogy bárkit legyőzhetsz. Az este mondtam is Mijatovićnak, hogy 1-0-ra fogunk győzni a Juventus ellen.”

„A futball rengeteget változott azóta. A csapatok másképp járatják a labdát, megváltoztak a szabályok, ahogy a játékosok viselkedése, a stoplisaik színe és a tetoválásaik száma is. Akkoriban a játék sokkal inkább a technikáról szólt. Statisztikailag mi voltunk a világ legjobb csapata, mindent megnyertünk Capellóval. Elképesztő minőséget képviselt az a csapat, bárki ellen képesek voltunk három vagy akár négy gól szerzésére is.”

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK