Alfredo Relaño: Csak egy ilyen mentalitású embernek jut eszébe az az őrültség, hogy felvegye a versenyt Messivel

A Real Madrid történelme újabb címekkel gazdagodott tegnap, hiszen a FIFA – ezúttal Londonban – átadta a legjobbaknak járó trófeákat, valamint a The Best-díjat, ami lényegében az Aranylabda alternatívája. Az AS főszerkesztője osztja meg most gondolatait velünk az eseménnyel, valamint az elsöprő madridi sikerrel kapcsolatosan.

A FIFA 1991-ben hozta létre a FIFA Év Játékosa díjat, melyet 2009-ig minden egyes évben átadtak az esztendő legkiemelkedőbben teljesítő labdarúgójának. Azt követően a France Football és a FIFA díjait összevonták, így az Aranylabda volt a megszerezhető legrangosabb egyéni trófea. Ez az elképzelés és maga a megvalósítás hat évig tartott, majd a két fél útjai újra elváltak egymástól. A FIFA úgy döntött, hogy újra saját egyéni díjakkal jutalmazza majd az év legkiemelkedőbb teljesítményeit, a díj pedig a The Best fantázianevet kapta. Attól fogva a FIFA nem a naptári év, hanem az előző idény legjobbjait díjazza, ellentétben a France Football Aranylabdájával. Az átadás dátuma pedig október.

Real Madrid, a futball zászlóshajója

A győztes idén természetesen nem más, mint Cristiano Ronaldo, míg Zinédine Zidane a legjobb edzőnek járó díjat zsebelte be. A jelenlegi idény nem a legjobban indult Cristiano Ronaldo és a Real Madrid számára, ezért sokan kételkedtek a végső győzelmükben, ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy a díjakat a 2016/17-es idénybeli teljesítményért osztják. Márpedig az előző szezonban a Real Madrid tarolt: bajnoki cím, Bajnokok Ligája-győzelem, klubvilágbajnoki elsőség, spanyol szuperkupa, UEFA-szuperkupa… Mindez augusztustól augusztusig. Ez a lenyűgöző sorozat Zidane gondolatainak, Cristiano góljainak, és a többiek kiemelkedő munkájának köszönhető. A Real Madridot öt játékos képviselte az álomcsapatban, így tényleg kijelenthetjük, hogy az előző idényben a Real Madrid volt a világfutball zászlóshajója.

Cristiano Ronaldo és Lionel Messi

Vagy úgy is gondolhatnánk erre az egészre, hogy Cristiano újra legyőzte Messit. Sokak számára ez szentségtörés. Ez a szentségtörés viszont elég gyakran ismétlődik mostanában. Becsukhatjuk a szemünket és gondolhatunk arra, hogy soha senki nem lesz olyan jó, mint Messi. Nyilvánvaló, hogy az ő természettől kapott ajándéka egészen kivételes. Cristiano azonban soha nem akarta feladni a harcot, góljaival és legyűrhetetlen akaratával (a gólpasszokról nem is beszélve) egy újabb aranykorszakot teremtett Madridban. Csak annak jut eszébe az az őrült ötlet, hogy versenyezzen Leo Messivel, aki olyan akarttal rendelkezik, mint a portugál. Félelmetes.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK