Zinédine Zidane: Bale a vádlijában érzett fájdalmat, nem kockáztatunk

A Real Madrid vezetőedzője az Athletic Bilbao elleni bajnoki mérkőzés előtt is válaszolt az újságírók kérdéseire.

Nehéz december: „Vár ránk néhány igazán nagyszerű összecsapás, jól akarunk teljesíteni. December egy döntő fontossággal bíró hónap, alig várjuk, hogy újra pályára léphessünk. Meg akarjuk mutatni, hogy mennyit is érünk valójában. Négy vagy öt rangadó áll előttünk, el kell érnünk azt a szintet, amire valójában képesek vagyunk. Eddig nem volt képesek kiegyensúlyozottan teljesíteni, de nagyon pozitív a légkör a csapaton belül, tudjuk, hogy képesek vagyunk szintet lépni.”

Ramos játéka: „Sergio készen áll, hiszen már a csapattal edz. Tudjuk, hogy nehéz meccs vár ránk Bilbaóban, ismerjük a stadiont és a szurkolókat is, de kellőképp felkészültünk, hogy jó teljesítményt nyújthassunk. Edzés szempontjából kiváló hét áll mögöttünk. Alig várjuk, hogy mindent beleadhassunk. Mindig többet és többet akarunk, minden tőlünk telhetőt megteszünk majd. Holnap egy jó csapat ellen vár ránk egy kiváló mérkőzés.”

Szurkolók: „A szurkolók a saját csapatukat fogják támogatni, ahogy mindig, ez ilyen egyszerű. Nem gondolom, hogy hátat fordítanának a játékosoknak, főleg nem akkor, amikor a Real Madridot látják vendégül. Tudjuk, hogy nehéz meccs vár ránk, jó futballt kell játszanunk.”

Bale állapota: „Semmi komoly nem történt vele. Nem érezte jól magát, így nem akarunk kockáztatni. Nem tudnám megmondani, hogy mikor érzett fájdalmat először a pályára küldését követően. A vádlijára panaszkodott. Jó erőnlétnek örvend, de a játékhoz százszázalékos állapotban kell lennie. Megoldást akarunk találni a vádli problémáira. Ami engem illet, mindig pozitív vagyok, és bár nem ez a legjobb időszak számára, tudom, hogy túl fog lépni rajta. Sok támogatásra van szüksége. Nem felejthetjük el, hogy ő a csapat egyik kulcsjátékosa, aki ha egészséges, hihetetlen dolgokra képes. Türelmesnek kell lennünk.”

Bale visszatérése: „Ez csakis rajta múlik. Remélem, hogy jövő héten már velünk lesz. Hiszek Bale-ben, ahogy mindenki más is. Ez egy nagyon komplikált helyzet, hiszen egy különleges sportolóról beszélünk. Teljesen fel kell épülnie. Volt néhány mérkőzés a múltban, amikor nem volt százszázalékos állapotban, ám mégis pályára lépett. Most nem fogjuk vállalni a kockázatot, mert nem szeretnénk, ha hosszabb időre kidőlne. Ő szeretné a legjobban, ha visszatérhetne. Játszani akar, mérkőzéseket szeretne nyerni, segíteni akar a csapattársainak. Ismétlem, nem egy komoly sérülésről van szó, remélem, hogy hamar visszatérhet. A legfontosabb, hogy ő érezze magát elég fittnek.”

Cristiano és az Aranylabda: „Nem arról van szó, hogy Cristiano nem ember, de teljesen biztos, hogy egészen más, mint a többiek. Ő egy korlátok nélküli játékos. Biztos vagyok benne, hogy meg fogja nyerni az ötödik Aranylabdáját. Az se lepne meg, ha nem ez lenne számára az utolsó, mert mindig fejlődni akar, hihetetlenül ambiciózus. Megérdemelné, hiszen lenyűgöző idénye volt.”

Kepa Arrizabalaga: „Mindig a legjobb játékosokkal dolgozom. Keylor a legjobb a posztján. Csak azokra a játékosokra koncentrálok, akik itt vannak velünk. Kepa egy nagyszerű kapus, de elégedett vagyok Keylorral és Kikóval. Meglátjuk, hogy érkezik-e valaki a tél folyamán. Egészen eddig senkit sem kértem a vezetőségtől. Meg fogjuk vitatni ezeket a dolgokat, amint megnyílik az átigazolási piac. Nem fogok beszélni arról, hogy kik jöhetnek és kik nem a jövőben. Jelenleg ez nem az én gondom. Most csak és kizárólag azokra a játékosokra akarok koncentrálni, akik velünk vannak, velük akarok felkészülni a ránk váró mérkőzésekre.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK