Michael Owen: Cristiano a megtestesült tökéletesség

Michael Owen, a Real Madrid egykori aranylabdása a Mirror újságírójának kérdéseire válaszolt, melyek Cristiano Ronaldóra, és a portugál sztár formájára irányultak.

„Cristiano már Manchesterben is magasan a várakozásokon felül teljesített, így nem gondolom, hogy a Real Madridot illetné a dicséret. A United és Fergie terelte őt ebbe az irányba, Madridban csak folytatta azt, amit már korábban elkezdett.”

„Volt néhány földönkívüli idénye Manchesterben, de ő nem elégedett meg semmivel, folyamatosan fejlődni akart. Ő egy teljesen egyedi jelenség, olyasvalaki, akihez fogható nem születik a jövőben. Tényleg. Ronaldo és Messi egy teljesen új szintre emelték a labdarúgást, folyamatosan a csúcson vannak.”

„Az emberek nem ismerik fel, hogy mennyire nehéz ilyen játékossá válni. Ha jellemezni akarjuk a tökéletes labdarúgót, akkor Cristiano Ronaldóval megtehetjük. A magassága tökéletes, hiszen nem túl magas, nem is túl alacsony, az erőnléte is tökéletes. Gyors, kétlábas, lenyűgöző a levegőben, és szórakozás gyanánt lövi a gólokat.”

„Ha ezeket a jellemzőket begépeled a böngészőbe, majd rányomsz a keresésre, nem lesz tökéletesebb találat a portugálnál, hiszen nincs nála komplettebb játékos. A felsorolt tulajdonságokhoz hozzá kell adni az észjárását, az önbizalmát, az arroganciáját és a hitét, hogy a legjobb lehessen. Nehéz elképzelni, hogy valaki is megközelítené őt a jövőben.”

„Nem szabad megfeledkezni arról, hogy mindeközben hogyan éli az életét. Az elkötelezettsége teszi őt jobbá és jobbá napról napra. Nem mindenki rendelkezik ilyen személyiségtípussal. Rengeteg dolog bizonyítja, hogy ő a legjobb, és kétségkívül, tényleg ő az.”

„Úgy gondolom, hogy a támadók és a kapusok meglehetősen hasonlítanak, ha a gondolkodásmódjukat tekintjük. Sajnos vagy nem, de arrogánsnak kell lenned ahhoz, hogy olyan támadóvá válj, aki sok gólt szerez. Van egy bizonyos gondolkodás- és viselkedésmód, melyek mentén haladnod kell. Szükség van az önbizalomra és némi önzőségre is. Az emberek kritizálják Cristianót, ha nem szerez gólt, ha nem tűnik boldognak és ha nem játszik jól. Ha azonban nem lenne ilyen, ha nem rendelkezne ezzel a mentalitással, akkor sosem szerzett volna gólokat.”

„Egy támadó folyamatosan a tűzzel játszik. Meglehetősen önzők vagyunk, de kétség sem férhet ahhoz, hogy Ronaldo rendelkezik minden olyan tulajdonsággal, ami a gólszerzéshez elengedhetetlen.”

„Sok sportemberrel beszélgettem már arról, hogy ha valaki a csúcson van, akkor a legnagyobb problémája a nyomás, hiszen mindez nem feltétlenül csak örömmel jár. Cristiano azonban nem érzi úgy, hogy csodálatos az, amit tesz napról napra, még akkor sem, ha gólt szerez. Ugyanakkor élvezi, ha betalálhat a kapuba.”

„Ha te vagy a legjobb, ott van egy bizonyos szintű félelem. A félelem, hogy egyszer majd jön valaki és több gólt szerez, mint te, jobb lesz nálad, megdönti a rekordjaidat. Ez sokkal félelmetesebb egy profi számára, mint bármi más. Nagyszerű érzés a csúcson lenni, de rémisztő a gondolat, hogy jöhet valaki, aki átveszi a helyed. Pontosan ez az oka a Messivel való rivalizálásának is. Ebből a harcból azonban számomra egyértelműen ő jön ki győztesként. Ő a megtestesült tökéletesség.”

Forrás: mirror.co.uk
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK