Zidane: Imádom a futballt

A csapat francia mestere, Zinedine Zidane ünnepi hangulatban állt a kamerák elé a győztes Bajnokok Ligája döntőt követően.

„Senki nem nyerte meg sorozatban kétszer a Bajnokok Ligáját, mi megcsináltuk. Kimondhatjuk, hogy ez egy történelmi nap mindenkinek a Real Madridnál, így nekem, a csapatnak és a családtagjaink számára is. Ugyanakkor tudjuk, hogy a következő év sokkal nehezebb lesz és keményebben kell majd dolgoznunk. Nagyon jó csapat vagyunk és megérdemeltük a Bajnokok Ligája győzelmet. Nem volt egyszerű…”

„Nagyon sok tehetség van a keretben, de végül a sok munka megkerülhetetlen. Ez volt a kulcs. Amikor rájössz, hogy kemény munkával tudsz elérni dolgokat. Mindenkire nagyon büszke vagyok. A legfontosabb az volt, hogy mindenki odatette magát. Ez volt a kulcs a sikeres évhez.”

A döntő: „Az első félidő kiegyensúlyozott volt. A Juventus erősen kezdett. Nem birtokoltuk a labdát. A második félidő jobb volt. Elmondtam a játékosaimnak a félidőben, hogy folytassuk amit eddig, de helyezzünk nagyobb nyomást az ellenfélre, és játsszunk szélesebben. De mindenképp a saját játékunkat hozzuk, mert tudjuk, hogyan kell játszani. Négy gólt szerezni a Juventus ellen nem könnyű feladat.”

„Imádom a futballt. Keményen dolgozok és szerencsés vagyok, hogy ennél a csodás klubnál lehetek és ilyen csodálatos kerettel dolgozhatok. Kemény munkával nagy dolgokat érhetsz el. Ez volt a sikerünk kulcsa.”

A játékosok nyilatkozatait ide kattintva olvashatod el!

A jövő: „Nem mondhatom azt, hogy életem hátralévő részében itt maradok. Nagyon hálás vagyok ennek a csodálatos klubnak, hogy megadta nekem a lehetőséget. Még egy év van hátra a szerződésemből és azt gondolom, itt leszek jövőre is. Most élveznünk kell, amit elértünk ebben az évben. Most legszívesebben felállnék az asztalra és táncolnék, ahogy azt szívem szerint a Malaga elleni meccs után is tettem volna. Nagyon boldog vagyok. Régi bútordarabnak érzem magam itt. Játszottam a csapatban sok éven keresztül, a klub a szívemben van.”

Bale: „Nagyon fontos volt számára, hogy fizikálisan egyenesbe kerüljön és eljöhessen velünk a döntőre. Nagyon örülök neki, mert a szülővárosában léphetett pályára. Most pihenni fogunk és átgondoljuk, hogy mit is értünk el ma este.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK